ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

"Άνθρακες ο θησαυρός" της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους από τον Τσίπρα


ΦΙΕΣΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Μ. ΑΜΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ 

“ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ”
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΣΜΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΩΝ 

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Η κυβέρνηση Τσίπρα είχε δεσμευθεί ότι θα αναγνωρίσει πλήρως Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του '67 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.  
Οι Αλ. Τσίπρας και Ν. Κοτζιάς για άλλη μία φορά αθετούν πλήρως τις δεσμεύσεις τους.  
Αντί η κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος, επιδίδεται σε φιέστες στη Βουλή για την έκδοση από την τελευταία μη δεσμευτικών ψηφισμάτων υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους, ενώ την ίδια ώρα ο Τσίπρας έλεγε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προβεί σε “βεβιασμένες κινήσεις αναγνώρισης” (!) και ότι “η Ελλάδα θα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα όταν ο χρόνος κριθεί κατάλληλος” (!). Ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι! 
Να σημειώσουμε ότι όλες οι πτέρυγες της Βουλής υπερψήφισαν, περιέργως, απόφαση τη Βουλής με την οποία "ζητείται" (!) από την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Αν, όμως, όλες οι πτέρυγες ζητούν την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, τι εμποδίζει την υλοποίησή της; Γιατί η κυβέρνηση "αναβάλλει" την αναγνώριση; Ποιοι κοροϊδεύουν ποιον και προς τι αυτό το "ομόφωνο" θέατρο; Γιατί και το ΚΚΕ συμμετέχει σε αυτή την κωμική συμπαιγνία;
Το μόνο μέτρο στο οποίο περιορίστηκε ο Αλ. Τσίπρας, το οποίο ουδόλως υποκαθιστά την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, είναι η αναγραφή στα δημόσια έγγραφα του όρου “Παλαιστίνη” αντί της “Παλαιστινιακής Αρχής”.  
Είναι προφανές, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, με το Νίκο Κοτζιά στο Υπ. Εξωτερικών, είναι δεμένη χειροπόδαρα στο άρμα των βρώμικων αμερικανοϊσραηλινών προσανατολισμών στην περιοχή μας.  
Η κυβέρνηση Τσίπρα ολοκληρώνει έτσι μια πλήρη στροφή αμερικανοϊσραηλινού οικοπέδου για τη χώρα και δορυφόρου του Τελ Αβίβ και των ακροδεξιών κυβερνήσεών του, η οποία ξεκίνησε από την κυβέρνηση Σημίτη και κλιμακώθηκε με τις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά.  
Όσο όμως η χώρα μας θυσιάζει την ανάγκη μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, τόσο χάνει ερείσματα στην ευρύτερη περιοχή μας και δυνατότητες να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο υπέρ των εθνικών της συμφερόντων και της ειρήνης, αλλά και υπέρ της ανάπτυξης πολύπλευρων οικονομικών σχέσεων, οι οποίες θα βοηθούσαν σημαντικά στη διέξοδο από την κρίση και την αποτίναξη των τροϊκανών δεσμών.
ΑΝΤ. ΦΡΕΜΑΣ
(πηγή)
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015