ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Γιώργος Ρωμανιάς: Αρχιτρομοκράτης των συνταξιούχων ή "προφήτης" μετά λόγου γνώσεως;


Δήλωση ΣΟΚ για τις συντάξεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Αποκάλυψη -"ΒΟΜΒΑ" του Γιώργου Ρωμανιά σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8″ : «Στα 400 ευρώ η κύρια σύνταξη το 2019»!

«Μέχρι το 2019, με τις περικοπές που προβλέπονται από το 3ο Μνημόνιο και τεχνηέντως αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό η Κυβέρνηση, η κύρια σύνταξη δεν θα ξεπερνά τα 400 ευρώ, με τη μέση σύνταξη να κυμαίνεται από 200 μέχρι 350 ευρώ. Μας οδηγούν σε μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ενώ όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις θα έχουν καταργηθεί μέχρι τότε».

Η παραπάνω αναφορά του γνωστού εργατολόγου Γιώργου Ρωμανιά στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» σοκάρει συνταξιούχους και εργαζόμενους, περιγράφοντας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν σε λίγα χρόνια στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας. 

Ο κ. Ρωμανιάς περιγράφει αναλυτικά τα όσα συνταξιοδοτικά δεινά έπονται, ασκώντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα στον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. 

«Μιλάμε για πλήρη ανατροπή όλων των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα νέα όρια που τίθενται στις ηλικίες συνταξιοδότησης είναι βάρβαρα. Την ίδια στιγμή έχει ήδη ανοίξει ο κύκλος μειώσεων στις συντάξεις που δεν θα έχει τελειωμό. 

Η έκθεση της νεοσυσταθείσας περιβόητης επιτροπής των "σοφών" είναι έκθεση τέρας. Προβλέπει κάθετη μείωση στις συντάξεις και επί της ουσίας κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. 

Το 2019 το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. 

Κάθε χρόνο, με βάση τη νέα μνημονιακή σύμβαση θα σημειώνονται σημαντικές περικοπές στις συντάξεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα, η κύρια σύνταξη να μην ξεπερνά τα 400 ευρώ με ταυτόχρονη οριστική κατάργηση των επικουρικών. 

Θα μιλάμε δηλαδή πλέον για συντάξεις – φιλοδωρήματα. 
Δυστυχώς, αλλά η πολιτική της Κυβέρνησης, που υποτίθεται είναι αριστερή, είναι πιο δεξιά και από την πολιτική συντηρητικών και φιλελεύθερων δυνάμεων. Ό,τι τους επιβάλλεται πλέον από την Ευρώπη το κάνουν αποδεκτό χωρίς την παραμικρή αντίσταση» ανέφερε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ •