ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Δείγμα ηθικού εκφυλισμού η αποπομπή Σακελλαρίδη

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ... ΔΙΑΓΡΑΦΟΜΕΝ


---000

ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ 

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ
Σε μια πρωτοφανή επίδειξη εσωκομματικού αυταρχισμού, ο Αλέξης Τσίπρας απέπεμψε τονΓαβριήλ Σακελλαρίδη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του βουλευτή Α' Αθηνών, γιατί ο τελευταίος είχε καταστήσει σαφές ότι δεν επρόκειτο να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα βαριά, αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που προωθεί με διαδικασίες- εξπρές η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων. Μετά από αυτό, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπέβαλε την παραίτησή του.
Η πολιτική “καρατόμηση”του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, ενός δοκιμασμένου στελέχους του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, συνδεδεμένου φιλικά από παλιά με τον οποίο είχε κοινή διαδρομή, εκπροσώπου του Αλέξη Τσίπρα από τη νεολαία του Συνασπισμού, και ανθρώπου του στενού κύκλου του πρωθυπουργού, προ της ταπεινωτικής του συνθηκολόγησης στους δανειστές, αποτελεί δείγμα ηθικού εκφυλισμού και πολύ κακό οιωνό για την πολιτική σταθερότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Παραμερίζοντας όλα τα συλλογικά, κομματικά και κυβερνητικά όργανα, ο πρωθυπουργός “αποφασίζει και διατάσσει” την αποπομπή ενός προβεβλημένου στελέχους του εν είδει “προληπτικού πλήγματος” στην προϊουσα εσωκομματική αμφισβήτηση της πολιτικής του. 

Ενδεικτική της διογκούμενης δυσφορίας ήταν η απουσία δεκάδων βουλευτών από τη σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί επιδόθηκαν στο καθιερωμένο “μασάζ”, προκειμένου να εξασφαλίσουν πειθαρχία στρατώνα στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων.  
Οι φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτούνται κυρίως από την έντονη πίεση που δέχονται οι βουλευτές και τα στελέχη του από το κοινωνικό σώμα. 

Στις επαρχίες, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ εισπράττουν την κατακραυγή του αγροτικού κόσμου για τα σφαγιαστικά μέτρα εναντίον της πρωτογενούς παραγωγής που περιλαμβάνει το τρίτο Μνημόνιο

Στα αστικά κέντρα, το φάσμα τωνπλειστηριασμών και των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, όπως και η προωθούμενη εκθεμελίωση των κοινωνικών ασφαλίσεων, τροφοδοτούν την ελπιδοφόρα αναζωογόνηση της λαϊκής αντίστασης

Η επιτυχημένη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και οι μεγάλες, δυναμικέςσυγκεντρώσεις που την συνόδευσαν, όπως και ο αγωνιστικός εορτασμός του Πολυτεχνείου, λιγότερο από δύο μήνες μετά τις εκλογές, έστειλαν μηνύματα γρήγορης αποσταθεροποίησης του κυβερνώντος συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.  
Αρχίζει να γίνεται φανερό ακόμη και στον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης ότι οι μέρες της είναι μετρημένες, και πολύ λιγότερες απ' ό,τι θα περίμενε κανείς την επομένη της 20ής Σεπτεμβρίου. Από εδώ και η αναθέρμανση των σεναρίων για ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, κάτι που είναι βέβαιο, όμως, ότι θα προκαλέσει και νέα ρήγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σ' αυτό το φόντο, η συγκρότηση ενός μάχιμουισχυρού πόλου αριστερήςριζοσπαστικής αντιπολίτευσης και ανατροπής - κάτι που αποτελεί καθοριστική επιδίωξη και λόγο ύπαρξης της Λαϊκής Ενότητας - προβάλλει ως εξαιρετικά επείγουσα αναγκαιότητα.
Α.Θ.
Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015