ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Ψάχνετε για "ισοδύναμα"; Αυξήστε το φόρο μεταβίβασης ακινήτων!


Οι ψευτοφιλολαϊκές τους μάσκες έχουν πέσει προ πολλού και έχει εκτεθεί εις κοινή θέα το αποκρουστικό πρόσωπο του αγριονεοφιλελεύθερα μεταλλαγμένου κυβερνώντος θιάσου του ΣΥΡΙΖΑ και της ουράς του ΑΝΕΛ, που υπερβαίνουν σε ανικανότητα, σκληρότητα  και μνημονιακό ζήλο τους προκατόχους τους.

Στα μνημονιακά χρόνια του κακού μας του καιρού, οι μόνοι που αγοράζουν τα απαξιωμένα πλέον ακίνητα των φουκαράδων ιθαγενών είναι οι έχοντες και κατέχοντες και τα αρπακτικά της Ευρώπης. Ε, λοιπόν, γι' αυτούς δουλεύουν και αυτούς υποστηρίζουν - σύμφωνα με το αξίωμα του διαβόλου, βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω - τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων όσο και η "αριστερή" (του κ@@ου) κυβέρνηση του δήθεν ψυχοπονιάρη Αλέξη Τσίπρα.

Με την επικείμενη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τον μηδαμινό φόρο μεταβίβασης για τον αγοραστή, που από το 2013 είναι πια μόλις 3% (προηγουμένως ήταν 8% μέχρι τις €20.000 και 10% από κει και πάνω), οι δοσίλογες ανθελληνικές κυβερνήσεις μας έστρωσαν κόκκινο χαλί στους μουχλιασμένους του Βορρά για να επιπέσουν ως όρνεα στα ηλιόλουστα ακίνητα των χρεοκοπημένων ιθαγενών και να τ' αρπάξουν αντί πινακίου φακής, πληρώνοντας ψίχουλα ως φόρο στο κράτος. 

Γι' αυτό και δεν έγινε ποτέ συζήτηση από καμία πλευρά να επανέλθουν οι φόροι μεταβίβασης έστω εκεί που ήταν πριν από 2013.  
Μούγκα και σύσσωμη η αντιπολίτευση της πλάκας!

Δείτε πόσα χάνει το κράτος με τον μειωμένο φόρο μεταβίβασης ακινήτων (Φ.Μ.Α.): Για ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας, πχ 150.000 ευρώ, πριν από το νόμο 4223/2013 ο αγοραστής θα πλήρωνε στο κράτος φόρο: 20.000x8%+130.000x10%=1600+13000=14.600 ευρώ. 
Με ΦΜΑ στο 3%, ο αγοραστής θα πληρώσει φόρο στο κράτος 150.000x3%=4.500 ευρώ. Δηλαδή το κράτος ζημιώνεται κατά 10.100 ευρώ από αυτή την πώληση. 

Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο είναι το δώρο του άδικου και ανάλγητου κράτους προς τα κοράκια των πλειστηριασμών, ντόπια και ξένα;

Παντού έψαξαν τάχα για "ισοδύναμα" οι  δοσίλογοι της κυβέρνησης: ΦΠΑ 23% σε τρόφιμα έβαλαν, την ιδιωτική εκπαίδευση ήθελαν να βάλουν στο χέρι, τα τέλη κυκλοφορίας αυξάνουν, τις συντάξεις έκοψαν, αλλά για αύξηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων τηρούν σιγήν ιχθύος, διότι αυτό προφανώς δεν συμφέρει τους Ευρωπαίους άρπαγες. 

Καταλάβατε, λοιπόν, για ποιων τα συμφέροντα δουλεύουν ο Αλέξης Τσίπρας και το αδίστακτο οικονομικό (ανοικονόμητο) επιτελείο του Τσακαλωτάκου όταν ακονίζουν τα μαχαίρια για να επιπέσουν ως δήμιοι για πολλοστή φορά στη σύνταξη του πνέοντος τα λοίσθια 75χρονου, 80άχρονου και 90χρονου γέροντα, που έχει το θράσος να ζει ακόμη;


Μετά το νόμο 4223/2013 οι αγοραπωλησίες επί ακινήτων φορολογούνται  με
1. Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων (ΦΜΑ) ή
2. Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και
3. Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων (ΦΥΑ), ως εξής:

Κατηγορία ακινήτου

Α΄μεταβίβαση
Επόμενες μεταβιβάσεις
Πωλητής
Αγοραστής
Πωλητής
Αγοραστής
Γη ή παλαιό κτίσμα οποιουδήποτε είδους
(ιδιώτης) 
Φ.Υ.Α.15%
Φ.Μ.Α.
3%
(ιδιώτης) 
Φ.Υ.Α.15%
Φ.Μ.Α.
3%
Νεόδμητο ακίνητο (β΄κατοικία επαγγελματική στέγη) με άδεια ανοικοδόμησης έως 31-12-2005 (ή με πλήρη φάκελλο  έως 25.11.2005)
(εργολάβος)
-0-
Φ.Μ.Α.
3%
(ιδιώτης) 
Φ.Υ.Α.15%
Φ.Μ.Α.
3%
Νεόδμητο ακίνητο (β΄κατοικία επαγγελματική στέγη) με άδεια ανοικοδόμησης από 1-1-2006
(εργολάβος)
-0-
Φ.Π.Α.
23%
(ιδιώτης) 
Φ.Υ.Α.15%
Φ.Μ.Α.
3%
Α΄ κατοικία νεόδμητη με άδεια ανοικοδόμησης έως 31.12.2005 (ή με πλήρη φάκελλο έως 25.11.2005)
(εργολάβος)
-0-
Απαλλαγή -  Φ.Μ.Α.
3% στο υπερβάλλον
(ιδιώτης) 
Φ.Υ.Α.15%
Φ.Μ.Α.
3%
Α΄ κατοικία νεόδμητη με άδεια ανοικοδόμησης από το 2006
(εργολάβος)
-0-
Απαλλαγή - Φ.Μ.Α.
3% στο υπερβάλλον
(ιδιώτης) 
Φ.Υ.Α.15%
Φ.Μ.Α.
3%
Διανομές ανταλλαγές και συνενώσεις ακινήτων
Ο αντίστοιχοςΦ.Μ.Α.
Ο αντίστοιχοςΦ.Μ.Α.
ΟαντίστοιχοςΦ.Μ.Α.
Ο αντίστοιχοςΦ.Μ.Α.
Οικόπεδο προς αντιπαροχή
(Οικοπεδούχος)

Φ.Π.Α. 23% επί αξίας κτισμάτων
(εργολάβος)

-0-
(ιδιώτης) 
Φ.Υ.Α.15%

Φ.Μ.Α.
3%