ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Ο Βαρουφάκης "υιοθέτησε" τη... Μέρκελ!

Και όχι μόνο την "υιοθέτησε", αλλά είναι, λέει, υπερήφανος για την κατά φαντασία θετή του κόρη, τη Γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία δεν έχει τον κοινό νου για να αντιληφθεί ότι το 3ο μνημόνιο είναι αδύνατο να εφαρμοστεί!

«Βαρουφάκης: Είμαι υπερήφανος για την Merkel 

Παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν κατέχει πλέον το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, ωστόσο δεν αποφεύγει την πολιτική. Μέσω των βιβλίων, των διαλέξεων και των ομιλιών του ο κ. Βαρουφάκης ελπίζει πως θα επηρεάσει την τρέχουσα συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle. Δηλώνει "υπερήφανος" για την Γερμανίδα καγκελάριο και εξηγεί γιατί ο Α. Τσίπρας δεν θα πετύχει.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το τι περιμένει αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος τους επόμενους μήνες ή χρόνια, ο πρώην ΥΠΟΙΚ απάντησε χαρακτηριστικά: "Ο Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει”, ενώ συνέχισε λέγοντας "Παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν έτοιμος να υπογράψω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που είναι αδύνατο να εφαρμοστεί. Ο Τσίπρας έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως υποχρεώθηκε να δεχτεί αυτό το πρόγραμμα, παρότι πίστευε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί . Τώρα λοιπόν έχουμε αυτή την γελοία κατάσταση όπου οι δυνάμεις της Ευρώπης – περιλαμβανομένων των ΔΝΤ, ΕΚΤ, Γερμανίας και ελληνικής κυβέρνησης – προσποιούνται ότι θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα που όλοι ξέρουν πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί . Αρνήθηκα να συμμετέχω σε αυτές τις ανοησίες και για αυτό παραιτήθηκα”.

Στη συνέχεια μιλώντας για το πώς είναι σήμερα η σχέση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: "Με τον Αλέξη ουδέποτε ανταλλάξαμε κουβέντα, ούτε λογομαχήσαμε. Ακόμα και το βράδυ της παραίτησής μου όλα έγιναν σε φιλικό κλίμα. Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε”. Ο ίδιος πρόσθεσε πως κατανοεί το πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν συμφωνεί με αυτή.

Κληθείς να εκτιμήσει πόσο θα αντέξει η νέα κυβέρνηση, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: Δεν έχει σημασία. Άλλωστε τα τελευταία 5 χρόνια είχαμε κυβερνήσεις που όλες τους προσπάθησαν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί. Τώρα οι πρώην συνάδελφοί μου ακολουθούν την παράλογη λογική των προηγούμενων 5 ετών και το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο.

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την Merkel

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στην Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel λέγοντας πως είναι "εξαιρετικά υπερήφανος” για την στάση της στο ζήτημα του μεταναστευτικού. Η στάση της είναι ένα παράδειγμα για το πόσο λανθασμένη είναι η κριτική που θέλει την Γερμανία να αποτελεί την πηγή των προβλημάτων για την Ευρώπη, μια αντίληψη που κυριαρχεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία, την Γαλλία και την Ισπανία. Πιστεύω πως η στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου αποτελεί προάγγελο καλών πραγμάτων στην Ευρώπη, τόνισε ο ίδιος». 

capital.gr