ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Αριστεροί "παλαιοημερολογίτες" εναντίον νεομνημονιακού αμνήμονος

ΑΠΟ ΤΗΝ ISKRA, ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ


(Τετ. 9/12/15  -20:20)
ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ISKRA ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ
Η Iskra τον πείραξε τον Θανάση Καρτερό και οι εκφράσεις που η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί για να καταγγείλει πρόσωπα και κυβερνητικά πεπραγμένα.
Τα δύο πρώτα μνημόνια, που μαζί του καταγγέλαμε από τις στήλες τηςIskra, με πολύ πιο “σκληρές” εκφράσεις από αυτές τις οποίες επιλεκτικά σταχυολογεί, χωρίς αγάπη, από την ιστοσελίδα μας, και τα εφαρμόζει τώρα η κυβέρνηση,δεν τον πειράζουν;
Ή μήπως τα δύο πρώτα μνημόνια στάζουν μέλι επειδή τα εφαρμόζει τώρα η “πρώτη φορά Αριστερά”, ενώ με τους Σαμαρο-Βενιζέλους στάζαν δηλητήριο;
Δεν τον πειράζει το τρίτο μνημόνιο;
Ή το μνημόνιο αυτό είναι "αναγκαίο", αφού το συνομολόγησε η “πρώτη φορά αριστερά” και όχι οι Σαμαρο-Παπανδρέηδες;
Θα συνιστούσαμε, πάντως, στον Θανάση Καρτερό να ρίξει μια ματιά και στους τίτλους της Iskra, όταν ο ίδιος, με την θέληση του, φιλοξενείτο στην ιστοσελίδα μας, για να δει ποιοι άλλαξαν.
Η Iskra είναι εκείνη που άλλαξε, όταν με την ίδια και περισσότερη δριμύτητα, από όση τώρα, κατάγγελνε τα προηγούμενα μνημόνια και τους αυτουργούς τους ή άλλαξαν κάποιοι άλλοι και βαφτίζουν τώρα το κρέας ψάρι;
Πάντως, έχουμε κατηγορηθεί τόσες πολλές φορές ως “άνθρωποι περασμένων εποχών”, του '50 και βάλε, ώστε οι όψιμες ανάλογες κατηγορίες του Θανάση Καρτερού να μοιάζουν με χαλκομανίες που δεν πιάνουν.
Καλύτερα, Θανάση, να κατηγορούμαστε ως “παλαιοημερολογίτες”, παρά να μας κατηγορούν, να μας “κράζουν” θα έλεγα, ως νεομνημονιακούς αμνήμονες.
Τέλος, για το ποιοι ήταν σε "λάθος" κόμμα, θα το απαντήσουν όσοι ανατρέξουν σε όσα έλεγε και έπραττε επί χρόνια ο "ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να γίνει κυβέρνηση και σε όσα πράττει και λέει τώρα ως νεομνημονιακή κυβέρνηση.
Πάντως, το ότι είμαστε σε "λάθος κόμμα”, μας το έχουν πει και άλλοι παλιότερα!
Αυτή είναι, ίσως, η μοίρα όσων θέλουν να έχουν στοιχειώδη συνέπεια και να μην είναι "παντός καιρού", να μην κάνουν πρόγραμμα την “εξουσία” και το "όπου φυσάει ο άνεμος".
Δ.Τ.
****************
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει αυτούσιο το άρθρο του Θαν. Καρτερού:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ
  Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Πάρτε βαθιά αναπνοή και βουτήξτε: 
Το ασφαλιστικό και τα νέα αντιαγροτικά μέτρα είναι το Βατερλό της κυβέρνησης Τσίπρα. 
Ταπεινωτική συμπεριφορά Κοστέλο και Σία απέναντι στην υποτελή κυβέρνηση Τσίπρα. 
Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ένα διαρκές σκάνδαλο
Δεκάδες δισ. τρώνε οι τράπεζες. 
Το έγκλημα της ανακεφαλαιοποίησης δεν καλύπτεται με στρουθοκαμηλισμούς
Οι Γερμανοί ξανάρχονται - ένοπλοι. 
Πρώτη φορά αριστερά, με δολοφόνους κολιγιά
Ασφαλιστικό: έγκλημα και νοσταλγία.
Πρόκειται για ένα δείγμα τίτλων από την Ίσκρα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Και κάτω από τους τίτλους; Νά ένα απόσπασμα του ίδιου του Παναγιώτη: «Είμαστε οι πρώτοι που με αδιάσειστα στοιχεία και δριμύτητα καταγγείλαμε το μέγα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην ελληνική Ιστορία, της λεγόμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών... δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν πολιτικά και ποινικά οι ένοχοι και συνένοχοι, Τσίπρας και Δραγασάκης, όσο και αν τους καλύπτουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης».
Έγκλημα και πάλι έγκλημα, σκάνδαλα και πάλι σκάνδαλα, υποτέλειες, ποινικές ευθύνες, κολιγιές με δολοφόνους, με ολίγον από στρουθοκάμηλους και νοσταλγίες. Αυτό τώρα ο Παναγιώτης και οι άλλοι -ο Στρατούλης, ο Χουντής, ο Πετράκος, ο Καλύβης, ο Γαβρίλης- το θεωρούν πολιτική αντιπαράθεση. Πολεμική έστω, με πολιτικούς όρους. Και όχι επιστροφή στη δεκαετία του πενήντα. Με τα γνωστά και τραυματικά για προδότες, αποστάτες, χαφιέδες, μαύρους σκύλους και άσπρους σκύλους. Που είχαν -κι έχουν- τις γνωστές συνέπειες.
Θα περίμενε κανείς από τους παλιότερους, που έχουν δει πολλά τα μάτια τους, να τα προστατεύουν και να μην τα βγάζουν μόνοι τους. Γιατί με τέτοιες πρακτικές, που μεταποιούν την εμπάθεια -αλήθεια, πόσο καιρό τη μάζευαν;- σε πολιτικό λόγο, αυτό ακριβώς κάνουν. Καμιά Αριστερά και καμιά επανάσταση δεν υπηρετούν. Κανένα ήθος ταξικό δεν εισάγουν - ή επανεισάγουν. Το πολύ-πολύ να πολλαπλασιάζουν την απογοήτευση, προς μεγάλη χαρά εκείνων που ζεσταίνουν τα χεράκια τους σε τέτοιες εμφύλιες συρράξεις. Όπως πάντα.
Αν πάλι πιστεύουν ότι έτσι υπηρετούν τη Συνέπεια, τι να πεις; Να μην καταλαβαίνουν κάποιοι εραστές της επαναστατικής παρόλας τη διαφορά ανάμεσα στο λάθος και στο έγκλημα, στην παρέκκλιση και στην κολιγιά, στις αυταπάτες και στις απάτες, πάει στο διάολο. Αλλά αν δεν το καταλαβαίνουν και οι πατριάρχες της ΛΑΕ, τότε ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Ήταν για δεκαετίες σε λάθος κόμμα. Και ποιος βεβαιώνει ότι τώρα είναι στο σωστό;
 Πηγή: Η ΑΥΓΗ