ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Σε ήπιους τόνους η ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή


Βουλή, 07/10/2015 - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): 
Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, 
Η σημερινή Βουλή είναι αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Είχε προηγηθεί όμως μια ψηφοφορία για τη συμφωνία της 14ης Αυγούστου, όπου η Νέα Δημοκρατία, που σήμερα αποχωρεί, τότε είχε πει «ναι». Σήμερα λέει «όχι». Το θυμήθηκε λίγο αργά. 
Εάν είχε πει «Όχι» και τότε, ίσως να είχε κερδίσει και τις εκλογές. 
(Στο σημείο αυτό αποχωρούν πολλοί Βουλευτές από την Αίθουσα) 
(Θόρυβος στην Αίθουσα) 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ, κάντε ησυχία. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Θέλω να σχολιάσω, επίσης, από αυτά που ανέφερε προηγουμένως ο κ. Μεϊμαράκης την αποστροφή του λόγου του εκείνη στην οποία είπε να μην τολμήσουν να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία εις ό,τι αφορά το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων. Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που λέει: «Καλύτερα να μην μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». 

Η Νέα Δημοκρατία ξέχασε την ιστορική της ευθύνη για το βιβλίο της κ. Ρεπούση, όπου η σφαγή στη Σμύρνη αποκαλείτο «συνωστισμός». 

Ξέχασε, επίσης, ότι επί των ημερών της ιδρύθηκε μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εγκαινίασε και Υπουργός της. 
Θέλουν να μνημονεύουν τη Γενοκτονία των Ποντίων και θέλουν ταυτόχρονα να υπάρχει μουσείο γι’ αυτόν ο οποίος διέταξε τη Γενοκτονία των Ποντίων. 
Εάν αυτό δεν είναι πολιτική σχιζοφρένεια, τότε τι είναι; Σε όλα «Όχι» είπε σήμερα η Νέα Δημοκρατία. 

Σε όλα «Ναι», όμως, είπε το βράδυ της 14ης Αυγούστου, όταν περιγράφοντο όλα αυτά τα μέτρα και εγένετο η σχετική συζήτηση και ψηφοφορία. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή των λόγων πολλών εκ των ομιλητών της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο, και του ΠΑΣΟΚ και από το κόμμα «Ποτάμι» και από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «Φέρτε μας συμφωνία και τα μέτρα είναι δική σας υπόθεση». 


Ιδού τα μέτρα, λοιπόν. Και τώρα θυμήθηκαν το «Όχι». Πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κοντή μνήμη και ίσως έχουν δίκιο. Είχε δίκιο, επίσης, ο κύριος Πρωθυπουργός προηγουμένως που είπε ότι οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου έγιναν με γνωστή τη Συμφωνία της 14ης Αυγούστου, συμφωνία την οποία εμείς είχαμε καταψηφίσει και η οποία προέβλεπε όλα αυτά τα σκληρά μνημονιακά μέτρα. 


Μίλησε, επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης για σκάνδαλα και για όσα σέρνονται στην κοινή αντίληψη μέσα σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό για ενοχές πολιτικών προσώπων. Εις ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ ακόμη δεν έχουμε δει να εμφανίζονται πολιτικά πρόσωπα, όμως σε συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος ο Φαλτσιανί, ο άνθρωπος που πήρε τη λίστα από μια ελβετική τράπεζα, την HSBC, είπε ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων και ότι κατέθεσε τα στοιχεία στον εισαγγελέα. 


Στο σημείο αυτό να πω ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που πήραν την πρωτοβουλία να πάνε στη Γαλλία και να εξετάσουν το Φαλτσιανί και είναι απορίας άξιο και απόδειξη για το πόσο σάπιο είναι το Βασίλειο της Δανιμαρκίας, εν προκειμένω το ψευτο-Ρωμαίικο, ότι επί πέντε χρόνια ακούμε για τη λίστα Λαγκάρντ, έχει γίνει ακόμη και μία δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο Υπουργό για τη λίστα Λαγκάρντ και δεν είχε βρεθεί ούτε ένας εισαγγελέας να πάει να εξετάσει τον άνθρωπο ο οποίος έβγαλε τη λίστα Λαγκάρντ, τον Φαλτσιανί. 


Και φυσικά δεν είναι μόνο η λίστα Λαγκάρντ. Υπάρχουν λίστες του Λιχτενστάιν, των offshore εταιρειών και πολλά άλλα, τα οποία έχετε υποσχεθεί ως Κυβέρνηση από τον Ιανουάριο ότι θα φέρετε στο φως. Και το εύχομαι ολοψύχως, όχι μόνο εγώ, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, ο οποίος απαιτεί επιτέλους δικαιοσύνη, μια δικαιοσύνη, όμως, που η καθυστέρηση των πέντε ετών να πάει κάποιος εισαγγελέας στον Φαλτσιανί αποδεικνύει ότι δεν είναι ανεξάρτητη. 


Γι’ αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι θα πρέπει να θωρακιστεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης και η εκλογή του Προέδρου και των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου – εξετάστε το ως Κυβέρνηση το ζήτημα – να μην γίνεται από την πολιτική ηγεσία, αλλά από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου. 


Επίσης, θα πρέπει, όπως ισχύει για τους περιφερειάρχες, να ισχύει και για τους δικαστικούς λειτουργούς το κώλυμα της εκλογιμότητας, όχι να παίρνουμε έναν δικαστή να τον κάνουμε Βουλευτή, να τον κάνουμε Υπουργό και να μας στήνει τις δουλειές όπως θέλουμε. Και ο νοών νοείτο! 

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή) 

Θα αναφερθώ στα μέτρα, τα οποία προβλέπει η νέα Συμφωνία. Αποφεύγει το σύνολο σχεδόν των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου να την αποκαλέσει μνημόνιο. Όχι όλοι. Άκουσα από ορισμένους να την αναφέρουν ως μνημόνιο. Μνημόνιο είναι. 

Σε όλες τις περιπτώσεις, το γεγονός ότι διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο δεν αναιρεί τη θλιβερή κατάσταση της εκχωρήσεως της εθνικής κυριαρχίας. Και δεν την αναιρεί για ποιο λόγο; Γιατί εκτός από αυτή τη νέα Συμφωνία, όπως αποκαλείτε το νέο μνημόνιο, υπάρχουν και οι προηγούμενες δύο, τις οποίες δεν καταγγείλατε, όπως λέγατε προεκλογικά ότι θα κάνετε. 

Στην ομιλία του ο κύριος Πρωθυπουργός την πρώτη ημέρα, μια ομιλία διάρκειας μίας ώρας και τριάντα λεπτών, δεν ανέφερε ούτε μία φορά τη λέξη «μνημόνιο». Την αποκαλούσε νέα Συμφωνία. Θα ήθελα επί του προκειμένου να σχολιάσω κάποια σημεία της ομιλίας του και να καταθέσω κάποια στοιχεία σχετικά με τα μέτρα τα οποία πρόκειται να λάβει η Κυβέρνηση με τη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης. 


Είπε ο κύριος Πρωθυπουργός ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε οριστική έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι αδύνατον να επιτευχθεί με τη γλώσσα των αριθμών, εκτός εάν καταγγελθεί το χρέος – αν καταγγελθεί και όχι εάν απομειωθεί. 

Διότι πρόκειται περί ενός υπέρογκου ποσού, που είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας να λέμε ότι μπορεί μέσα σε μία τετραετία να ικανοποιηθεί. 

Είπε επίσης ότι έχουμε εξασφαλίσει ότι η χώρα διέφυγε από τον κίνδυνο του Grexit. Μακάρι να έχει δίκιο. Αυτό θα το δούμε στη συνέχεια, εάν ισχύει ή όχι και εάν μπορέσουν να ισχύσουν αυτά τα οποία θα προτείνετε και θα εφαρμόσετε ως νόμους. 


Μίλησε επίσης για νεοφιλελεύθερο σχέδιο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η δημόσια περιουσία όταν ξεπουλιέται δεν έχει σημασία εάν είναι νεοφιλελεύθερο το σχέδιο, σοσιαλιστικό, κομμουνιστικό ή κεντροδεξιό ή κεντροαριστερό. Είναι ξεπούλημα της πατρίδας. 


Εδώ, υπάρχουν κάποια σημεία στη νέα Συμφωνία, όπως αποκαλείτε το μνημόνιο, τα οποία δεν δείχνουν ότι υπάρχει αναίρεση του σχεδίου της προηγούμενης κυβερνήσεως. 


Είπε επίσης ότι σε είκοσι μήνες θα έχει αποκατασταθεί η ρευστότητα. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι επί είκοσι μήνες θα έχουμε capital controls; 


Παρακαλώ, αυτό να τεθεί υπ’ όψιν και να υπάρχει απάντηση, γιατί ο ελληνικός λαός αγωνιά, είναι οικονομικά όμηρος, έχει το βιος του κατατεθειμένο σε κάποιες τράπεζες και δεν μπορεί να το πάρει. Το θέμα αυτό, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό. 


Επίσης, ο κύριος Πρωθυπουργός μίλησε για πρόσβαση στις αγορές. Τα ίδια έλεγε και ο κ. Σαμαράς, όταν ήταν Πρωθυπουργός. Έκανε ένα διάλειμμά με μία πολύ μεγάλη προμήθεια και ένα άνοιγμα στις αγορές και μετά επέστρεψε πάλι στα ίδια. 


Ακόμη, μίλησε για την ανάγκη που υπάρχει για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Θα θυμίσω ότι η προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε το 2013 και κόστισε στον ελληνικό λαό 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Πώς το ελληνικό κράτος διασφάλισε αυτά τα 40 δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού; Παίρνοντας μετοχές των τραπεζών. Και ύστερα τι έγιναν αυτές οι μετοχές των τραπεζών; Κομφετί και χαρτοπόλεμος. 

Από τα 40 δισεκατομμύρια, πόσα έχουν μείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος του ελληνικού λαού; Μόλις 2,5 δισεκατομμύρια. 

Εάν γίνει, λοιπόν, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα χρήματα, τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και όχι να πάρει μετοχές, οι οποίες θα καταλήξουν στο «πορνείο του καπιταλισμού», όπως αποκαλούν οι μαρξιστές το Χρηματιστήριο, και εκεί να γίνουν αέρας και στάχτη. 


Επίσης, είπε ο κύριος Πρωθυπουργός ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, οι οποίες προκαλούν προβλήματα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και η αύξηση της φορολογίας των αγροτών. Επέμενα στις 14 Αυγούστου ότι είναι ολέθριο μέτρο, το οποίο εξοντώνει την ψυχή του έθνους, το μέτρο της υπερφορολόγησης και της διακοπής των φορολογικών ελαφρύνσεων στους αγρότες. Επιμένω και τώρα. 


Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική περίοδο βγήκε και είπε ότι θα αναιρέσει αυτό το πράγμα, εάν γίνει Κυβέρνηση, και θα βρει άλλα ισοδύναμα. Το ίδιο είπε και ο Πρωθυπουργός για την αναστολή του ΦΠΑ στην παιδεία με 23%. Και πολύ σωστά το είπε και μακάρι να μην είναι αναστολή, να είναι διακοπή. 


Διότι, ξέρετε, όλοι όσοι έχουμε μπει στο ελληνικό πανεπιστήμιο από την δεκαετία του ’60 και μετά – όλοι οι άλλοι είχαν τη δυνατότητα να πάνε στον «Μεγάλο Αδελφό», στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε κάποια περίφημα πανεπιστήμια και από εκεί να μας έρθουν Βουλευτές και Πρωθυπουργοί ή στην Ιγγλετέρα, από την άλλη πλευρά, και να έρθουν και από εκεί να πάρουν ανάλογες θέσεις – δεν ήταν δυνατόν να μπούμε, εάν δεν παρακολουθούσαμε φροντιστήρια. Αυτά, από την δεκαετία του ’60. 


Και τα φροντιστήρια αφορούν όλον τον ελληνικό λαό, τον φτωχό Έλληνα εργάτη, τον αγρότη, ο οποίος θέλει να δει το παιδί του σε μια καλύτερη μοίρα από τη δική του. Πάλι είπε ότι αυτό θα εξεταστεί τον Νοέμβριο και θα αναζητηθούν ισοδύναμα. Μα τι είναι επιτέλους αυτά τα ισοδύναμα; Ο θησαυρός από το μπαούλο της γιαγιάς, που τα βρίσκουμε και τα φέρνουμε; Ισοδύναμα σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι θα φορολογηθούν, κάποιοι άλλοι θα υποστούν τη ζημία. Πιστεύετε ότι υπάρχει περίσσια πάνω σε αυτό το πράγμα; 


Μίλησε για φορολογικό σύστημα. Και είναι παράξενο να μιλάει για φορολογικό σύστημα την ίδια στιγμή που αλλάζει το φορολογικό σύστημα, ενώ είναι προαπαιτούμενο για μια ανάπτυξη της οικονομίας να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα. 


Είπε ακόμη στην ομιλία του, όπως είχε κάνει αναφορά και στην προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου 2015, για δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα. Πότε θα τη δούμε αυτή την τράπεζα, η οποία θα ανήκει πραγματικά στο ελληνικό έθνος και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού λαού; Επιτέλους, είναι ένα πράγμα άμεσης προτεραιότητος, στο οποίο πρέπει να προχωρήσει η Κυβέρνηση. 


Μίλησε ακόμη για αγορές χωρίς μεσάζοντες. Και στο σημείο αυτό θέλω να ρωτήσω: Τι θα κάνετε για το καρτέλ των τροφίμων; Ας πάει το Υπουργείο Εμπορίου στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, να κάνει έναν έλεγχο στις τιμές που υπάρχουν στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και στις τιμές που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Γερμανίας. Τα ίδια τα προϊόντα θα τα βρει φθηνότερα. Πώς είναι δυνατόν εσείς, μια αριστερή Κυβέρνηση, να επιτρέπετε να υπάρχει ένα τόσο σκληρό καρτέλ και μάλιστα εις βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στο πιο ευαίσθητο σημείο, στο καλάθι της νοικοκυράς; Είναι ένα θέμα που επίσης πρέπει να το εξετάσετε. 


Μίλησε για προσλήψεις στην υγεία: χίλιες εκατό το 2015 και δυόμισι χιλιάδες το 2016. Πολύ σωστά – και δεν φτάνουν. Η υγεία είναι σε δραματική κατάσταση. Υπάρχουν θάλαμοι ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία με σαράντα και πενήντα ασθενείς και νυχτερινή βάρδια με μία νοσοκόμα. Δεν θα έλεγα ότι είναι τριτοκοσμική η κατάσταση, γιατί είναι πολύ χειρότερη και από πολλά κράτη του τρίτου κόσμου. 


Μίλησε για ρημαγμένα ασφαλιστικά ταμεία από το Χρηματιστήριο και το PSI. Πολύ σωστά. Τι θα κάνετε όμως με αυτά, με το Χρηματιστήριο και το PSI που κατέστρεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, που έκλεψαν τον ελληνικό λαό; Τι θα γίνει; 


Θα είναι λέει η επόμενη Βουλή Αναθεωρητική. Και είχε ο κ. Μεϊμαράκης την λογική να μιλάει σήμερα για αναθεώρηση του Συντάγματος, τη στιγμή που αναθεώρηση του Συντάγματος μπορούσε να γίνει από το 2013 και δεν την έκανε, ενώ ήταν Κυβέρνηση ενάμιση χρόνο. 


Και επιτέλους, τι θα γίνει με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών; Έγκριτοι νομικοί έχουν δηλώσει ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος και μπορεί με αυξημένη πλειοψηφία να αντιμετωπιστεί το θέμα και να πάψει αυτό το διαρκές σκάνδαλο. 


Έρχομαι σε ένα μεγάλο ζήτημα, στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, της λαθρομετανάστευσης και των προσφύγων. Οπωσδήποτε υπάρχουν και πρόσφυγες. Αντιμετωπίζουμε ένα κύμα. Αυτό το αντιμετώπισε και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ήταν οι περίφημοι βάρβαροι, που τότε ήταν οι Οστρογότθοι, οι Βησιγότθοι, μετακινήσεις λαών ολοκλήρων. Αυτοί ερχόντουσαν με το σπαθί στο χέρι, πολεμώντας. Οι άλλοι έρχονται ως πρόσφυγες, ανέστιοι, μέσα στη δυστυχία τους, από πολέμους όμως τους οποίους δεν προκάλεσε η Ελλάδα και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη γι’ αυτό το πράγμα. 


Πριν αναφερθώ, όμως, σε αυτό το ζήτημα, μια και μίλησα για τα μέτρα προηγουμένως, θα ήθελα να δώσω κάποια στοιχεία. Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, η προκαταβολή φόρου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τους ελεύθερους επαγγελματίες αυξάνεται για το φορολογικό έτος 2015 από 55% σε 75%. Και από το φετινό εκκαθαριστικό η προκαταβολή φόρου των αγροτών πηγαίνει από το 27,5% στο 55%. Για να καταλάβετε την κατάσταση στην οποία περιέρχονται οι αγρότες θα σας πω ότι από τον Οκτώβριο από τα 66 ευρώ που πλήρωνε το χιλιόλιτρο του πετρελαίου κινήσεως ο αγρότης, θα το πληρώνει 200 ευρώ και από την 1η Οκτωβρίου 2016 εξισώνεται με το πετρέλαιο κίνησης και πηγαίνει 330 ευρώ. Από 66 ευρώ θα πληρώνει 330 ευρώ. Εξοντώνεται ο αγροτικός κόσμος! Πρέπει να μην επιτρέψετε να γίνει αυτό το πράγμα. 


Εις ό,τι αφορά το επιτόκιο από 3% σε 5% στις εκατό δόσεις πολύ σωστά κάνατε και ψηφίσατε ενάντια στις θελήσεις τότε, πράγματι, των δανειστών στις εκατό δόσεις, αλλά το να αλλάζετε τώρα το επιτόκιο δείχνει ότι το κράτος δεν τηρεί τον λόγο του. Τι έχουμε κράτος απατεώνα; Κάποιος υπέγραψε μια σύμβαση για εκατό δόσεις με ένα επιτόκιο 3%. Ξαφνικά του το κάνετε 5%; 


Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό για το ελληνικό αρχιπέλαγος, το Αιγαίο μας, που πρέπει να μείνει ελληνικό: Από 1/1/2017 σε κανέναν νησί δεν θα ισχύει μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ. Ξέρετε, τα νησιά μας δεν είναι μόνο η Μύκονος και η Σαντορίνη. Υπάρχουν και νησιά έρημα, στα οποία πραγματικά υπάρχει μεγάλη ανάγκη και φυλάνε Θερμοπύλες εκεί οι άνθρωποι. Θα τους βάλετε τον ΦΠΑ 23%; Θα τα ερημώσετε ακόμη περισσότερο; 


Θα ήθελα στο σημείο αυτό, για να μην καταχραστώ και τον χρόνο, τον οποίο ήδη έχω περάσει, να αναφερθώ στο περίφημο fund. Στη θέση, λοιπόν, του ΤΑΙΠΕΔ συγκροτείται ένα κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο. Το νέο αυτό ταμείο θα είναι η εγγύηση για το νέο μνημόνιο και θα είναι ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα περιουσιακά του στοιχεία θα είναι μετοχές κρατικών εταιρειών, κρατικές υποδομές, ακίνητα και έσοδα από ορυκτό πλούτο. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται να προχωρήσει σε εννέα ιδιωτικοποιήσεις εντός της προσεχούς τριετίας, ενώ αντίθετα η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε συμφωνήσει την πώληση είκοσι τριών περιουσιακών στοιχείων. 


Ας δούμε όπως ποια είναι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Είναι τα περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, η περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, η ΔΕΣΦΑ, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς – το Λιμάνι του Πειραιά –, το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο ανήκει κατά 55% ακόμη στο ελληνικό κράτος. 


Υπάρχει μια σύμβαση αποικιοκρατική, η οποία δεσμεύει το κράτος μας να μην υπάρχει άλλο αεροδρόμιο σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων. Μια πόλη πέντε εκατομμυρίων και θα έχει μόνο ένα αεροδρόμιο, το οποίο αεροδρόμιο σκέπτεστε να παραχωρήσετε στους ξένους. 

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή) 
Σε δύο λεπτά τελειώνω. Θα ήθελα τελειώνοντας να σας καταθέσω για τα Πρακτικά έναν χάρτη από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Αυτός ο χάρτης δείχνει τις μεταναστεύσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Στην Ελλάδα έφθασαν τριακόσιες ενενήντα εννέα χιλιάδες, στην Ιταλία εκατόν τριάντα μία χιλιάδες, στη Μάλτα μόλις εκατό και στην Ισπανία μόλις δύο χιλιάδες οχτακόσιες δεκαεννέα. 
(Στο σημείο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής) 

Το προσφυγικό πρόβλημα έχει γίνει ελληνικό πρόβλημα και η Συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ δολοφονεί την πατρίδα. Πρέπει να την πολεμήσετε. Πρέπει να την καταγγείλετε. Δεν είναι δυνατόν, δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός. Και η πρόβλεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη μετανάστευση του χρόνου, η οποία θα ξεπεράσει ίσως και τις πεντακόσιες χιλιάδες. 


Προτείνετε κάποια μέτρα. Μεταξύ αυτών και το περίφημο fund. Ποιοι θα πάρουν αυτό το fund; Έχω ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία αναφέρεται σε ένα δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, η οποία λέει: Η «Yeni Safak» γράφει ότι οι Τούρκοι επενδυτές έχουν αρχίσει να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. στις οποίες πρόκειται να προβεί η Ελλάδα. Τα βλέμματα των Τούρκων επενδυτών στραμμένα στη γείτονα. Ιδίως στα αεροδρόμια και στην ενέργεια». 


Το καταθέτω στα Πρακτικά. 
(Στο σημείο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν δημοσίευμα, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Θέλουν να μας πάρουν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, που είπε προηγουμένως ο κ. Μεϊμαράκης ότι μπορεί να υπάρχει. Δεν «μπορεί» να υπάρχει. Υπάρχει και είναι γνωστό αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Στους «Νεκρικούς διαλόγους» του Λουκιανού εμφανίζεται ένας κυνικός φιλόσοφος, ο Μένιππος, ο οποίος προκειμένου να εξαπατήσει τον Χάροντα και να μην πάει στον άλλον κόσμο, αλλά να επιστρέψει ζωντανός στη γη, δεν έχει τον οβολό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ολοκληρώστε, παρακαλώ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου -Χρυσή Αυγή): Ολοκληρώνω. Και όταν ο Χάροντας απαιτεί τον οβολό, του λέει: «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». 
Αυτό θα σας πει ο ελληνικός λαός. Δεν τα έχει αυτά που ζητάτε. 
Θα αποτύχει και αυτό το σχέδιο και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. 
 Γι’ αυτόν τον λόγο η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει το νέο μνημόνιο της Αριστεράς, όπως καταψήφισε και τα μνημόνια της Κεντροδεξιάς. 
Σας ευχαριστώ. 
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)