ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Προς οιηματία Αλέξη Τσίπρα προειδοποίησης το ανάγνωσμα

Βουλή, 11/12/2015 - Αλέξης Τσίπρας: «Σας τα ανταποδίδω τα περί οίησης, κυρία Μπακογιάννη. Άλλωστε, θα ήταν δικαιολογημένο από έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ανήκει σε πολιτικό τζάκι να έχει και μια μικρή οίηση, που καταφέρνει να γίνει Πρωθυπουργός στα σαράντα!»(πηγή)

Με τη φράση αυτή, εμμέσως πλην σαφώς, ο κύριος Τσίπρας επιβεβαιώνει εκείνο που με λόγια και έργα είναι ηλίου φαεινότερο · ότι δηλαδή ενδομύχως διακατέχεται από οίηση επειδή, χωρίς να ανήκει σε πολιτικό τζάκι, έγινε πρωθυπουργός στα 40!

Η επίμαχη φράση επιβεβαιώνει επίσης ότι ο κύριος Τσίπρας δεν έχει επίγνωση ότι έγινε πρωθυπουργός εξαπατώντας αναίσχυντα τους ψηφοφόρους του με ψεύτικες υποσχέσεις, κι ότι στον σχεδόν ένα χρόνο διακυβέρνησής του συσσώρευσε περισσότερα δεινά στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, του οποίου δολοφόνησε κάθε ελπίδα.

Φανερώνει επίσης ότι δεν υπάρχει ίχνος ντροπής για την εντυπωσιακή μετάλλαξή του από διαπρύσιου κήρυκα της αριστερής ιδεολογίας (ιδεοληψίας) σε αδίστακτο υπέρμαχο του άκρατου φιλελευθερισμού.

Και προφανώς αποκαλύπτει τη φτηνή αντίληψη που έχει ο μικρός Αλέξης για την εξουσία.

Για τους σοφούς και συνετούς, Αλέξη Τσίπρα, η πρωθυπουργική καρέκλα δεν είναι ένα κατόρθωμα για να επαίρονται αλλά μια υπέρτατη ευθύνη για να σεμνύνονται και να ταπεινώνονται. Είναι ένα αξίωμα το οποίο πρέπει να αναλαμβάνουν με δέος απέναντι Θεού και ανθρώπων, απέναντι της ιστορίας, συναισθανόμενοι πόσο αδύναμοι είναι για να φέρουν σε αίσιο πέρας μια τόσο μεγάλη αποστολή.

Για τον αλαζόνα Αλέξη Τσίπρα, όμως, η κατάκτηση του πρωθυπουργικού θώκου, έστω με ασύστολα ψέματα, δεν συνεπάγεται δέος και ταπεινότητα. Γιατί; Διότι, δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, ο άνθρωπος είναι κούφιος, άδειος από πνευματικό περιεχόμενο.

Ιδού λοιπόν ένα δείγμα αποφθεγμάτων που προειδοποιούν τον κάθε οιηματία, και εν προκειμένω τον Αλέξη Τσίπρα, για το τι, με νομοτελειακή ακρίβεια, τον περιμένει.

«Τους άδειους ασκούς τους φουσκώνει ο αέρας, τους δε μωρούς η οίηση» Σωκράτης

 «Η οίηση είναι εμπόδιο της προκοπής» Ηράκλειτος

«Τα μεγάλα λόγια φέρνουν μεγάλες πληγές στους οιηματίες» Σοφοκλής

«Η οίηση γεννάει τον τύραννο» Σοφοκλής

«Κανείς δεν γλυτώνει από την τιμωρία για την οίησή του» Μένανδρος

«Όπου εισέλθει υπερηφάνεια, εισέρχεται και καταισχύνη» Βίβλος, Παροιμίες ΙΑ:2

«Εν στόματι άφρονος είναι η ράβδος της υπερηφανείας» Βίβλος, Παροιμίες ΙΔ: 3

«'Η υπερηφάνεια προηγείται του ολέθρου, και η υψηλοφροσύνη της πτώσεως» Βίβλος, Παροιμίες ΙΣΤ: 18

«Η υπερηφάνεια του ανθρώπου θέλει ταπεινώσει αυτόν» Βίβλος, Παροιμίες ΚΘ: 23

Βεβαίως δεν είναι μόνο τα αποφθέγματα των σοφών που μας προϊδεάζουν για το τέλος των αλαζόνων. Είναι η ίδια η ζωή με τα παραδείγματα που μας παρέχει. Το ταπεινωτικό τέλος ενός άλλου δημαγωγού και άφρονα αλαζόνα, του Γιωργάκη Παπανδρέου, θα έπρεπε να προβληματίζει και να συνετίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Προφανώς όμως η μωρία του τον εμποδίζει να παραδειγματιστεί και να βάλει φρένο στην αλαζονεία του...