ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Και οι τζιχαντιστές είναι οδυνηρά ανθρώπινοι!


Στη φωτογραφία, ο συλληφθείς τζιχαντιστής φορώντας πολιτικά, με τα χέρια του δεμένα στην πλάτη και τα μάτια του επίσης δεμένα, κλαίει με λυγμούς μπροστά στους Πεσμεργκά μαχητές. (πηγή)

Δυστυχώς ο πόλεμος εναντίον των εξτρεμιστών του ISIS καθαγιάζεται με την προσποίηση ότι ο εχθρός είναι ανίκανος να αναπτύξει σκέψεις και ιδέες, ή ότι οι τζιχαντιστές δεν έχουν τα δικά τους κίνητρα και εσωτερικές συγκρούσεις. 

Φυσικά η εκ προμελέτης αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, για οποιοδήποτε λόγο και αιτία, είναι απόλυτα καταδικαστέα. Ωστόσο οι τζιχαντιστές, μέσα στην τυφλή τους βαρβαρότητα, μπορεί να είναι πιο ανθρώπινοι από τους εγκληματίες λευκού κολάρου που, από τα παλάτια τους και εκ του ασφαλούς, δίνουν εντολές στους χειριστές των high tech βομβαρδιστικών να δολοφονούν εξ αποστάσεως, να δηλητηριάζουν και να ακρωτηριάζουν ολόκληρους πληθυσμούς... μόνο και μόνο για να κυριαρχήσουν επί των λαών και να εκμεταλλευθούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της γης τους.

Σε αντίθεση με αυτούς, οι τζιχαντιστές, όσο ανατριχιαστικά βάρβαρες και απάνθρωπες κι αν είναι πρακτικές τους - και ομολογουμένως είναι - δείχνουν τουλάχιστον πρόθυμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν το δίκιο τους και τις αξίες ή "αξίες" που πιστεύουν, άσχετα αν είναι θύματα θρησκευτικής πλύσης εγκεφάλου και εν αγνοία τους οι ίδιοι με το αίμα τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δολοφόνων λευκού κολάρου τους οποίους αντιμάχονται, δολοφονώντας αθώους πολίτες.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας "Timbuktu", Abderrahmane Sissako, που παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο, είπε στους Times: «Το να απεικονίσω έναν τζιχαντιστή απλά ως κακό τύπο, ο οποίος κατά κανένα τρόπο δεν μοιάζει με μένα, ο οποίος είναι εντελώς διαφορετικός, δεν είναι εντελώς αλήθεια. Ο τζιχαντιστής είναι ένα συναισθηματικά εύθραυστο άτομο. Και η ευθραυστότητα μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να μεταπηδήσει στη φρίκη.» 

Στην ταινία του αυτή ο Sissako αγκαλιάζει την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου και προσπαθεί να κατανοήσει τι επηρεάζει και περιπλέκει τις επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι με αυτή την ελεύθερη θέληση. Ο δυαδική θεώρηση του καλού και του κακού δεν είναι πλέον χρήσιμη και ούτε απλοποιεί το πρόβλημα του θρησκευτικού εξτρεμισμού μεταξύ δύο πόλων, της κοσμικής νεωτερικότητας και της φονταμενταλιστικής βαρβαρότητας. Η ταινία μας λέει ότι οι άλλοι είναι ακριβώς όπως κι εμείς, αν και σε διεστραμμένο μονοπάτι, κι ότι η ελπίδα για την ανθρωπότητα δεν έχει χαθεί.