ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

ΑΙΣΧΟΣ! Χριστουγεννιάτικος "αριστερός" μποναμάς με κατάσχεση!

Κατάσχεση σπιτιού για 625,54€!


Κατάσχεται από την εφορία, σπίτι μακροχρόνια άνεργων που δεν παίρνουν κανένα επίδομα στο Βόλο, για 625,54 ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις).

Όπως αναφέρει στη καταγγελία της η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Μαγνησίας, κοινοποιήθηκε από δικαστικό επιμελητή του Βόλου, έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, για οφειλές στην ΔΟΥ Βόλου. Τα συγκεκριμένα άτομα, αν και είναι μακροχρόνια άνεργοι δεν παίρνουν κανένα επίδομα ανεργίας.

Το ποσό του φόρου για το οποίο η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτου είναι 519,38 ευρώ και οι προσαυξήσεις 106,16, το σύνολο 625,54 (!!!) και προέρχεται από μη καταβολή ΕΤΑΚ –ΕΕΤΗΔΕ και ΕΝΦΙΑ προηγούμενων χρόνων.

Μάλιστα η εφορία προχώρησε στην κατάσχεση χωρίς να έχει ειδοποιήσει προηγούμενα τους οφειλέτες, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η επίθεση στην ζωή των εργαζόμενων δεν έχει τέλος.

Τα σπίτια των εργατών και όλου του λαού μπαίνουν από την κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών στην ομηρία της κατάσχεσης και της απειλής πλειστηριασμού για «χρέη» προς την εφορία, από τα χαράτσια, για ποσά πάνω από 500 ευρώ, με στόχο να τους αναγκάσουν να πάνε άμεσα σε ρυθμίσεις, για να σώσουν το σπίτι τους, στραγγίζοντας από τις λαϊκές οικογένειες και το τελευταίο ευρώ.

Ακόμα είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι με τις κατασχέσεις οι χρεώσεις στην εφορία αυξάνονται καθώς φορτώνονται τόσο με τα έξοδα των δικαστικών επιμελητών όσο και με τα έξοδα της άρσης της κατάσχεσης στο υποθηκοφυλακείο.

Ανεργία, φτώχεια, χαράτσια, κατασχέσεις έχουν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης χιλιάδων και χιλιάδων εργαζόμενων. Εκεί τους έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική τους, που υπηρετεί το δόγμα: όλα για τους δανειστές-ληστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, όλα για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

«Πρώτη φορά αριστερά». Να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση…

(πηγή)