ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Η ΕΕ με το χρόνο θα μετατραπεί σε μια δομή-φάντασμα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής


Η εισαγωγή του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, σε συνδυασμό με την επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 15 σε 28 μέλη, ήταν τα  δύο κύρια καταστροφικά λάθη που εξολόθρεψαν το σχέδιο της ενωμένης Ευρώπης, γράφει ο αρθρογράφος των Financial Times W. Myunhau, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
Μερικοί που υποστηρίζουν ότι το ευρώ είναι σταθερό, την εποχή που εισήχθη το νόμισμα πίστευαν ότι ο σχεδιασμός είναι αναξιόπιστος και ότι αργά ή γρήγορα θα έρχονταν η κατάρρευση, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές. 

Άλλοι που πίστευαν ότι το σύστημα θα επιβιώσει - και τότε πράγματι βοήθησε την οικονομία της ζώνης του ευρώ - κατανοούν ότι για να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες που συνδέονται με τη χρήση μιας σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας τα κράτη μέλη θα πρέπει να σταματήσουν τα αποτελέσματα των αναπόφευκτων οικονομικών σοκ της προσαρμογής των τιμών και των μισθών.  Oι υποστηρικτές πιστεύουν ότι τα μέλη της Ευρωζώνης θα αναγκαστούν να το κάνουν, αλλά αποδείχτηκε το αντίθετο.
Όσον αφορά τη διαδικασία της διεύρυνσης, υπάρχει, σύμφωνα με τον Myunhau,  ένα ποσοστό σφάλματος που αποτελεί το κριτήριο που πρέπει να πληρούν όλοι οι υποψήφιοι για ένταξη στην ΕΕ. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και χώρες της Ευρώπης, οι οποίες τώρα  φιλοξενούν πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, έχουν όρια στην ικανότητα αυτή.  Τα 13 νέα μέλη, σε λιγότερο από 10 χρόνια, αποτελούν ένα φορτίο που η ΕΕ  δεν μπορεί να "σηκώσει" σε καμία περίπτωση. Επιπλέον, η επίδραση της επέκτασης και η ικανότητα της Ευρώπης να ανταποκριθεί επαρκώς στις εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις έχει αποτύχει πλήρως . 

Στις κρίσιμες στιγμές η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ήταν σε θέση να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση των θεσμών που είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία του ευρώ. Αντ' αυτού, στην ημερήσια διάταξη της ΕΕ,  κυριαρχείται από το πρόβλημα των «μικρών χωρών» (δικαιώματα ψήφου, προστασία των μειονοτήτων).
«Οι κρίσεις έρχονται και παρέρχονται. Ίσως ναι, αλλά τότε να αναρωτηθούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι γιατί το χρονικό διάστημα από την δεκαετία του  ’50 έως το τέλος της δεκαετίας του ’90 ήταν η πιο σταθερή περίοδος για την ΕΕ, και όχι η επόμενη δεκαετία;», τονίζει  ο αναλυτής.
Στα πρώτα χρόνια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, τους κινδύνους της ευρωπαϊκής εξωτερικής ασφάλειας τους είχε αναλάβει η Ατλαντική Συμμαχία, ενώ σήμερα λόγω οικονομικής κρίσης των ΗΠΑ αυτό είναι δύσκολο. 
Επίσης σήμερα η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν κανένας κίνδυνος, συνεχίζει να είναι εξαιρετικά αυστηρή. Τέτοιες οικονομικές διαταραχές και η αστάθεια της αγοράς πετρελαίου, αλλά και οι πληθωριστικές κρίσεις, θα αποτελέσουν την εύφλεκτη ύλη για να πάρει "φωτιά" η Ένωση. Ο σωστός τρόπος για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος είναι τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν ενωμένα μαζί την όλη κατάσταση μέσα από μια ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία. 

"Τώρα οι Βρυξέλλες πρέπει να προσέξουν τα δικά τους συμφέροντα στην εξωτερική πολιτική και στην διαχείριση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο", λέει ο Wolfgang Myunhau. Η ΕΕ ως θεσμός δεν έχει την κατάλληλη πνευματική και πολιτική ελίτ για να το επιτύχει αυτό. Στο μέλλον, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, θα πρέπει να αναμένουμε περισσότερες κρίσεις, μεγαλύτερη ανεξαρτησία και περισσότερα μέλη της κοινότητας να φιλοδοξούν την έξοδο από την ΕΕ.  


"Ο πραγματικός κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι η ΕΕ θα εξαφανιστεί με το χρόνο και θα μετατραπεί σε μια δομή φάντασμα..." καταλήγει ο αναλυτής. 

 
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η ΕΕ ξεκίνησε με όραμα κάποιων ανθρώπων μετά τις "στάχτες" του Β. Παγκοσμίου Πολέμου που τότε το μακρινό 1957 ακόμη  "σιγόκαιγαν". Σήμερα ο κομβικός παράγοντας ο οποίος θα διαλύσει την ΕΕ είναι η γερμανική "απληστία" για ρεβάνς στην Ευρώπη και όπως και τότε έτσι και σήμερα θα οδηγήσει σε μια ακόμη καταστροφή την ευρωπαϊκή ήπειρο.

pentapostagma