ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Ο καλός, ο κακός και ο κάκιστος

Συχνά, όταν η Ευρωζώνη υποδύεται τον κακό, δείχνοντας το βλοσυρό της πρόσωπο προς την Ελλάδα, το ΔΝΤ σπεύδει να υποδυθεί τον καλό, τασσόμενο υπέρ της Ελλάδας σε κάποιο θέμα, και τούμπαλιν. Με άλλα λόγια, Ευρωζώνη και ΔΝΤ εναλλάσσονται στους ρόλους του καλού και του κακού, κατά πώς φυσάει ο άνεμος των σχιζοφρενών νονών της παγκοσμιοποίησης, ενώ άλλοτε φοράνε συγχρόνως τη μάσκα του κακού ανταγωνιζόμενοι σε μοχθηρία. 
Περιττόν να σημειώσουμε ότι αμφότεροι οι "θεσμοί" δεν ξέρουν τι τους γίνεται από οικονομία και γι' αυτό σταθερά πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους (δείτε εδώ, εδώ κι εδώ), καθότι το φάρμακό τους έχει σοβαρές παρενέργειες και επιδεινώνει την αρρώστια της ασθενούς... Παρόλα αυτά συνεχίζουν να το χορηγούν σε αυξημένες δόσεις, επιβεβαιώνοντας το αξίωμα: "Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις τα ίδια πράγματα, με τον ίδιο τρόπο, και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα»...

Σημειωτέον ότι οι μάσκες του καλού και του κακού εναλλάσσονται πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα και τον έλεγχο του κάκιστου, δηλαδή του κινούντος τα νήματα από το παρασκήνιο, βλοσυρού αόρατου δικτάτορα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ποιος είναι αυτός μη με ρωτάτε, διότι αν δεν το έχετε ανακαλύψει μέχρι σήμερα δεν θα πειστείτε με οποιεσδήποτε αποδείξεις. Κοιμηθείτε λοιπόν τον μακάριο ύπνο του πτωχού τω πνεύματι, κι αφήστε κάποιους ευφάνταστους μαζοχιστές να βράζουν με το ζουμί τους κυνηγώντας "φαντάσματα" και κτυπώντας γροθιές στον αέρα.

Εκεί, λοιπόν, που ο μεταλλαγμένος και μέχρι μυελού των οστών νεομνημονιακός Αλέξης Τσίπρας ομολογούσε προχθές στη Βουλή ότι  «Η απομείωση του χρέους είναι ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας... Όμως,  το προφίλ του ελληνικού χρέους μετά το 2022 δεν εμπνέει ακόμη επενδυτική εμπιστοσύνη και, άρα, έτσι υπονομεύονται οι δυνατότητες για προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών στη χώρα μας», βγήκε ο επικεφαλής του Eurogroup, ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών με το πλαστό (;) πτυχίο, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να τον επιβεβαιώσει πετώντας μας κολόνα πάγου κατακέφαλα!

Σε 15 χρόνια θα χρειαστεί παρέμβαση για το χρέος, είπε ανερυθρίαστα ο Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στο Reuters!  Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι... Μέχρι τότε η χρεοκοπημένη, λόγω μακροχρόνιας "δημοκρατικής" ασυδοσίας προσώπων και θεσμών, χώρα μας θα πληρώνει για την ετήσια εξυπηρέτηση του χρέους το 15% του αναιμικού και ολοένα συρρικνωνόμενου ΑΕΠ!
Χαρά οι επιζώντες του μνημονιακού ολοκαυτώματος!

Κι εσύ ενθουσιώδη χειροκροτητή της "Δημοκρατίας" των τυχοδιωκτών, των παραμυθάδων και των λαμογιών περίμενες ότι σε πέντε-έξι χρόνια, δηλαδή κάπου εκεί στο 2022 το μαρτύριό σου θα τελείωνε; Χα, χά χάαα, αφελή μου οπαδέ! Πόσο μακριά είσαι νυχτωμένος...

«Θα εξετάσουμε αν υπάρχουν "κορυφές" στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα 30 χρόνια. Η ανάλυση του ESM έχει δείξει ότι τα πρώτα χρηματοδοτικά εμπόδια μπορεί να καταγραφούν σε 15 χρόνια. Οπότε αν αυτά είναι τα δεδομένα θα ήταν παράξενο να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε από τώρα - είναι πολύ μακριά» εξήγησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Καλά κρασιά παιδιά! Ζωή είναι, θα περάσει...

Εν τω μεταξύ, η βλοσυρή Κριστίν Λαγκάρντ δείχνει πάλι τα δόντια της και ζητάει - κρατηθείτε! - νέα μέτρα για ασφαλιστικό και τράπεζες, απειλώντας συγχρόνως ότι χωρίς ελάφρυνση του χρέους δεν συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα!

Άντε εσύ τώρα μνημονιόπληκτε σύντροφε να βγάλεις συμπέρασμα. Ο επικεφαλής του Eurogroup ισχυρίζεται ότι το θέμα της απομείωσης του χρέους μας δεν πρέπει να τεθεί πριν περάσουν άλλα 15 χρόνια εξοντωτικής λιτότητας - κι όποιος αντέξει - ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ θέλει την ελάφρυνση του χρέους εδώ και τώρα, με πρόσθετα μέτρα εξόντωσης!

Βρε άει σιχτίρ "σωτήρες"-δήμιοι που βαλθήκατε να μας τρελάνετε προτού μας εξοντώσετε από ασιτία! 
Ας όψεται το γκεσέμι του τσέλιγκα κι ο ίδιος ο τσέλιγκας! Ποιοι είναι αυτοί; Δείτε εδώ!