ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Η πτωχευμένη χώρα μας θα πληρώσει τα χρωστούμενα σε "ΕΙΔΟΣ"


ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ: «ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ»


Με όχημα το προσφυγικό πρόβλημα και την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του επιχειρούν να αντισταθούν – έστω και για την τιμή των όπλων - απέναντι στο δίλημμα που προβάλλουν οι δανειστές «μνημόνιο ή κούρεμα καταθέσεων».
Από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις γίνεται αντιληπτό ότι οι αντιστάσεις της ελληνικής κυβέρνησης πέφτουν στο κενό και δεν είναι ικανές να ανατρέψουν τα σχέδια του Βερολίνου και των δανειστών.
Μετά τις δεκάδες υποχωρήσεις στις οποίες προέβη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. είναι αναμενόμενο να μην κάμπτονται οι δανειστές.
Μια κυβέρνηση που «πρόδωσε» την ίδια την ιδεολογική της ταυτότητα και τους ψηφοφόρους της είναι αδύνατον να φέρει τούμπα όσα υπέγραψε.
Ένας πρωθυπουργός που ομολόγησε δημοσίως πως, πρωθυπουργός ων, εκβιάστηκε από τους ξένους και υπέκυψε είναι μαθηματικά βέβαιον ότι δεν μπορεί πλέον να ορθώσει το ανάστημά του.
Τι μπορεί να περιμένει κάποιος από μια κυβέρνηση που έφτασε στο σημείο να παραδέχεται ότι δεν έχει εναλλακτικές λύσεις στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών;
Δυστυχώς οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις υπέγραψαν απάνθρωπες απαιτήσεις που είναι αδύνατον να τηρηθούν κερδίζοντας απλά χρόνο.
Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως ούτε η κυβέρνηση της αριστεράς είχε κάποιο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Κινήθηκε και αυτη στη λογική της πίστωσης χρόνου και στο δόγμα του «βλέποντας και κάνοντας».
Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας επιχειρεί για άλλη μια φορά μια νέα διαπραγμάτευση με τον ίδιο ακριβώς λανθασμένο τρόπο που το έκανε την πρώτη φορά: Με άδεια ταμεία!
Ζητά από τους δανειστές να αμβλύνουν τα προαπαιτούμενα την ώρα που τα κρατικά ταμεία είναι παντελώς άδεια και δεν μπορούν να πληρωθούν ούτε οι βασικές υποχρεώσεις του κράτους.
Άπαντες γνωρίζουν ότι τα 2 δισ. της υποδόσης δεν φτάνουν για τίποτα, αφού μόνο οι υποχρεώσεις του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει επιδόματα, βοηθήματα, συντάξεις με χρήματα που δεν υπάρχουν.
Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Το Βερολίνο δεν είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε κανένα ουσιαστικό κούρεμα χρέους.
Η χώρα θα πληρώσει και επειδή δεν έχει χρήμα θα πληρώσει σε είδος.