ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Βαβαί! Παπαί! Η πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών εισπράττει επίδομα άγαμης κορασίδας!

Η κυρία Πρόεδρος, μέλος της Επιτροπής Σοφών, εισπράττει… Σύνταξη «Αγάμου Κορασίδος»
Απόψεις Χρήστου Κώνστα

Σιγά – σιγά, η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση αυτής της χώρας, συνειδητοποιεί ότι τελικά το πρόβλημα του Ασφαλιστικού δεν είναι ιδεολογικό, δεν είναι πολιτικό, είναι απλώς ταμειακό.
Λείπουν λεφτά από το Σύστημα και πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπει χρήμα στα Ταμεία.
Με την γνωστή τακτική του «λαγού», διάφορα κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν και προαναγγέλλουν διάφορα συστήματα επιβολής νέας «έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης» επιπλέον όλων των υπολοίπων «έκτακτων εισφορών» που ήδη επιβάλλονται σε μόνιμη βάση. Κατόπιν οι …»διαρροές» διαψεύδονται για να αντικατασταθούν με νέες «ιδέες» που οδηγούν στο ίδιο ταμειακό αποτέλεσμα.

Αναζητώντας άλλοθι στην επιβολή νέων εισφορών, η ΠΦΑ Κυβέρνησή μας ζήτησε από μία Επιτροπή 12 Εμπειρογνωμόνων να υποβάλουν προτάσεις που να τρομοκρατούν επαρκώς την κοινή γνώμη ώστε να φανεί «χάδι» το τελικό πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει.

Ανάμεσα στους «12 Σοφούς» που επέλεξε ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος για να μελετήσουν το πρόβλημα του Ασφαλιστικού στην Ελλάδα, περιλαμβάνεται και μία κυρία, πρόεδρος του φορέα που εκπροσωπεί,  (Σ.σ.: και Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου) η οποία ακόμη και σήμερα, παρά την επαγγελματική της άνοδο και οικονομική αυτοτέλεια, συνεχίζει να εισπράττει «επίδομα άγαμης θυγατέρας» επιπλέον όλων των υπολοίπων αποδοχών της από το Δημόσιο…

Προφανώς αυτό το επίδομα «άγαμης θυγατέρας» που συνεχίζει να εισπράττει η Πρόεδρος του Φορέα, αποτελεί ένα από τα πολλά «κεκτημένα» μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας για τη διατήρηση των οποίων αγωνίσθηκαν με πάθος οι συνδικαλιστές της Αριστεράς από την εποχή του Στέφανου Μάνου, του Τάσου Γιαννίτση και του Γιάννη Σπράου.

Σήμερα, ο πρώην Κνίτης, παλαίμαχος αγωνιστής της Αριστεράς και σήμερα επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένος Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, χωρίς δυσκολία ανακοινώνει την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και άλλων βοηθημάτων αφού στόχος πλέον είναι «να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις (σ.σ.: κυρίες, επικουρικές, κλπ) του κράτους σε μια σύνταξη».

Είναι τόσο απλό. Σήμερα η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τα σχέδια των «σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κατέστρεψαν την κοινωνική ασφάλιση» στον 21ο αιώνα…

Γιατί μόνον αυτή μπορεί …

(πηγή)
Ποια είναι η Επιτροπή των Σοφών; Τα ονόματα