ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Κακώς η κυβέρνηση κάνει υποχωρήσεις στον ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων!


Σε τούτη τη ρημάδα χώρα, που δεν ανθίζει ούτε η φαιδρά πορτοκαλέα όπως την κατάντησε η αχαλίνωτη "δημοκρατία", έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο ηθικής παρακμής να αναγκαζόμαστε να επιχειρηματολογούμε - συχνότατα χωρίς επιτυχία πειθούς -  για να υπερασπιστούμε το λογικό, το δίκαιο και το αυτονόητο.

Όταν η κυβέρνηση έβαλε ΦΠΑ 23% σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης, τρόφιμα που τα αγοράζουν μόνο οι φτωχοί, όπως πχ κονσέρβες ή παξιμάδια σε πλαστική σακούλα, οι γονείς που επιλέγουν να στείλουν τα βλαστάρια τους σε ιδιωτικά σχολεία, διότι προφανώς τους περισσεύουν, έχουν την αναίδεια να σηκώνουν γη και ουρανό, να ξεσηκώνουν τα συστημικά ΜΜΕ και τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, για να γλιτώσουν το ΦΠΑ!

Και η κυβέρνηση, που είναι αδίστακτη στο να κόβει επιδόματα από τους αναπήρους και να κόβει για νιοστή φορά τις συντάξεις των 75ρηδων και 80άρηδων, υποχωρεί μπροστά στην πίεση των προνομιούχων και κατεβάζει το ποσόν από 23% στο 13%!
Γιατί τόση ευαισθησία σε αγαθό που δεν είναι πρώτης ανάγκης και τόση αναισθησία σε αγαθά που είναι θέμα επιβίωσης;

Υποχωρώντας η κυβέρνηση στο θέμα του ΦΠΑ και μειώνοντας τους συντελεστές, ή και μηδενίζοντάς τους σε κάποιες κατηγορίες, πρέπει να βρει ισοδύναμα.  Από πού θα τα βρει; Προφανώς εφαρμόζοντας το αξίωμα του διαβόλου "βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω". Θα χαρατσώσει και άλλο τους μη έχοντες για να ανακουφίσει τους έχοντες.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Η "δημοκρατία" μας πατάει πάντα πάνω σε ανισότητες και αδικίες...

Το θράσος είναι ότι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων απειλούν να κατέβουν σε απεργία εκβιάζοντας την κυβέρνηση για μηδενισμό του ΦΠΑ. Γιατί; Διότι  φοβούνται μήπως χάσουν κάποια, ελάχιστα μάλλον, παιδιά-πελάτες. Και γιατί δεν μειώνουν οι ίδιοι τα δίδακτρα ώστε να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ; Ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν είναι τα ιδιωτικά σχολεία; Ή μήπως είναι μη κερδοσκοπικά φιλανθρωπικά ιδρύματα και δεν το ξέρω;
Ποιοι περιμένουν να πληρώσουν ώστε να χαριστεί σ' αυτούς ο ΦΠΑ; Οι επιχειρήσεις που κλείνουν;

Αλλά έχεις και κάποιους θρασύτατους γονείς που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και λένε "Κάτω τα χέρια από την ιδιωτική εκπαίδευση διότι αυτή προετοιμάζει την αυριανή άρχουσα τάξη της χώρας"! 

Μωρέ τι μου λέτε; Δηλαδή το παιδί του φτωχού που πάει στο δημόσιο σχολείο δεν έχει το δικαίωμα, το όνειρο και τη θέληση να κερδίσει αύριο μια θέση στην άρχουσα τάξη της κοινωνίας, και οφείλει ο πατέρας του να χρηματοδοτεί από το υστέρημά του την ιδιωτική εκπαίδευση των παιδιών του εύπορου για να έχουν τα παιδιά του καλύτερες προοπτικές για μια λαμπρή σταδιοδρομία; Μήπως είναι τα παιδιά των φτωχών παιδιά ενός κατώτερου θεού;
Είναι χιλιάδες τα επιχειρήματα στο γιατί πρέπει να παραμείνει ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία στο 23%, αλλά φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά κρούω στων κουφών την πόρτα.

Και στα φροντιστήρια επίσης να μπει ΦΠΑ, έστω 13% κι όχι 6%. Η παραπαιδεία είναι ένας σαθρός θεσμός που επιβαρύνει τα νοικοκυριά, αφ' ενός διότι οι καθηγητές δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και αφ' ετέρου διότι καθιερώθηκε πια τα παιδιά να πηγαίνουν στο δημόσιο σχολείο για χαβαλέ και στο φροντιστήριο για να μάθουν. Αναγκάζουν έτσι τους ταλαίπωρους γονείς να κάνουν το σ@ατό τους παξιμάδι για να πληρώσουν τα φροντιστήρια.

Παρεμπιπτόντως, αναρωτήθηκε κανείς γιατί τα παιδιά που φοιτούν στα καλά ιδιωτικά σχολεία δεν χρειάζονται φροντιστήριο; Μα απλούστατα, διότι οι καθηγητές εκεί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχαυνώθηκαν από το καθεστώς μονιμότητας, και φοβούμενοι μήπως απολυθούν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και οι μεν και οι δε έχουν αποφοιτήσει από τα ίδια πανεπιστήμια. Οι μεν εργάζονται ευσυνείδητα, οι δε κοροϊδεύουν και δεν είναι άξιοι του μισθού τους. Άλλη μια φοβερή παρενέργεια της μονιμότητας των κρατικοδίαιτων, για να μην αναφερθώ στις συχνές πυκνές απεργίες τους που απαξιώνουν τη δημόσια Παιδεία, και στις καταλήψεις των μαθητών τις οποίες ενθαρρύνουν και υποκινούν για να τη βγάζουν λούφα.

Αυτό κάποτε, κάποιοι, πρέπει να το σταματήσουν, ή έστω να το αποθαρρύνουν με μέτρα. Και αυτό το "κάποτε" είναι τώρα, που η Ελλάδα διέρχεται τη χειρότερη οικονομική κρίση της μεταπολίτευσης και οι συνειδήσεις των Ελλήνων έχουν διαβρωθεί σε ανησυχητικό βαθμό. Κι αυτοί οι "κάποιοι" που πρέπει να τα εφαρμόσουν είναι οι μεταλλαγμένοι "αριστεροί", που υφάρπαξαν την εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις αλλά και με την υπόσχεση κοινωνικής δικαιοσύνης. Μιας δικαιοσύνης που, αλίμονο, δεν τη νιώσαμε ακόμη, ενώ είδαμε την αδικία να μας βγάζει τη γλώσσα σαρκαστικά και να συνεχίζει να θριαμβεύει...