ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Η μπανανία της Αριστερής "λεβεντιάς"

Και τα έσχατα έγιναν χείρονα των πρώτων!

Και υπέκυψαν ξετσίπωτα στη λαγνεία της εξουσίας εκείνοι που θα έπαιζαν το ζουρνά για να χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη κι εκείνοι που απειλούσαν να τα κάνουν Κούγκι, και δεν υπάρχει ο σώζων ημάς από το ανηλεές "σώσιμο" των Τσιπροκαμμένων, ωιμέ!
--"Όχι άλλο σώσιμο!" ούρλιαζε ο Τσίπρας στον Σαμαρά, τότε που τον είχε πιάσει ακράτεια εξουσίας και εκβίαζε πρόωρες εκλογές, δυο χρόνια πριν από την ώρα τους.
--"Όχι άλλο σώσιμο!" βοά ο λαός τώρα που πίνει το πικρό ποτήρι της Αριστερής "λεβεντιάς"...

''ΛΕΒΕΝΤΙΑ'';

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Τον Νοέμβρη του 2014 η τότε κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, κατόπιν υπόδειξης της τρόικας, προχώρησε στην ανατροπή του νόμου που η ίδια είχε ψηφίσει δέκα μόλις μέρες πριν για τις 100 δόσεις.
Τότε ξέσπασε σάλος, δεδομένου του γεγονότος ότι η ελληνική δημοκρατία είχε περιέλθει σε τέτοιο σημείο ώστε ένα νεύμα της τρόικας ήταν αρκετό για να ανατρέπονται νόμοι ψηφισμένοι από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σήμερα εκείνο που συμβαίνει είναι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου να ακολουθεί τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Με το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο, ό,τι νόμος ψηφίστηκε το προηγούμενο οκτάμηνο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταργήθηκε. Από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και τις ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους μέχρι τις ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία, όλα διαγράφηκαν.

Ό,τι ψίχουλο χρησιμοποιήθηκε για να ριχτεί στάχτη στα μάτια του κόσμου την περίοδο της «διαπραγμάτευσης», τώρα - και κατόπιν των υποδείξεων των «θεσμών» και του τρίτου μνημονίου - το ακύρωσαν.

Έναν χρόνο πριν, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου άλλαξε τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορούσε ότι συμπεριφερόταν σαν μαριονέτα της τρόικας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε μιλούσε για καθεστώς «μπανανίας», για συνθήκες «αποικιοκρατίας» και για κατάσταση έσχατης «αναξιοπρέπειας» στην οποία είχαν οδηγήσει τη χώρα όσοι την κυβερνούσαν.

Σήμερα που τα ίδια που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά τα κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα, η «μπανανία» πώς λέγεται; «Ανεξαρτησία»; Και η «αναξιοπρέπεια» πώς λέγεται; «Αριστερή... λεβεντιά»;

*Δημοσιεύθηκε στη realnews την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015