ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Moναδική μας ελπίδα η κατάρρευση της τερατογένεσης του ευρώ


Υπομένουμε σαν λαός τα πάνδεινα, συμπεριλαμβανομένης της απόλυτης ταπείνωσης της χώρας μας και της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας και περιουσίας, προσπαθώντας να μείνουμε γαντζωμένοι σε μια χίμαιρα. Διότι χίμαιρα και τερατογένεση είναι το κοινό νόμισμα το οποίο προσκυνάμε γονυπετείς!

Το είχα γράψει επανειλλημμένως από το ταπεινό τούτο ιστολόγιο, χωρίς να είμαι οικονομολόγος, χρησιμοποιώντας απλά τον κοινό νου. Δεν είναι δυνατόν να απαιτείς από κουτσά άλογα, ή από μισόκουτσα, να τρέξουν στην κούρσα το ίδιο όπως τα υγιή άλογα. Και μάλιστα να τα αφήνεις νηστικά αναμένοντας να τρέξουν γρηγορότερα. Κι αυτό ακριβώς το παράλογο κάνει η Ευρωζώνη: απαιτεί από όλα τα κράτη μέλη, υγιή και βαριά άρρωστα, να τρέξουν με την ίδια ταχύτητα στην ίδια κούρσα. Αδύνατον!

Τελευταία, όλο και περισσότερες φωνές ειδικών παγκοσμίως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει για πολύ ακόμη. Το κοινό νόμισμα επιβαλλόμενο σε κράτη με διαφορετικές δυνατότητες και κουλτούρα, ήταν εξ αρχής ένα άρρωστο εγχείρημα, που παρά την πρόσκαιρη και επίπλαστη ευημερία στην Ευρωζώνη την προηγούμενη δεκαετία - λόγω των απαράδεκτα χαμηλών επιτοκίων δανεισμού - σήμερα μόνο αβάστακτο πόνο προσθέτει στους λαούς που θέλουν με νύχια και με δόντια να το κρατήσουν, μεταξύ των οποίων και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Στη συνέχεια παραπέμπω σε σχετικά δημοσιεύματα που προβλέπουν με επιχειρήματα την κατάρρευση του ευρώ:

10/10/2014 -CNBC: Αντικρουόμενες οικονομκές προτεραιότητες στην Ευρώπη πιθανόν να σηματοδοτήσουν το τέλος του κοινού νομίσματος... Αυτό που συμφέρει στα κράτη GAFs (Germany, Austria, France) δεν συμφέρει στα PIGs.

10/12/2014 - Telegraph: Το ευρώ κατευθύνεται προς καταστροφή.

18/02/2015 - econmatters: Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί το ευρώ είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Δεδομένης της δομής του, δεν υπάρχει καμία άλλη πιθανή κατάληξη από την αποτυχία. 

20/06/2015 - Telegraph: Το ευρώ ήταν από την αρχή καταδικασμένο να αποτύχει... Ήταν ένα λάθος ιστορικών διαστάσεων και έκανε μεγάλη ζημιά στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), η οποία στα πρώτα 40 χρόνια της έφερε οικονομική ευημερία στους πολίτες της Ευρώπης.

07/07/2015 -The Japan Times - Milton Friedman: Επειδή το ευρώ επιβάλλει κοινή νομισματική πολιτική σε χώρες που χρειάζονται διαφορετικές, είναι προορισμένο να αποτύχει.

31/07/2015 -  Social Europe: To ευρώ είναι το προϊόν ουτοπιστών νεοφιλελεύθερων οικονομολόγων και είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

03/08/2015 - fortune.com: Η Ευρωζώνη ήταν πάντα καταδικασμένη να αποτύχει διότι ήταν ένα ελαττωματικό πείραμα από την αρχή.

09/08/2015: Irish Independent: Το ευρώ είναι προορισμένο να αποτύχει - είναι στα γονίδια του νομίσματος.

Υπάρχουν αμέτρητα παρόμοια άρθρα στο Διαδίκτυο που προβλέπουν την αποτυχία του ευρώ. Μήπως ήρθε η ώρα, τώρα που μας σφίγγουν ανελέητα στο λαιμό τη θηλειά του 3ου Μνημονίου και δεν βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ, να αμφισβητήσουμε τη θρησκευτική μας προσήλωση στο ευρώ;
Μήπως, λέω...