ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Ο "πολεμιστής του φωτός" στην εποχή του απόλυτου σκότους


Τι κάνει ο "πολεμιστής του φωτός" σήμερα, στην εποχή που το πνευματικό, ηθικό και πολιτιστικό σκοτάδι είναι τόσο πυκνό που ... κόβεται με το μαχαίρι;

Ας αφήσουμε τον  φωτισμένο συγγραφέα Paulo Coelho να μας καθοδηγήσει μέσα από το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός:

Από δω και στο εξής, και για μερικές εκατοντάδες χρόνια, το Σύμπαν θα βοηθάει τους πολεμιστές του φωτός και θα εμποδίζει όποιον έχει προκαταλήψεις.

Η ενέργεια της γης χρειάζεται ανανέωση.

Οι νέες ιδέες απαιτούν χώρο.

Το σώμα και η ψυχή έχουν ανάγκη από νέες προκλήσεις.

Το μέλλον έχει μετατραπεί σε παρόν κι όλα τα όνειρα, εκτός απ' όσα εμπεριέχουν προκαταλήψεις, θα έχουν τη δυνατότητα να εκδηλωθούν.

Το ουσιώδες θα επιμείνει· το άχρηστο θα εξαφανιστεί.

Ο πολεμιστής, όμως, γνωρίζει πως δεν είναι δικό του καθήκον να κρίνει τα όνειρα του πλησίον του και δε χάνει το χρόνο του επικρίνοντας τις αποφάσεις των άλλων.

Για να πιστέψει στο δρόμο του ο πολεμιστής του φωτός δεν έχει ανάγκη να αποδείξει ότι ο δρόμος του άλλου  είναι λανθασμένος.

Υπάρχουν βράδια που υποφέρει από αϋπνία. "Δεν είναι παράξενο αυτό", σκέπτεται ο πολεμιστής. "Εγώ είμαι εκείνος που αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία σ' αυτόν τον μακρύ δρόμο, και δεν έχω λόγους να παραπονιέμαι."

Ο πολεμιστής του φωτός ξέρει πως μερικές στιγμές - προβλήματα και καταστάσεις - επαναλαμβάνονται.  Κατανοεί όμως πως η επανάληψη των εμπειριών έχει έναν και μοναδικό στόχο: να του διδάξει αυτό που δεν εννοεί να μάθει.

Ο πολεμιστής του φωτός ξέρει ότι χωρίς έμπνευση δεν υπάρχει εκπαίδευση που να φέρει αποτελέσματα. Γι' αυτό ανοίγει την καρδιά του στο Σύμπαν και ζητά από το Θεό να τον εμπνεύσει.

Ο πολεμιστής του φωτός δεν ξεχνάει ποτέ την ευγνωμοσύνη. Κατά τη διάρκεια του αγώνα τον βοήθησαν οι άγγελοι, οι ουράνιες δυνάμεις που έβαλαν καθετί στη θέση του, επιτρέποντάς του να δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

Ο πολεμιστής του φωτός γνωρίζει ότι συσσωρεύοντας αγάπη σημαίνει τύχη και συσσωρεύοντας μίσος σημαίνει συμφορές.

Ο πολεμιστής του φωτός διαλογίζεται. Κάθεται σε μια ήσυχη γωνιά και αφήνεται στο θεϊκό φως, προσπαθώντας να μην σκέπτεται τίποτα. Γνωρίζει ότι εκείνη τη στιγμή δεν είναι ο εαυτός του αλλά ένα μόριο της Ψυχής του Κόσμου. Γνωρίζει ότι μέσα στη σιωπή της καρδιάς υπάρχει μια τάξη που τον οδηγεί.

Μέσα στον καθένα μας υπάρχει ένας άγγελος κι ένας δαίμονας και οι φωνές τους μοιάζουν. Ο πολεμιστής του φωτός ξέρει να τις ξεχωρίζει.