ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Ολόκληρη η ναυτιλία είναι απαλλαγμένη από φόρους!!!!


«Την θέση της ότι πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Οπως ανέφερε, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε μια νομισματική ένωση πρακτικά οδηγεί σε απώλεια ενός εργαλείου κατά της ύφεσης καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει υποτίμηση, ενώ άλλες χώρες εκτός νομισματικής ένωσης μπορούν να το κάνουν. Κάνεις υποτίμηση, γίνεσαι πιο ανταγωνιστικός, υπογράμμισε.

Οπότε, τόνισε, πρέπει να επαναφέρεις την παραγωγικότητά σου με δύο τρόπους: Δουλεύεις πάνω στο κόστος εργασίας, όπως έγινε στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία. Και βελτιώνεις την συνολική οικονομία αναδιαρθρώνοντάς την για να την κάνεις πιο ευέλικτη και θετική στην καινοτομία.

Αυτή την επιλογή η Ελλάδα δεν την έχει κάνει ακόμα, σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.

Τόνισε δε ότι αυτό που καθιστά την Αθήνα μια ειδική περίπτωση στη Ευρωζώνη, είναι υπάρχει μια κουλτούρα - σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο στην κοινωνία - του να μην συνεισφέρεις στην κοινωνία πληρώνοντας φόρους.

Απαλλαγμένη η ναυτιλία από φόρους

Στο πλαίσιο του Συντάγματος, ολόκληρη η ναυτιλία είναι απαλλαγμένη από τους φόρους. Και με το πέρασμα του χρόνου, ο ορισμός της ναυτιλίας διευρύνθηκε σταδιακά. Μία από τις προτάσεις που είναι στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του ορισμού της ναυτιλίας, για να πληρώνονται φόροι. Είναι λίγο αλλόκοτο. Σε κάποια φάση, 18 μήνες πριν, η ναυτιλία προσφερόταν να συνεισφέρει με φόρους, επειδή δεν πλήρωνε. Αυτό δεν συμβαίνει σε πολλά μέρη, ανέφερε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Αναδιάρθρωση του χρέους

Ερωτηθείσα για το ελληνικό χρέος και για την έκθεση του ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι το Ταμείο δεν είπε ποτέ "να διαγραφούν" αλλά "να αναδιαρθρωθούν" τα δάνεια προς την Αθήνα. Με αυτό το επίπεδο χρέους, με αυτό το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών, με την έλλειψη ελκυστικότητας της Ελλάδας ως οικονομικού προορισμού - όλοι γνωρίζουν ότι (η αναδιάρθρωση) πρέπει να γίνει, αναφέρει στη συνέντευξή της.»

(πηγή  )