ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Προϊόν συμπαιγνίας η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

ΜΕ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ FUND

O Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ FUND
O Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, έκανε την παρακάτω δήλωση, όσον αφορά την παρέμβαση του Γ. Σταθάκη στη Βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών:
Η κυβέρνηση, σε μια πρωτοφανή συμπαιγνία με ξένα fund, προχώρησε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία, χαρίζοντας κυριολεκτικά στα τελευταία τις τράπεζες, οι οποίες οδηγήθηκαν σε μία νύχτα σε αφελληνισμό.
Η μεγαλύτερη απάτη, όμως, ήταν ό,τι για να περάσουν, σχεδόν, τζάμπα οι τράπεζες σε διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια και να μπορέσουν, έτσι, τα τελευταία να βάλουν στο χέρι όλη την ελληνική οικονομία, έχοντας τον έλεγχο των «κόκκινων δανείων», το δημόσιο απώλεσε πάνω από 40 δις, τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν, περίπου, 2 δις, ληστεύθηκαν οι μικρομέτοχοι και «κουρεύτηκαν» μέχρι 90% οι μικροομολογιούχοι των τραπεζών.
Ο Γιώργος Σταθάκης παραδέχθηκε στη Βουλή απώλειες του δημοσίου και ιδιωτών από την ανακεφαλαιοποίηση, χωρίς όμως να αναφερθεί στο συγκλονιστικό πρωτοφανές μέγεθος τους. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο Γ. Σταθάκης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη μεγάλη ληστεία δημοσίου και μικροεπενδυτών, στην ουσία αναγνώρισε ότι αυτή έγινε μόνο και μόνο για να περάσουν οι τράπεζες στα χέρια των μεγάλων ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων και να αποφευχθεί ο έλεγχος των τραπεζών από το ελληνικό δημόσιο. 
Με δυο λόγια, η κυβέρνηση αναγνωρίζει εκ των πραγμάτων ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπήρξε προϊόν συμπαιγνίας και συμφωνίας κάτω από το τραπέζι της ίδιας και ξένων μεγαλοκερδοσκόπων.
Αυτή η συμπαιγνία εξυπηρετήθηκε από σειρά βρώμικων μεθοδεύσεων, που έδεναν τα χέρια στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στους παλαιούς μετόχους και νέους μικροεπενδυτές και από την τροπολογία, που αποκαλύψαμε, με την οποία το ΤΧΣ αναγκάζετο να αποδεχθεί τις εξευτελιστικές τιμές των μετοχών, όπως προέκυπταν στο βιβλίο προσφορών με την παρέμβαση των ξένων fund.
Το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν πρόκειται να ξεχασθεί, δεν πρόκειται να «κουκουλωθεί» στο πλαίσιο της συνενοχής των νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών δυνάμεων της Βουλής και δεν είναι δυνατόν να προκαλέσει νόμιμα τετελεσμένα γεγονότα. Οι υπεύθυνοι του σκανδάλου και ιδιαίτερα τα κυβερνητικά πολιτικά πρόσωπα, θα λογοδοτήσουν πολιτικά και ποινικά για τις βαρύτατες ευθύνες τους.
Η Ελλάδα δεν θα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει ταυτόχρονα εκχωρήσει την νομισματική κυριαρχία της και έχει ξεπουλήσει τις τράπεζές της σε ξένα χέρια, μετατρεπόμενη σε κανονική αποικία του 21ου αιώνα.
Η Λαϊκή Ενότητα οργανώνει την Τρίτη (8/12) στις 12 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια έξω από την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας. Ο αγώνας μόλις τώρα αρχίζει.
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015