ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Ο πρώην αντιεξουσιαστής Λάκης Λαζόπουλος νυν στυλοβάτης του μεταλλαγμένου Τσίπρα!

Τον Λάκη Λαζόπουλο θέτει επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης ο Αλέξης Τσίπρας

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει τον Λάκη Λαζόπουλο επικεφαλής της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο Λάκης Λαζόπουλος έχει το καλλιτεχνικό εκτόπισμα και την προσωπικότητα που απαιτείται, για να δώσει τη μεγάλη μάχη της διαπραγμάτευσης και να πετύχει το καλύτερο για τον ελληνικό λαό.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να συγκρίνει τον Λάκη Λαζόπουλο με την Μελίνα Μερκούρη, και να πει πως ο Λάκης Λαζόπουλος είναι προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ήταν η Μελίνα, και πρέπει να μπει επικεφαλής της εθνικής προσπάθειας για το τέταρτο Μνημόνιο και την επιστροφή των Μνημονίων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας, η ιδέα να τοποθετηθεί ο Λάκης Λαζόπουλος επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης ήταν του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος γνώρισε τον Λάκη Λαζόπουλο στην διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα, και γοητεύτηκε από την προσωπικότητά του.

«Είναι αλλιώς να έχουν οι Ευρωπαίοι απέναντί τους τον Τσακαλώτο και αλλιώς τον Λαζόπουλο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έκανε και την αυτοκριτική του, λέγοντας πως ήταν λάθος του να κάνει υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, αφού, αν είχε στείλει τον Λαζόπουλο απέναντι στον Σόιμπλε, τώρα το Μνημόνιο θα είχε σκιστεί μόνο του.

Ο Λάκης Λαζόπουλος, πάντα σεμνός, είπε μόνο πως θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την πατρίδα και πως μπορεί η σάτιρα να είναι πάντα απέναντι στην εξουσία, αλλά αυτός κουράστηκε να είναι 60 χρόνια τόσο αδίστακτος και αμείλικτος με την εξουσία, οπότε σκέφτηκε να της κάνει λίγο παρέα, γιατί μπορεί να την είχε παρεξηγήσει την καημένη.

πιτσιρίκος