ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται "αναβάθμιση" της φορολεηλασίας και στις παροχές σε είδος!

ΚΙ ΟΤΑΝ Η "ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ" ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤAI;
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Μπορούμε να είμαστε σίγουροι πλέον για δυο πράγματα:

Πρώτον, οι κυβερνώντες μας («αριστεροί», δεξιοί, και κεντροαριστεροδεξιοί) διαθέτουν ανεξάντλητη εφευρετικότητα όσον αφορά τους τρόπους φορολόγησης του λαού.
Δεύτερον, το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα, ό,τι δεν κατάφερε να κάνει με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Στουρνάρα, τώρα το προωθεί με τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο και τον Αλεξιάδη.
Απόδειξη: Ό,τι ανθρωποφαγικό μέτρο είχε αποφευχθεί πριν από ακριβώς ένα χρόνο, σήμερα επιστρέφει. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι μηχανοδηγοί του οδοστρωτήρα.

Πέρσι ξεσηκώθηκε σάλος όταν με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων επιχειρήθηκε από την τότε κυβέρνηση να φορολογεί σαν εισόδημα του εργαζόμενου ακόμα και τις… δωροεπιταγές των επιχειρήσεων προς τους υπαλλήλους.

Σήμερα, και ως συνήθως με πρόσχημα τις πιέσεις της τρόικας, είναι η νέα «αριστερή» κυβέρνηση που – όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Αγορά» - καλείται να φορολογήσει ακόμα και τις παροχές σε είδος που έχουν απομείνει αφορολόγητες από τις επιχειρήσεις προς εργαζόμενους και συγκεκριμένα:

Την παροχή τροφής στο χώρο εργασίας, 
τη χορήγηση γάλακτος, 
τη φύλαξη των παιδιών σε παιδικό σταθμό στο χώρο εργασίας, 
τη μεταφορά εργαζομένων στο χώρο εργασίας με δαπάνες της εταιρείας, 
την χορήγηση κουπονιών για εξαργύρωση σε σούπερ μάρκετ, 
την παροχή στολής εργασίας, 
την παροχή εταιρικού κινητού κλπ.

Η κατάσταση, λοιπόν, εξελίσσεται ως εξής: Σε μια χώρα που οι εγγραφές της «λίστας Λαγκάρντ» έχουν μείνει στο απυρόβλητο επί μια πενταετία, σχεδιάζονται μέτρα με τα οποία τα κουπόνια θα λογίζονται… φορολογητέα ύλη.

Εδώ που οι φόροι της «Χόχτιφ» παραμένουν ανείσπρακτοι, που τα αναγνώσματα για ενδεχόμενες φορολαμογιές της «Μερσεντές» και της «BMW» δίνουν και παίρνουν, κυκλοφορούν σκέψεις να αναγορευτεί σε «φορολογητέο εισόδημα» το γάλα που πίνει και η στολή εργασίας που φοράει ο εργαζόμενος στη δουλειά του…

Στη χώρα του αιμοσταγούς ΕΝΦΙΑ, εδώ όπου δεν υπάρχει τίποτα πιο μόνιμο από τα «έκτακτα χαράτσια», θέλουν να φορολογούνται και τα κουπόνια που μπορεί να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι το Πάσχα για την προμήθεια αρνιού από σούπερ μάρκετ…

Ανήμερα της ψήφισης ενός πολυνομοσχεδίου που ισοδυναμεί με το «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω», λίγες μέρες μετά την παρουσίαση ενός προϋπολογισμού που προσθέτει νέα μέτρα ύψους 4,35 δισ. ευρώ, με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την φορολόγηση ακόμα και των παροχών… σε είδος, η κυβέρνηση χέρι – χέρι με την τρόικα (που η «αριστερή» κυβέρνηση θα την έδιωχνε από την Ελλάδα) δίνουν ένα ακόμα λαμπρό δείγμα της νέας «σωτηρίας» που έρχεται.

Η «σωτηρία» τους είναι συνώνυμη με τη διαρκή «αναβάθμιση» (ποσοτική και ποιοτική) της φορολεηλασίας που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Έτσι όπως εξελίσσεται το πογκρόμ της φοροεπιδρομής, ίσως δεν είμαστε μακριά από την στιγμή που θα φτάσουν να φορολογούν ακόμα και τις φιλικές ή τις συγγενικές σχέσεις. Μην το θεωρείτε απίθανο. Αν είναι «φορολογητέα ύλη» η δωροεπιταγή για το σούπερ μάρκετ, τότε γιατί να μην φορολογούνται ακόμα και τα δώρα που ανταλλάσουν οι άνθρωποι μεταξύ τους στις γιορτές. Γιατί να μην φορολογήσουν ακόμα και το χαρτζιλίκι που μπορεί να δίνει ο πατέρας στον γιο, ο θείος στον ανιψιό και ο παππούς στον εγγονό.

Οι αποκαλύψεις ότι σχεδιάζουν να φορολογήσουν τον εργαζόμενο ακόμα και επειδή… μετακινείται για να πάει στη δουλειά του (μέχρι και φόρο στις θέσεις στάθμευσης στο χώρο εργασίας σκέφτονται να βάλλουν) έρχονται λίγες μέρες μετά την κατάθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού.

Και έρχονται να προστεθούν στους επιπλέον φόρους ύψους 49 δισ. ευρώ που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό και που ως συνήθως στη συντριπτική τους πλειοψηφία βαραίνουν τα λαϊκά στρώματα.

*Δημοσιεύθηκε στη realnews την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015