ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Η Τρόικα συμφωνεί με τις αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους;

Μαξίμου: «Λεφτά υπάρχουν» για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Η κυβέρνηση αναζητά 550 εκατ. ευρώ για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις, αλλά μοιράζει αυξήσεις 132 εκ. σε δημοσίους υπαλλήλους που θα φτάσουν το '18 τα 300 εκατ.

Χριστουγεννιάτικο «δώρο-έκπληξη» ετοίμαζε τελικά η κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς με το κατεπείγον νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου και θα ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές την Τρίτη, “μοιράζει” αυξήσεις και μάλιστα άμεσα ύψους 132 εκατ. ευρώ, οι οποίες έως το 2018 δύναται να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ετησίως.

Την ώρα που αναζητούνται μετ' επιτάσεως 550 εκατ. ευρώ για να μη μειωθούν εκτός από τις -επικουρικές- και οι κύριες συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό, το κυβερνητικό επιτελείο ανοίγει το “πορτοφόλι”, αυξάνοντας τόσο τους μισθούς όσο και τα επιδόματα που παίρνουν τα διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου και οι προϊστάμενοι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το επίδομα θέσης ευθύνης καθορίζεται πλέον σε 1.400 ευρώ για γενικούς γραμματείς υπουργείων, σε 1.150 ευρώ για αναπληρωτές γενικούς γραμματείς ή ειδικούς γραμματείς υπουργείων, σε 1.000 ευρώ για προϊσταμένους γενικών διευθύνσεων, σε 450 ευρώ για προϊσταμένους Διευθύνσεων και προϊσταμένους πολιτικών γραφείων μελών της κυβέρνησης, σε 350 ευρώ για προϊσταμένους υποδιευθύνσεων και 290 ευρώ για προϊσταμένους τμημάτων.

Πώς μοιράζονται οι αυξήσεις

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έχει κοστολογήσει απ' ακριβώς το νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει το νέο εννιαίο μισθολόγιο, προβλέπονται άμεσα δαπάνες 132 εκατ. ως εξής:
107 εκατ. ευρώ από την επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια των υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, κλπ.
25 εκατ. ευρώ από την αύξηση των επιδομάτων θέσεων ευθύνης στους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων.
Επίσης, προβλέπονται “έξτρα” δαπάνες από το 2018 και ειδικότερα:
- Ετήσια δαπάνη ύψους 143 εκατ. ευρώ από τη μισθολογική εξέλιξη (ωρίμανση) του προσωπικού των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του υπό ψήφιση νόμου.
- Ετήσια δαπάνη κυμαινόμενη από 15 έως 46 εκατ. ευρώ λόγω της καθιέρωσης της προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων λόγω αξιολόγησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει άνοδος έως και ένα κλιμάκιο για όσους βαθμολογηθούν με άριστα.
Επίσης υπάρχει και πρόβλεψη για... άγνωστη δαπάνη “από τη σύνδεση των αμοιβών με την περιγραφή καθηκόντων το ύψος της οποίας δε μπορεί να προσδιοριστεί εξαρτώμενη από πραγματικά γεγονότα”.Τι προβλέπει το νέο μισθολόγιο

Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο αποσυνδέεται ο μισθός από το βαθμό και ορίζονται τα νέα μισθολογικά κλιμάκια για τους υπαλλήλους ανάλογα με την κατηγορία της εκπαίδευσής τους. Έτσι για τους υπαλλήλους με κατηγορία εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται 19 μισθολογικά κλιμάκια εξέλιξης, ενώ για τους υπαλλήλους ΔΕ και ΥΕ καθιερώνονται 13 μισθολογικά κλιμάκια. 

Για κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ενός έτους ο υπάλληλος θα κερδίζει δύο κλιμάκια, ενώ για κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών συναφούς αντικειμένου με την εργασία του θα κερδίζει 6 κλιμάκια. Ο βασικός μισθός για υπαλλήλους ΥΕ καθορίζεται σε 780 ευρώ, ενώ για τους υπαλλήλους ΔΕ σε 780 ευρώ επί συντελεστή 1,10 ( 858 ευρώ), για ΤΕ 780 ευρώ με συντελεστή 1,33 ( 1.037 ευρώ) και για ΠΕ 780 ευρώ επί 1,40 ( 1.092 ευρώ).

Η οικογενειακή παροχή για ανήλικα τέκνα, ή ανίκανα να εργαστούν και με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, ή για παιδιά που σπουδάζουν και δεν έχουν ξεπεράσει το 24 έτος της ηλικίας τους καθορίζεται σε 50 ευρώ για το ένα τέκνο, 70 ευρώ συνολικά για τα δύο τέκνα, 120 ευρώ συνολικά για τα τρία τέκνα, 170 ευρώ για τα τέσσερα τέκνα και επιπρόσθετα 70 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον τέκνο.

Για τους υπαλλήλους που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές προβλέπεται επιπλέον αμοιβή 100 ευρώ.
(πηγή)