ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Ι. Λαγός: ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ όταν το αφύσικο θεσμοθετείται ως φυσικό...

Βουλή, 22/12/2015 - ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Ευχαριστώ.
Σήμερα για εμάς, σε αντίθεση με κάποιους άλλους προλαλήσαντες, είναι ημέρα ντροπής. Είναι μέρα ντροπής γιατί φτάνουμε σε ένα σημείο, πράγματα τα οποία είναι ενάντια στη φύση και στη λογική να τα ψηφίζουμε και να νομοθετούμε και να παρουσιάζουμε το αφύσικο σαν φυσικό.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ λίγη ησυχία!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν υπάρχει δικαίωμα αντιλόγου.
Εάν λοιπόν εμείς διαφωνήσουμε σήμερα και πούμε ότι αυτό που γίνεται είναι ντροπή και αίσχος για την πατρίδα μας, θα είμαστε οι «κακοί», οι «ρατσιστές», οι «φασίστες» και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο! Άρα, πρέπει μόνο να συμφωνούμε, σύμφωνα με τη δημοκρατία την οποία έχετε φτιάξει εσείς.

Κατ’ αρχήν, πρέπει να πούμε ότι το σύμφωνο συμβίωσης έχει έρθει με ιδιαίτερη σπουδή από την Κυβέρνηση. Γιατί αυτό κάνει και έτσι νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόν τον σχεδόν ένα χρόνο που είναι Κυβέρνηση. Φέρνει τα νομοσχέδια αυτά που εκπροσωπούν και που εκφράζουν την πλειοψηφία των Βουλευτών και των ψηφοφόρων της.

Βλέπουμε λοιπόν ότι φέρατε νομοσχέδιο για να δώσετε την ιθαγένεια σε οποιονδήποτε μπαίνει μέσα και θέλει να λέγεται και να γίνεται Έλληνας. Βλέπουμε ότι δίνετε το δικαίωμα να υπάρχουν γάμοι ομόφυλων ζευγαριών πλέον και αυτό να θεωρείται φυσιολογικό στην πατρίδα μας, αντί να είναι κάτι κατάπτυστο.

Το ότι έχουν το δικαίωμά τους είναι κατανοητό, να είναι όμως μόνοι τους στο σπίτι τους και να κάνουν αυτό που νομίζουν. Όχι, επαναλαμβάνω, να βγαίνουν έξω και να το διατυμπανίζουμε και να χαιρόμαστε και παρουσιάζουμε αυτό για δήθεν λογικό.

Έπειτα, είναι και το άλλο, που έρχεται και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά: Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το επόμενο βήμα θα είναι η υιοθέτηση παιδιών, αν και η Κυβέρνηση δεν το έφερε ακόμα γιατί φοβάται τις αντιδράσεις, γιατί η ελληνική κοινωνία ευτυχώς δεν είναι Ιρλανδία, όπως άκουσα προηγουμένως. Ήδη σιγά-σιγά έρχεται. Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ το ανέφερε και είπε «θα το κοιτάξουμε στο μέλλον», όπως το έχει πει και ο Υπουργός. Αυτό λοιπόν είναι το επόμενο βήμα που θα έρθει μετά από ένα, δύο ή τρία χρόνια. Σε αυτή τη διαδικασία έχουμε μπει.

Δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εναντίον όλων αυτών και ότι αυτό το πράγμα θα το πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα αντισταθούμε όσο μπορούμε και έχουμε δυνάμεις. Και εάν κάποια στιγμή δοθεί στην Χρυσή Αυγή η δυνατότητα, αυτά τα πράγματα που ισχύουν σήμερα, θα πάψουν να ισχύουν.

Στο άρθρο 5, στην παρ. 2, αναφέρεται ότι «Στις μη προσωπικές σχέσεις των μερών ισχύουν οι διατάξεις για τον κανονικό γάμο, εκτός εάν τα μέρη της τις ρυθμίσουν διαφορετικά κατά τη σύναψη του συμφώνου με βάση τις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης».

Φυσικά, κάποια τέτοια διάταξη δεν υπάρχει στον Αστικό Κώδικα. Πάνω στη βιασύνη και στη σπουδή σας να το περάσετε το νομοσχέδιο έχετε κάνει ένα έκτρωμα. Ούτε καν το στήσατε σωστά και ούτε καν ζητάτε σωστά πράγματα.

Θα ήθελα λοιπόν να μας πείτε εδώ, τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας. Πώς το θέτετε και πώς το οριοθετείτε αυτό; Γιατί αυτό το πράγμα νομικά δεν υπάρχει. Τι πάει να πει «βάσει της έννοιας της αλληλεγγύης»; Εξηγήστε το μας! Τι θα γίνει όταν θα θέλει να πάρει την περιουσία, την κληρονομιά ή οτιδήποτε ο ένας από τον άλλον;

Και κάτι άλλο, που έχει πολύ πλάκα όπως το κάνατε το νομοσχέδιο. Για πείτε μας, σχετικά με το άρθρο 6: Τι θα πει νομικά η έννοια της ελεύθερης συμβίωσης χωρίς γάμο, την οποία και θεσμοθετείτε; Τι θα πει αυτό νομικά;

Πώς θα βγάλετε άκρη μετά, αν εμφανιστεί κάποιος από το ζεύγος, ο οποίος θα διεκδικήσει και θα ζητήσει  μη έχοντας κάνει σύμφωνο συμβίωσης, αλλά έχοντας ελεύθερη συμβίωση κάποια δικαιώματα που δήθεν του αναλογούν ή πραγματικά του αναλογούν με αυτό το οποίο θεσμοθετείτε; Πώς θα αποδειχθεί αυτό; Και πώς θα μας πείτε αν αυτός ο άνθρωπος δικαιούται ή δεν δικαιούται αυτά που θα ζητήσει; Για πείτε μας, σας παρακαλώ πολύ.

Και γιατί αποδίδετε, για παράδειγμα, νομική υπεροχή στη συμβίωση χωρίς σύμφωνο μεταξύ δύο ατόμων και δεν αποδίδετε και παραπάνω, μεταξύ πέντε, μεταξύ εφτά; Ωραίο δεν είναι και αυτό; Γιατί τους οριοθετείτε και τους θέτετε αυτά τα διλήμματα; 

Πάμε και σε ένα άλλο θέμα ακόμα πιο σημαντικό. Στο άρθρο 13 στην παράγραφο 2 λέτε: «Οι προϋποθέσεις σύναψης, οι σχέσεις των μερών μεταξύ τους και οι προϋποθέσεις και συνέπειες της λύσης των συμφώνων συμβίωσης διέπονται από το δίκαιο του τόπου όπου καταρτίστηκαν».

Τι θέλετε να πείτε με αυτό; Ότι αν μας έρθει κάποιος ο οποίος θα έχει παντρευτεί ένα επτάχρονο κοριτσάκι, αυτό θα γίνει δεκτό στην Ελλάδα; Θα το δεχτείτε; Γιατί αυτό λέτε εδώ πέρα τώρα. Για απαντήστε μας. Αν έρθει ένας φίλος από την Ολλανδία, τη Γερμανία και δεν ξέρω εγώ από πού αλλού, από κάποια άλλη χώρα, από το Πακιστάν, που αγαπάνε τις κατσίκες τους και τα ζώα τους, τι θα γίνει εκεί πέρα, με τους κτηνοβάτες; Θα το δεχθούμε και αυτό;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ. Δεν μπορούμε να ακούμε τέτοια ομοφοβία μέσα στην Αίθουσα! 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Βγες έξω από την Αίθουσα, άμα δεν θέλεις…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Εμείς απλά θέλουμε να μας απαντήσετε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Να μας πείτε.

(Θόρυβος – Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Σας παρακαλώ!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Με λέει…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κυρία Κατριβάνου…

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Δεν μπορεί να λέγονται τέτοια πράγματα. Δεν σέβεται τον άλλο άνθρωπο!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κυρία Κατριβάνου, σας παρακαλώ, διευκολύνετε τη διαδικασία. Όχι τώρα, στην ομιλία σας η κριτική.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα. Κύριε Πρόεδρε, δεν μπορεί να με αποκαλεί και να αποκαλεί άλλους ανθρώπους…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν ακούστηκε. Δεν γράφτηκε τίποτα στα Πρακτικά.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ακούστηκε και το άκουσα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν γράφτηκε στα Πρακτικά καθόλου.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Το άκουσα εγώ. Αυτό είναι το σημαντικό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Εντάξει. Προχωράμε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, δημοκρατικά, νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω. Έτσι; Θέλω να πω την άποψή μου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ναι. Βεβαίως.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Δημοκρατικά, σέβεσαι τον άλλον άνθρωπο!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Δημοκρατικά! Δημοκρατικά είμαστε εδώ και λέμε την άποψή μας, κυρία Κατριβάνου. Άμα δεν σας αρέσει, πρόβλημά σας είναι αυτό. Εμείς θα τα πούμε αυτά.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Είναι γνωστό ότι δεν μου αρέσει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Εμείς θα τα πούμε αυτά τα πράγματα και ας στεναχωρηθείτε.
Λοιπόν, να μας πείτε εκεί πέρα τι θα γίνει με αυτές τις διαδικασίες. Να δώσετε την απάντηση.

Και για να καταλήξω, επαναλαμβάνω και πάλι ότι φυσικά η Χρυσή Αυγή δεν το δέχεται με τίποτα. Θεωρεί αυτό το πράγμα, το οποίο ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή σήμερα, αδιανόητο και θα αντιδράσουμε και τώρα και στο μέλλον με οποιονδήποτε τρόπο.

Θα συνεχίσουμε και λίγο παραπάνω, όμως, για κάποια άρθρα που κάποιοι δεν θέλουν να συζητηθούν. Θα περάσουμε, ας πούμε, στα άρθρα 15 έως 19, όπου λέτε ότι υπάρχει μέσα ένα «Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού». 

Αυτό το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού, το αστείο και το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι δεν θέλει να ακούει τη λέξη «εθνικό». 

Αυτοί οι οποίοι είναι ενάντια στο ήθος και στην πατρίδα θα στήσουν, δήθεν, εθνικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίζει και θα λογοκρίνει για το τι είναι σωστό να ακούγεται και το τι δεν είναι σωστό να ακούγεται, σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, έρχονται προκειμένου να λογοκρίνουν όσους έχουν αντίθετη άποψη. Έρχονται να λογοκρίνουν όσους υποστηρίζουν την έννοια της πατρίδας και την έννοια της τιμής και των ηθικών αξιών και αρχών.

Ακούσαμε προηγουμένως, λοιπόν την Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ  για να δείτε πόσο εμπαθείς είστε και ότι δεν σέβεστε κανένα ανθρώπινο δικαίωμα, απλά θέλετε να νομοθετήσετε με τον δικό σας τρόπο  να λέει με χαρά και περηφάνια ότι υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο καταργεί τα συσσίτια  – και το ανέφερε  μόνο για Έλληνες! Και αυτό το θεωρεί χαρά. Αυτό το θεωρούν υπερηφάνεια. Το κάνουνε γιατί η Χρυσή Αυγή ήταν το μοναδικό κόμμα που έδωσε ένα πιάτο φαΐ στους Έλληνες, στους συνανθρώπους μας οι οποίοι ταλαιπωρούνται. Και αυτό το δικαίωμα, λοιπόν, πλέον δεν το έχουνε, σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο εσείς φέρνετε και δεν ντρέπεστε που το ψηφίζετε.

Το ότι εγώ, λοιπόν, ο Αρχηγός μας, οι Βουλευτές μας, οι συναγωνιστές μας της Χρυσής Αυγής θέλουμε να δώσουμε τρόφιμα μόνο για Έλληνες εσείς το θεωρείτε ρατσιστικό. Πείτε μου, όμως, κάτι. Όταν η δημόσια Ελληνική Τηλεόραση μαζεύει τρόφιμα και λεφτά για προσφυγόπουλα, εκεί δεν είναι ρατσιστικό; Τα Ελληνόπουλα μήπως δεν πεινάνε, κύριοι; Είσαστε κάπου αλλού;

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου -Χρυσή Αυγή)

Εμείς, λοιπόν, σε κόντρα όλων αυτών τα οποία λέτε και σε απόδειξη ότι δεν πρόκειται ούτε να σας φοβηθούμε ούτε να κάνουμε πίσω, θα συνεχίσουμε στα συσσίτια μόνο για Έλληνες. Και ελάτε να μας συλλάβετε και να μας ξαναβάλετε φυλακή, γιατί θα δίνουμε τρόφιμα στον ελληνικό λαό!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή)

Το πρώτο βήμα που κάνατε ήταν να μας κόψετε την κομματική επιχορήγηση, ήταν να μας κόψετε τα χρήματα, γιατί είδατε ότι είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο έδωσε λεφτά στους συνανθρώπους. Όταν είδατε ότι αυτό δεν μας φοβίζει και ότι δεν έχουμε από πίσω μας ούτε επιχειρηματίες, ούτε μεγάλα συμφέροντα, αλλά συνεχίζουμε από τη τσέπη μας και το κάνουμε, νομοθετείτε πάνω σε αυτό και μας απειλείτε πάλι, έμμεσα και άμεσα μάλλον, με νέες φυλακίσεις και διώξεις γι’ αυτόν τον λόγο.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, να κάνουμε πίσω σε αυτά τα πράγματα. Για εμάς είναι υπερηφάνεια που σας αναγκάζουμε και δείχνετε σε όλο τον κόσμο το πόσο προκατειλημμένοι είστε και το πόσο μισείτε αυτό που λέγεται Ελλάδα και ελληνικό έθνος.
Στο άρθρο 17, λοιπόν –για να επανέλθω…

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Ποιος σου είπε ότι μισούμε, ρε άνθρωπε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Γιατί δεν έχω δικαίωμα να μοιράζω σε Έλληνες; Γιατί δεν έχω δικαίωμα να μοιράσω;

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Εσύ είσαι πιο Έλληνας από εμάς; Κάνεις λάθος ότι είσαι εσύ πιο Έλληνας από εμάς!

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Κάτσε κάτω, ρε!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν έχετε τον λόγο!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Γιατί δεν έχω δικαίωμα να μοιράσω σε Έλληνες; Αυτό πες μου μόνο!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Δεν είσαι πιο Έλληνας από εμάς!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Να σου πω κάτι; Το σέβομαι ότι είσαι Έλληνας!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν έχετε τον λόγο!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Δεν είσαι πιο Έλληνας από εμάς!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή)

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Σώπα ρε! Γι’ αυτό έχετε παντρευτεί όλοι αλλοδαπές!

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Κάτσε κάτω, ρε!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Το σέβομαι ότι είσαι Έλληνας. Όμως, απάντησέ μου μόνο σε αυτό: Γιατί δεν έχω δικαίωμα να κάνω συσσίτιο για Έλληνες; Απάντησέ μου!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Φίλε μου, δεν είσαι πιο Έλληνας από εμάς! Δικαίωμά σου είναι να λες ό,τι θες, αλλά δεν είναι δικαίωμά σου να λες ότι είσαι πιο Έλληνας από εμένα!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Όχι, δεν είναι δικαίωμά μου! Μου το στερείτε εσείς τώρα με νόμο! Άκουσες τι είπα; Δεν είπα κάτι τέτοιο! Είπα ότι μου στερείς το δικαίωμα εσύ να κάνω συσσίτιο μόνο για Έλληνες, ενώ θέλω.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Σας παρακαλώ!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Η Δημόσια Τηλεόραση – το επαναλαμβάνω και πάλι  έκανε συσσίτιο μόνο για προσφυγόπουλα και στην Ειδομένη μάζευαν τρόφιμα μόνο για τους λαθρομετανάστες, αλλά εκεί είναι δικαίωμά τους.

Άρα, πού καταλήγουμε, λοιπόν; Ότι το να μαζεύεις τρόφιμα και το να δίνεις χρήματα για λαθρομετανάστες είναι μια πολύ σωστή και πολύ ωραία ενέργεια, αλλά το να μαζεύεις τρόφιμα και χρήματα για Έλληνες είναι ποινικό αδίκημα. Το ποινικοποιείτε και μας κυνηγάτε. Γι’ αυτό σας λέω. Το καταλάβατε; Γιατί εμείς αν πάμε να κάνουμε μια διανομή σήμερα στον δήμο, θα μας πάτε φυλακή. Γι’ αυτό σας το λέω. Άρα, εδώ θα κάνουμε σύγκριση ποιος είναι και ποιος δεν είναι Έλληνας.

Και αν είσαι τόσο Έλληνας που λες – και το σέβομαι – μην το ψηφίσεις αυτό τώρα! Για να δούμε, Έλληνα!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Η Κίνα δεν έχει ιθαγένεια!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Αμυρά, σας παρακαλώ!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Στην Ελλάδα είμαι, την Ελλάδα αγαπάω πρώτα απ’ όλα! Την Ελλάδα αγαπάω πρώτα απ’ όλα! Πάνω απ’ όλα την Ελλάδα και μετά τους υπόλοιπους, δυστυχώς!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Κύριε Πρόεδρε, είναι επί του θέματος;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Είναι επί του θέματος, Υπουργέ μου! Εκφράζει την άποψή του.
Συνεχίστε, κύριε Λαγέ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Το Συμβούλιο, λοιπόν, αυτό κατά της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού, όπως αναφέρεται, θα μας λέει τι είναι και τι δεν είναι ρατσιστικό. Φυσικά, δεν το αναφέρει πουθενά εδώ πέρα. Το αφήνει με γενικόλογα και με αοριστίες.

Όμως, αφού υπάρχει αυτό το δεδομένο, το ρατσιστικό έγκλημα, γιατί δεν είναι ρατσιστικά όλα τα εγκλήματα που έχουν γίνει εις βάρος χιλιάδων Ελλήνων συμπολιτών μας; 
Γιατί δεν είναι ρατσιστικό έγκλημα, όταν μπαίνουν σε σπίτια Ελλήνων και Ελληνίδων, βιάζουν τις γυναίκες, σκοτώνουν τους Έλληνες; 

Αυτό γιατί δεν είναι; Γιατί αν το πάμε έτσι, ο ορισμός του ρατσιστικού εγκλήματος είναι αυτό εδώ. Όμως, δεν πειράζει αν γίνεται αυτό! Έτσι; Δεν σας πειράζει!

Το άρθρο 29 – το είπαμε και προηγουμένως, αναφέρθηκα σε αυτό  αφορά την ποινικοποίηση των συσσιτίων προς τους Έλληνες και αυτό το έχετε κάνει μόνο και μόνο για τη Χρυσή Αυγή, γιατί μόνο η Χρυσή Αυγή – επαναλαμβάνω  ήταν αυτή που έδωσε ένα κομμάτι ψωμί και φαγητό -όσο μπορέσαμε- στους Έλληνες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και αυτό ποινικοποιείται!

Πάμε στο άρθρο 37, λοιπόν! Εσείς, οι οποίοι ήσασταν εναντίον των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοεκδοτών και του οτιδήποτε, λέτε ότι αυτό πρέπει να καταργηθεί, δηλαδή δεν έχω εγώ δικαίωμα ή οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης να κάνω αγωγή σε μια μεγαλοεφημερίδα, σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, αν βγει και πει για εμένα τα μύρια όσα ψέματα.

Και επειδή αυτό συνέβη με τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διωχθήκαμε,  ακούστηκαν για εμάς σημεία και τέρατα, έχουμε κάνει αγωγές και κάποιες από τις οποίες τις έχουμε κερδίσει ήδη εναντίον των μεγαλοεκδοτών, έρχεστε τώρα εσείς εδώ πέρα και νομοθετείτε με αυτόν τον τρόπο και λέτε ότι μπορεί εμένα ή τον οποιονδήποτε από εδώ πέρα μέσα ή από έξω να μας λοιδορεί και να μας καθυβρίζει κάποιος επί δέκα μέρες με πρωτοσέλιδο και μετά λέτε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να του στείλουμε ένα εξώδικο για να μας ζητήσει μία συγγνώμη με πέντε σειρές πίσω-πίσω στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας. Και αυτό το λέτε Δικαιοσύνη!

Και εσείς είστε Υπουργός Δικαιοσύνης εδώ πέρα!
Στο άρθρο 38 λέτε «διάθεση κατασχεθέντων και δημευθέντων προϊόντων σε καταστήματα κράτησης», σε φυλακισμένους οι οποίοι είναι φυλακή. Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, κάνει μία άλλη πρόταση: Αυτά τα κατασχεθέντα και δημευθέντα τρόφιμα και προϊόντα να δίνονται σε άπορους Έλληνες και όχι σε φυλακισμένους στις ελληνικές φυλακές. Θα το δεχθείτε αυτό;
  
Και για να τελειώνω, θέλω να αναφερθώ και σε κάποια άλλα πράγματα για να επισημάνω –για άλλη μια φορά- την ψεύτικη δημοκρατία και ευαισθησία που έχετε. Ο Υπουργός, που είναι εδώ πέρα τώρα και παριστάνει τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος θεσμοθετεί και νομοθετεί για όλους τους ανώμαλους, για όλους τους λαθρομετανάστες, για όλους αυτούς, αυτός ο ίδιος Υπουργός είναι που με δική του πρωτοβουλία, όταν ζητήσαμε σαν Χρυσή Αυγή – και εγώ ο ίδιος προσωπικά – να αποσπάσουμε δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα γραφεία της Χρυσής Αυγής -όπως είναι νόμιμο δικαίωμά μας να γίνει- ο κύριος αυτός, που παριστάνει τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το απέρριψε, ενώ δεν ήταν στη δικαιοδοσία του. Βγήκε σε μια γνωστή κυριακάτικη εφημερίδα και έδωσε συνέντευξη. 

Και μάλιστα, άφησε να διαρρεύσουν τα στοιχεία και τα έγγραφα της υπόθεσης και διέρρευσαν τα ονόματα των δυο αυτών σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι είναι άμεμπτοι στη δουλειά τους, οι οποίοι δουλεύουν δέκα και έντεκα χρόνια εκεί μέσα μη έχοντας δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και παράπτωμα και ο λόγος που διαπομπεύθηκαν και ο λόγος που τους έβαλαν σε αυτήν τη διαδικασία ήταν μόνο και μόνο γιατί θέλησαν να έρθουν και να εργαστούν στη Χρυσή Αυγή. Και αυτός εδώ ο άνθρωπος λέει ότι είναι Υπουργός Δικαιοσύνης. Καμαρώστε μια δικαιοσύνη που έχετε!

Και ο Υπουργός οφείλει τουλάχιστον να ζητήσει δημόσια συγγνώμη σε αυτούς τους ανθρώπους. Και μάλιστα, για να το ξέρετε και να το ακούει ο κόσμος, γιατί πολλοί δεν τα ξέρετε αυτά τα πράγματα και δεν τα ακούτε πουθενά, το Σωματείο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Κορυδαλλού βγήκε και έβγαλε ανακοίνωση εις βάρος του Υπουργού γι’ αυτό που έκανε, γιατί στοχοποίησε δύο σκληρά εργαζόμενους.

(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου του κυρίου Βουλευτή)

Και τελειώνοντας, να πούμε κάτι άλλο: Δίνετε τις εξετάσεις σας εδώ και ένα χρόνο περίπου. Ξεκινήσατε με το ότι σκίζετε τα μνημόνια και ότι θα εναντιωθείτε στη φτώχεια του ελληνικού λαού και καταλήγετε ότι είστε οι χειρότεροι, οι πιο υποτακτικοί απ’ όλους. Είστε τα συστήματα τα ίδια, εσείς. Είστε αυτοί που σκύβετε τη μέση. Είστε αυτοί που υπηρετείτε τη νέα τάξη πραγμάτων. Είστε αυτοί που δέχεστε απόλυτα την παγκοσμιοποίηση, που θέλετε να καταργήσετε σύνορα, πατρίδες, θρησκείες, τα πάντα. Είστε αυτοί που θέλετε να βάλετε την ταφόπλακα στο ελληνικό έθνος. Και όσο και να σας πειράζει η λέξη «έθνος», αυτή υπάρχει και θα υπάρχει.

Η Χρυσή Αυγή θα είναι εδώ και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Ελλήνων.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή)