ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Οι ανομολόγητες φιλοδοξίες του Αλέξη Τσίπρα

Όσοι τυφλωμένοι οπαδοί δεν έχετε καταλάβει ακόμη το ποιον του "αριστερού" πρωθυπουργού της συμφοράς μας, αρκεί να αναρωτηθείτε πόσο θράσος, πόση ξετσιπωσιά μπορεί να κουβαλάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να καλεί το κόμμα του οποίου προεδρεύει, δηλαδή αυτόν τούτον τον ΣΥΡΙΖΑ, να διαδηλώσει αύριο εναντίον του εαυτού του!
Και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει αυτό ο αδιάντροπος ψευτοαντιεξουσιαστής στη δική του εξουσία!

Σχιζοφρένεια; Όχι, βέβαια! Απλά έχουμε να κάνουμε με ένα σατανικό γενίτσαρο που έχει μεθύσει από το αφροδισιακό ποτό της εξουσίας και σκαρφίζεται κάθε τι που ένας διεστραμμένος νους μπορεί να διανοηθεί με σκοπό όχι μόνο να κρατηθεί στην εξουσία αλλά και να φανεί ο ίδιος, θύτης του λαού ων, ως θύμα. Επιπλέον θεωρεί τους οπαδούς του ηλίθιους, και σ' αυτό δεν έχει και πολύ άδικο, αφού τον ψήφισαν όχι μία, αλλά τρεις φορές, εν γνώσει τους ότι τους κοροϊδεύει.

Καταλήγω λοιπόν στο ότι οι κρυφές φιλοδοξίες του Τσίπρα είναι:

  1. Να καταγραφεί στην ιστορία ως ο πιο ευφάνταστος ψεύτης πρωθυπουργός.
  2. Να τον θυμούνται όλοι ως τον πιο ανάλγητο, αδίστακτο και κυνικό πρωθυπουργό.
  3. Να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας στους ιστορικούς του μέλλοντος για την υπέρμετρη μαεστρία του στη δημαγωγία και στην εξαπάτηση του λαού.
  4. Να καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως ο Πρωθυπουργός που δεν είχε ιερό και όσιο.
  5. Να μπει στη λίστα των αδιάντροπων που όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τη χώρα τους, το λαό της, το κόμμα και τους ψηφοφόρους του, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό τους τον οποίο δεν δίσταζαν να ξεφτιλίζουν καθ' έξη και κατ' εξακολούθηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, καλεί πάλι σε... απεργία κατά του εαυτού του!
Ναι, καλά διαβάσατε! Προσκαλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή γενική απεργία και καταγγέλλει τις "μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές" τις οποίες εφαρμόζει η κυβέρνησή του.

Ολόκληρη η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ανακοίνωση - Κάλεσμα του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής για την απεργία της 3ης Δεκέμβρη

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη.

Οι λαϊκοί αγώνες, τα κοινωνικά κινήματα και οι εργατικές διεκδικήσεις αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για μια πραγματική δημοκρατία, για την ανατροπή της βαριάς κληρονομίας που έχει αφήσει η υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Μέσα από τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες του κόσμου της δουλειάς μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτό το στοίχημα για μια διαφορετική πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Να απαντήσουμε στους καθημερινούς εκβιασμούς εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών και οικονομικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τη συμμετοχή τους στην Απεργιακή κινητοποίηση να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις. Για την προστασία και την ενίσχυση των ταξικών τους συμφερόντων, να δρομολογήσουν λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση στο μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτρέποντας μειώσεις συντάξεων και παροχών.

Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής που είχε ως αποτέλεσμα την απομείωση των συντάξεων από 20% έως και 55%, σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι νέοι/ες διεκδικούν να δρομολογηθεί μια λύση στο Ασφαλιστικό που στο επίκεντρό της θα είναι ο καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης, η προστασία των δικαιωμάτων, αλλά και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα οδηγεί σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα. Ειδικότερα αγωνιζόμαστε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που:

-θα διασφαλίζει τον αναδιανεμητικό - κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος στη βάση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών. 

-δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και παροχών και θα διασφαλίζει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους

Η σημερινή κατάσταση διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Βρισκόμαστε μπροστά στο αποτέλεσμα της διαχρονικής λεηλασίας του πλούτου της κοινωνικής ασφάλισης. Μια λεηλασία με πολλές μορφές και αποκορύφωμα το κούρεμα των αποθεματικών για το PSI. Αποτελεί ζήτημα δικαιοσύνης να καταλογιστούν ευθύνες για αυτές τις επιλογές. Σήμερα είναι απαραίτητο ο κόσμος της δουλειάς να διεκδικήσει μια «ανακεφαλαιοποίηση» των ασφαλιστικών ταμείων έτσι ώστε να αναπληρωθεί η απομείωση των αποθεματικών των ταμείων. Επίσης κρίνεται απαραίτητη η στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης με νέους πόρους όπως π.χ. μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Η μάχη για την κοινωνική ασφάλεια συνδέεται και με την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και το χτύπημα της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας. Χρειάζεται να δυναμώσουμε τους αγώνες μας και την οργάνωση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην κατεύθυνση υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/τις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα. Οι αγώνες του λαού μας θα νικήσουν.»

Αχ, πού να πρωτοφτύσω που έχει στεγνώσει το σάλιο μου...
Δεν σας θυμίζει προεκλογική ομιλία αντιπολίτευσης;
Προσοχή, αδέλφια, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος ομαδικής παράκρουσης, δηλαδή σχιζοφρένειας, αν πάρουμε στα σοβαρά αυτά που ακούμε από τον ξετσίπρωτο και τα ξετσίπωτα τσιράκια του!