ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Φόβος και τρόμος το πάρκινγκ του Σκλαβενίτη στη Βουλιαγμένη


Ιδού άλλη μια σκαστή περίπτωση που επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες είναι ανεύθυνοι και αχαΐρευτοι!
Για να μπεις στο πάρκινγκ του Σκλαβενίτη στη Βουλιαγμένη, που βρίσκεται επάνω στη στροφή  προς το λαιμό, πρέπει να έχεις άγιο συνοδεία για να μην καταστραφούν τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου. Δεν είναι μόνο η πρόσβαση που είναι άκρως επικίνδυνη, όπως βλέπετε στις εικόνες, αλλά ολόκληρη η έκταση του πάρκινγκ που είναι ανώμαλη με πολλές λακούβες και αιχμηρά σκαμπανεβάσματα.

Το κατάστημα άνοιξε στις 31 Ιουλίου του 2013, και δεν είχε κανείς την ευαισθησία και το φιλότιμο να ρίξει δυο τρία κυβικά μπετόν και να κλείσει τις λακούβες με τα συρμάτινα πλέγματα που εξέχουν, ώστε να μην κινδυνεύουν τα λάστιχα των αυτοκινήτων των πελατών.

Τις προάλλες παραπονέθηκα στη προϊσταμένη του καταστήματος και μου είπε ότι το πάρκινγκ αυτό δεν είναι δικό τους!

"Σε ποιον ανήκει;" τη ρώτησα.

"Ανήκει στην Εκκλησία", μου απάντησε.

"Πάντως το κατάστημα Σκλαβενίτη το εκμεταλλεύεται και οφείλατε να έχετε κλείσει τις λακούβες για να προστατέψετε τα αυτοκίνητα των πελατών σας. Πολύ περισσότερο διότι δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για πάρκινγκ στους γύρω δρόμους και χωρίς αυτόν το χώρο δεν θα πάταγε κανείς στο μαγαζί σας."

"Μα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα διότι δεν μας ανήκει", μου απάντησε εμφανώς ενοχλημένη από το έντονο ύφος μου.

"Α, ώστε να το εκμεταλλεύεσθε μπορείτε, αλλά να το συντηρήσετε δεν σας επιτρέπεται! Ωραίο επιχείρημα υπεράσπισης της ανευθυνότητάς σας," απάντησα, και προχώρησα ένα βήμα πάρα κάτω, διακινδυνεύοντας να φάω κατσάδα.

"Αν μου επιτρέπετε, πληρώνετε ενοίκιο στην Εκκλησία για το χώρο αυτό που εκμεταλλεύεσθε;"

"'Οχι βέβαια! Αφού δεν υπάρχει συμβόλαιο, τι ενοίκιο να πληρώσουμε; Σκοπεύουμε όμως προσεχώς να το νοικιάσουμε επισήμως", απάντησε η προϊσταμένη του καταστήματος, εμφανώς ενοχλημένη από τις αδιάκριτες ερωτήσεις μου.

Μπράβο και στην αχαΐρευτη Εκκλησία που αφήνει την τεράστια περιουσία της ανεκμετάλλευτη. Θα μου πεις μ' ένα οικόπεδο θα ασχοληθεί, όταν μόνο στη Βουλιαγμένη υπάρχουν δεκάδες διαμερίσματα σε ιδιόκτητες πολυκατοικίες που παραμένουν ξενοίκιαστα εδώ και χρόνια; Άλλωστε γιατί να ενδιαφερθεί, αφού ακόμη και εν μέσω χρεοκοπίας του κράτους ο μισθός των κληρικών "πέφτει";