ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Παράλληλος εμπαιγμός το "παράλληλο" του ΣΥΡΙΖΑ


Μπάχαλο στην κυβέρνηση μετά το φιάσκο του παράλληλου προγράμματος! 
- Τρίτη το κατέθεσε, Πέμπτη το απέσυρε.

"Η αντιπολίτευση φταίει που νευρίασαν οι δανειστές" 

- Μπάχαλο στην κυβέρνηση μετά το φιάσκο του παράλληλου προγράμματος!
 - Οι δανειστές δεν άναψαν το "πράσινο" φως, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά, και ζήτησαν την απόσυρσή του. 
- Αποσύρθηκε λόγω ενστάσεων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζει ο Νίκος Βούτσης. 
- Δεν αποσύρθηκε, λέει το Μαξίμου και ρίχνει το φταίξιμο στην αντιπολίτευση. 
- "Παγώνει" η εκταμίευση της δόσης μέχρι τη Δευτέρα κι αφού κλείσουν κάποιες εκκρεμότητες.
 - Θα το ξαναφέρουν στην Βουλή μετά τις γιορτές. 
- Δεν είχαν κοστολογήσει προτάσεις υπουργείων!

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το Μαξίμου βγάζει στη... σέντρα την αντιπολίτευση και διατείνεται πως το “νομοσχέδιο ποτέ δεν αποσύρθηκε”! Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική κυβερνητική ανακοίνωση, οι δανειστές δεν ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι κατατέθηκε ένα “παράλληλο πρόγραμμα”, για το οποίο δεν ήταν ενήμεροι και ερχόταν κόντρα με διατάξεις του Μνημονίου, αλλά από τη στάση της αντιπολίτευσης που “βάζει εμπόδια στη διαπραγμάτευση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο με το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», θα κατατεθεί πάλι στη Βουλή στις 7 Ιανουαρίου, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για να το περάσουν από... κόσκινο οι δανειστές.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

Σχετικά με την διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις»

Μετά την χθεσινή ανεύθυνη στάση και την αποχώρηση τριών κομμάτων από τη κοινοβουλευτική διαδικασία, με την ανυπόστατη καταγγελία ότι δήθεν το νομοσχέδιο που κατατίθεται με επείγουσα διαδικασία επιβαρύνει δημοσιονομικά και εκτροχιάζει το προϋπολογισμό, δημιουργήθηκαν εξίσου ανυπόστατες εντυπώσεις με κίνδυνο να προκληθούν εμπόδια στην διαπραγμάτευση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Κατόπιν αυτού ο Πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε στη Σύνοδο των Προέδρων την συνέχιση της συζήτησης του ν/σ, με την κανονική διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, στην αρχή του χρόνου. Το νομοσχέδιο ποτέ δεν αποσύρθηκε.

Τρίτη το κατέθεσε, Πέμπτη το απέσυρε

H ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το "παράλληλο πρόγραμμα" και να το επαναδιαπραγματευθεί με τους δανειστές, αφού σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους έχει διατάξεις που έρχονται σε αντίθεση με όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο! Αυτό δείχνει ότι η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν πάει περίπατο και δείχνει και κάτι άλλο. Δείχνει την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε το παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θυμίζουμε ότι κατατέθηκε μαύρα μεσάνυχτα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όμως, η απόσυρση του παράλληλου προγράμματος αποφασίστηκε μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές δεν ήταν ενήμεροι ούτε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ούτε για την πρόθεση της κυβέρνησης να το καταθέσει άμεσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλές από τις προτάσεις των υπουργείων που περιλαμβάνονταν στο παράλληλο πρόγραμμα, δεν ήταν κοστολογημένες!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τις Βρυξέλλες το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους εταίρους μας και έτσι θα αποσυρθεί και αφού γίνουν διαπραγματεύσεις θα επανακατατεθεί στην Βουλή!

Υπενθυμίζεται ότι στην συζήτηση του νομοσχεδίου που είχε κατατεθεί στην Βουλή, δημιουργήθηκαν χθες εντάσεις με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο με το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», θα το επανακαταθέσει μετά τις γιορτές, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για να τεθεί υπό την επεξεργασία του κουαρτέτου. Το πρωί, έγινε σύσκεψη για το θέμα αυτό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Μετά τη δυσαρέσκεια... ήρθε η συναίνεση

Με «συναινετικό τρόπο» λύθηκε το θέμα που δημιουργήθηκε με το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παράγοντας της Ευρωζώνης. Όπως εξήγησε, κάποια κράτη-μέλη εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη συντονισμού με τους θεσμούς.

Εξάλλου, η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup που συνεδρίασε νωρίτερα μέσω τηλεδιάσκεψης αποφάσισε ότι μέχρι αύριο η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων (συγκεκριμένα να δημοσιεύσει την υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον τομέα της υγείας), έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα το πρωί.

Πάγωσε το παράλληλο πρόγραμμα στη Βουλή

«Παγώνουν» με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και με πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για μετά το νέο έτος οι συνεδριάσεις στην Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχεδίο για το Παράλληλο Πρόγραμμα της Κυβέρνησης. Με πρόσχημα «τον σεβασμό στις αντιδράσεις και αποχωρήσεις από τις συνεδριάσεις της ΝΔ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού» ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πρότεινε στην Διάσκεψη των Προέδρων και έγινε αποδεκτό να «παγώσουν» οι συνεδριάσεις της Επιτροπής».

Μια διπλωματική ντρίπλα προκειμένου η κυβέρνηση να μην αναγκαστεί να ζητήσει τη νομοθετική διακοπή εξαιτίας της έντονης αντίδρασης και παρέμβασης των Θεσμών οι οποίοι φέρεται να αντέδρασαν στο γεγονός ότι το σχέδιο νόμου αυτό που δεν είχε κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε στην ΔτΠ να γίνουν «σεβαστές οι ενστάσεις των κομμάτων της μείζονος Αντιπολιτεύσεως», που από χθες είχαν αντιδράσει και αποχωρήσει από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής όταν οι υπουργού της Κυβέρνησης ζήτησαν το νομοσχέδιο αυτό να ακολουθήσει τις διαδικασίες του «επείγοντος» (!)παρ’ όλο που δεν διέθετε ούτε Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ούτε είχε περάσει από διαβούλευση, όπως επίσης και είχε περάσει επεξεργασία από την ΚΕΝΕ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πρότεινε οι συνεδριάσεις της Επιτροπής να ξεκινήσουν εφόσον όλα θα έχουν κυλήσει καλά… και πάλι μετά τις 7 Ιανουαρίου του 2016 όταν θα ανοίξει και πάλι η Βουλή των Ελλήνων μετά τις γιορτές. Εξέλιξη, που απλά σημαίνει ότι και η σπουδή περί του «επείγοντος» συζήτησης και ψήφισης από την Ολομέλεια πάει… για το δεύτερο δεκαήμερου του Ιανουαρίου και βλέπουμε…

Η σημερινή 3η συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γινόταν το απόγευμα για να ψηφιστεί επί της Αρχής το νομοσχέδιο ήδη αναβλήθηκε, όπως ακυρώνεται και η προηγούμενη απόφαση της ΔτΠ που είχε αποφασίσει το νομοσχέδιο να μπει στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Ποτάμι: Άλλη μια "σκληρή διαπραγμάτευση" έληξε άδοξα

Ανικανότητα, προχειρότητα, συνέχιση της κοροϊδίας ή όλα αυτά μαζί, καταλογίζει στην κυβέρνηση το Ποτάμι για την απόφαση να αναβληθεί για μετά τίς γιορτές η περαιτέρω συζήτηση του νομοσχεδίου που περιέχει ρυθμίσεις του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, γραμμένο στο πόδι, με δεκάδες ασάφειες και διευθετήσεις ρουσφετιών, μαζεύτηκε τελικά άρον άρον, επειδή δεν πήρε την άδεια από τους συνομιλητές της κυβέρνησης. 'Αλλη μια «σκληρή διαπραγμάτευση» έληξε άδοξα, με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συνεχίζουν να πουλούν το παραμύθι «εμείς θέλουμε, αλλά δεν μας αφήνουν», αναφέρει το Ποτάμι.

Προσθέτει ότι έχει δηλώσει ότι «από την πρώτη στιγμή ότι σε αυτό το θέατρο δε συμμετέχει, γι' αυτό και αποχώρησε από τη Βουλή. Η χώρα έχει όντως ανάγκη από μια σειρά τολμηρές μεταρρυθμίσεις, που θα υπερβαίνουν το μνημόνιο. Αυτές όμως δεν μπορούν να γίνουν από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ζουν σε παράλληλο οπισθοδρομικό σύμπαν».

ΚΚΕ: Διαφημιστική απάτη το παράλληλο πρόγραμμα

"Η διαφημιστική απάτη της κυβέρνησης, με τίτλο “παράλληλο πρόγραμμα”, όχι μόνο δεν αποτελεί αντίβαρο στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων, ανακυκλώνοντας τα περσινά προγράμματα διαχείρισης ακραίας φτώχειας, την οποία οξύνει η ίδια η κυβερνητική πολιτική, αλλά αντίθετα ενσωματώνει και νέες επικίνδυνες διατάξεις, όπως η ιδιωτικοποίηση δημόσιων δομών υγείας», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

Το φιάσκο της κυβέρνησης με το παράλληλο πρόγραμμα και την... άρον άρον απόσυρσή του, μετά από απαίτηση των δανειστών, δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει... βούτυρο στο ψωμί της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η Ζωή "γλεντάει" την κυβέρνηση

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν άφησε ασχολιάστη την είδηση, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:
Zoe Konstantopoulou ‏@ZoeKonstant
Κυβέρνηση-μαριονέτα, Βουλή-οπερέτα χορεύουν-τραγουδούν σε ρυθμούς δανειστών. Κατά ριπάς κατεπείγοντα μέτρα, απόσυρση "παράλληλου προγράμματος"

(ΠΗΓΗ)