ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Η ανθρωπότητα χωρίς Θεό κατρακυλάει στο γκρεμό...


Θα ήθελα να ελπίζω ότι το 2016 θα είναι καλύτερο από το 2015.
Θα ήθελα να πιστεύω ότι ο κόσμος, κόντρα στα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, βαδίζει προς το καλύτερο κι όχι προς το χειρότερο.
Όμως η νομοτέλεια με εμποδίζει και να πιστεύω και να ελπίζω.
Γιατί;
Απλούστατα, διότι όταν ως άτομα, οικογένειες, έθνη και ανθρωπότητα έχουμε καταπατήσει όλες τις αρχές και αξίες που πηγάζουν από τον άγραφο νόμο μέσα μας, την ιερή συνείδηση, τότε νομοτελειακά ένας μόνο δρόμος υπάρχει: ο εκφυλισμός και η αυτοκαταστροφή.

Φανταστείτε το Σύμπαν να μην συμμορφώνεται προς τους Κυρίαρχους Νόμους που το διέπουν. Ο ήλιος, π.χ. να θέλει πότε-πότε να ανατείλει από το Βορρά, και οι πλανήτες να κάνουν του κεφαλιού τους. Τι θα προέκυπτε σε χρόνο ντε τε;

Πώς λοιπόν περιμένουμε ο άνθρωπος να λειτουργεί τέλεια, ατομικά και συλλογικά, όταν παραβιάζει τους κυρίαρχους νόμους, δηλαδή τις προδιαγραφές του "Κατασκευαστή" που τον διέπουν; Διότι και ο άνθρωπος ένα θαυμαστό υλικοπνευματικό σύμπαν είναι που διέπεται από νόμους, οι οποίοι όταν παραβιάζονται επέρχεται η αυτοκαταστροφή του. Απλά πράγματα· τόσο απλά και μονοσήμαντα όσο και η αριθμητική.

Τι να λέμε τώρα; Παραμύθια για παρηγοριά στον άρρωστο;

Δεν υπάρχει πρόοδος ατομική ή συλλογική που να χτίζεται πάνω στο μίσος και στη διχόνοια.
Δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη που να χτίζεται πάνω στην αδικία και στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, λαού από κυβέρνηση, κράτους μικρού και αδύναμου από τους ισχυρούς της γης.
Δεν υπάρχει ειρήνη που να προάγεται με τη βία και τον πόλεμο.
Δεν υπάρχει ευημερία όταν η ψυχή στενάζει κάτω από την αμαρτία.
Δεν υπάρχει υγεία του σώματος όταν η ψυχή νοσεί.
Δεν υπάρχει "δημοκρατία" που να ευδοκιμεί μέσω της εξαπάτησης και του ψεύδους.
Δεν υπάρχει κράτος όταν οι κρατικοί λειτουργοί δεν έχουν συναίσθηση καθήκοντος, αγάπη για το λειτούργημά τους και σεβασμό προς τον φορολογούμενο πολίτη που τους μισθοδοτεί.
Δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή και αλληλοκατανόηση όταν η "δημοκρατία" έχει κατακερματίσει το λαό σε κομματικούς οπαδούς που ακολουθούν σαν πρόβατα τον τσοπάνη τους και μισούν τα "πρόβατα" της γειτονικής στάνης.
Δεν υπάρχει κοινωνική ειρήνη και προοπτική προόδου μιας χώρας όταν μέσα από το "ναό" της Δημοκρατίας, τη Βουλή, πυροδοτείται αδυσώπητο μίσος μεταξύ αντιπάλων κομμάτων.
Δεν υπάρχει φως που να φωτίσει την κοινωνία και να της δείξει το δρόμο προς την προκοπή και την ευτυχία, όταν το υποτιθέμενο "Φως του Κόσμου", δηλαδή οι θρησκείες, έχουν βυθιστεί στο πνευματικό σκοτάδι.
Δεν υπάρχει θεσμός που να αποδώσει δικαιοσύνη, όταν η ίδια η Δικαιοσύνη έχει διαφθαρεί από τη διαπλοκή της με την Εξουσία.
Δεν υπάρχει προοπτική επιβίωσης της ανθρωπότητας, όταν παραβιάζονται οι κανόνες της Λογικής και της Φύσης, κι όταν οι ισχυροί της γης απεργάζονται το απατηλό σχέδιο της παγκοσμιοποίησης, προσπαθώντας να οικοδομήσουν έναν καινούργιο Πύργο της Βαβέλ.
Δεν υπάρχει ο από μηχανής Θεός που θα μας γλιτώσει από την αυτοκαταστροφή, όταν εμείς οι ίδιοι την απεργαζόμαστε.

Για όλα αυτά και άλλα, συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να ελπίζω ότι το 2016 θα είναι καλύτερο για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα από το 2015.

Οι άνθρωποι, αποχαυνωμένοι, μοιραίοι κι άβουλοι, έχουμε ήδη δρομολογήσει τα πράγματα προς το χειρότερο...

Παρ' όλα αυτά, η αισιοδοξία, ακόμη κι αν φαίνεται ουτοπία, μας κάνει καλό.

Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι, κι ας προσπαθούμε τουλάχιστον να εξυγιάνουμε το νου και την ψυχή μας, περιφρουρώντας την καρδιά μας από την οργή, το φθόνο, το μίσος, το φόβο και γενικά όλα τα αρνητικά συναισθήματα που υπονομεύουν την υγεία και διαταράσσουν την ψυχική μας γαλήνη.

Ας αφήσουμε ν' ανθίσει μέσα μας η αγάπη προς εχθρούς και φίλους, χωρίς υπολογισμό για ανταλλάγματα. Ένας καλός λόγος από καρδιάς, ένα τηλεφώνημα ή μια επίσκεψη σ' ένα μοναχικό άτομο, μπορεί να μην στοιχίζουν τίποτα σ' εμάς αλλά κάνουν τον συνάνθρωπο να χαμογελάσει και να νιώσει ότι δεν είναι ξεχασμένος. Σκεφτήκατε ποτέ πόσα μοναχικά άτομα έφαγαν μόνα τους τα Χριστούγεννα, και πόσα θα φάνε μόνα τους την Πρωτοχρονιά; Τέτοια άτομα μπορεί και να μένουν στη διπλανή πόρτα...

Με αυτές τις απλές σκέψεις, σας εύχομαι χαρούμενη Πρωτοχρονιά και το 2016, κόντρα στη νομοτέλεια, να είναι καλύτερο από το 2015 για όλους, και ιδιαίτερα για τα παιδιά και τα ηλικιωμένα άτομα. Άλλωστε γίνονται και θαύματα!