ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Ο "εκπρόσωπος του Θεού" Αρχ. Ιερώνυμος σε ρόλο συνήγορου του Διαβόλου!

"Λάδι" έβγαλε τον Τσίπρα και τους τροϊκανούς ο Ιερώνυμος! Ο λαός τους ψήφισε και δεν δικαιούται να λέει "επαναστατώ"! Άλλωστε, είπε ο συνήγορος του διαβόλου, δεν έχουμε και τίποτα καλύτερο να κάνουμε!

Ας υποστούμε λοιπόν το ανηλεές μαστίγωμα του 3ου μνημονίου ασμένως, κραυγάζοντες: «Δείρτε μας κι ας κλαίμε!» διότι, όπως είπε ο Ιερώνυμος, δεν έχουμε και κάτι καλύτερο να κάνουμε!
Ας κάνουμε υπομονή μέχρι να μας τελειώσουνε, διότι το 22% του λαού (τόσο είναι το ποσοστό που ψήφισε τους Τσιπροκαμμένους, αν αφαιρέσεις τις αποχές, τα λευκά και τα άκυρα), έχοντας βάναυσα εξαπατηθεί, ψήφισε τους σφαγείς του!

Επί της ουσίας ο κ. Ιερώνυμος μας είπε ότι στις "δημοκρατίες" οι λαοί δεν δικαιούνται να επαναστατούν εναντίον των κυβερνήσεών τους διότι είναι "λαοπρόβλητες". Είναι δηλαδή σαν να επαναστατούν εναντίον του εαυτού τους! Ό,τι κι αν κάνουν οι  "δημοκρατικές" κυβερνήσεις, ακόμη κι αν τον γδέρνουν ζωντανό, είναι καλώς καμωμένο, διότι ο λαός τους ψήφισε!

Ανατριχιαστικό, ε; Ντρέπομαι για λογαριασμό σας, Αρχιεπίσκοπε! Είστε ανάξιος να είστε προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας! Εσείς δεν είστε πνευματικός ηγέτης του λαού αλλά εξαπτέρυγο του κάθε Τσίπρα, ώστε να μην θίξει τα συμφέροντα της εκκοσμικευμένης και τον Μαμμωνά λατρεύουσας κατ' ευφημισμόν "Ορθόδοξης" Εκκλησίας.

Μην διαμαρτύρεσθε λοιπόν αν ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αντικαταστήσει το μάθημα των Θρησκευτικών με μάθημα Θρησκειολογίας, αναδεικνύοντας ισότιμες με την "Ορθοδοξία" όλες τις θρησκείες. Ο Φίλης είναι μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα που ο λαός ψήφισε, άρα δεν έχετε δικαίωμα να επαναστατείτε, διότι κι εσείς λαός είστε. Έτσι δεν είναι Αρχιεπίσκοπε;

Κι αν αύριο προχωρήσουν σε διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, πράγμα που το εύχομαι, μην επαναστατήσετε, διότι ο λαός τους ψήφισε!

Αλήθεια, κ. Ιερώνυμε, τι ανταλλάγματα πήρατε από τον Τσίπρα στο τρίωρο γεύμα σας στις 14/10/2015  για να πείτε αυτά που είπατε;

Πριν τρία χρόνια μας λέγατε άλλα. Μιλούσατε για ξένους τοκογλύφους κι ότι ο λαός δεν έχει δυνατότητα να πληρώσει άλλους φόρους. Τώρα, με τρισχειρότερο μνημόνιο σε έναν ήδη στραγγισμένο λαό και, αποδεδειγμένα πια, χωρίς καμία προοπτική εξόδου από την κρίση, μας λέτε να βάλουμε πλάτη; Τι πλάτη να βάλει ο γονατισμένος από τους φόρους και τις περικοπές Έλληνας;

28/10/2012 - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Οι Έλληνες βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας».

Ας δούμε τώρα την επίμαχη Παρέμβαση του, μεταλλαγμένου πια, Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο "Κοινωνία Ώρα MEGA" (21/10/2015)

Δημοσιογράφος: Τα πράγματα σήμερα πώς τα βλέπετε;

Αρχιεπίσκοπος: «Είναι δύσκολα, είναι δύσκολα... αλλά δεν έχουμε και κάτι καλύτερο να κάνουμε. Το καλύτερο που είναι να κάνουμε είναι να βάλουμε όλοι μας πλάτες, ενωμένοι να βοηθήσουμε, και ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί. Με ποια έννοια; Του δίνεται η δυνατότητα στο χέρι του να αποφασίσει. 

Δεν μπορεί να ψηφίζει τη μία μέρα και την άλλη μέρα να λέει ότι "επαναστατώ". Έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη. Ποιος άλλος θα του πει "κάνε έτσι ή διαφορετικά". 
Δεν είναι υπεύθυνος ο λαός;  

Επομένως πρέπει αυτά να τα σκεφτούμε καλύτερα και γενικότερα να σοβαρευτούμε και να δούμε τα πράγματα με την εικόνα που έρχονται, με την πραγματική διάσταση που έχουν, αλλά και με την σκέψη πώς θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτήν την κατάσταση τη δύσκολη. 

Προσωπικά συνιστώ να μη μας πιάσει πανικός. Δυσκολίες περάσαμε πάρα πολλές φορές και κρίσιμες εποχές σ' αυτόν τον τόπο. 

Ε, λίγο αγώνα περισσότερο, μια προσπάθεια όλων μας, με υπομονή περισσότερη, πιστεύω ότι και τώρα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.»

Εξευτελιστική η κωλοτούμπα σας, κύριε Ιερώνυμε! 
Ντροπή σας!