ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Απατηλόν το "αριστερόν"!

ΟΙ ΑΣΠΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΠΤΟΙ


Του ΣΤΑΘΗ*
Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε ότι στο Ιερόν Παλάτιο επικρατεί κλίμα εύκρατον, αναψύξεως (και για ορισμένους αναψυχής), κλίμα απαλό και ηδύ, όπως κάποτε στους Κήπους του Αυτοκράτορα, ένθα επικρατούσε αιώνια άνοιξη.  
Μπορεί στην επικράτεια να γίνεται της Μέρκελ, αλλά στα ενδότερα του Ιερού Παλατίου, στα εσώτερα και τα άβατα, οι ενδημούντες Άσπιλοι είναι βέβαιοι ότι οι παρεπιδημούντες Σεπτοί τα κάνουν όλα καλά και άγια. 
Το «περιβάλλον» εύθυμο και οι «κύκλοι» ατάραχοι. Στην πραγματικότητα, το μεν «περιβάλλον» στην κοσμάρα του, οι δε «κύκλοι» εργώδεις. Διότι ένα βραδάκι σαν όλα τα άλλα, έφθασε ραπόρτο στο Ιερόν Παλάτιο με συμπεράσματα από πρόσφατο μυστικό γκάλοπ. Για πρώτη, λέει, φορά στις γειτονιές των φουκαράδων και τα καπηλειά σ’ όλη τη χώρα, υποχωρεί το «αριστερό προφίλ» του ηγεμόνος. 
Μεγάλη ταραχή για μόνον μια μικρή στιγμή. Καθ’ ότι υπάρχουν και οι μηχανισμοί. Ο κ. Λούλης! Σύμβουλος πολλών έως τώρα Άσπιλων, που τους έστειλε όλους κατά διαβόλου, συμβουλεύει πλέον και τον τρέχοντα ηγεμόνα - και του λέει: «πρέπει να τονώσεις το αριστερό σου προφίλ, εδώ και τώρα». 
Σοφόν!! Και σαφές, αν εξαιρέσεις το «εδώ και τώρα» που θυμίζει ολίγον ΠΑΣΟΚ - πλην όμως μη γινόμεθα γελοίοι, για να είναι σήμερα κάτι αριστερό, πρέπει να θυμίζει και ολίγον ΠΑΣΟΚ.
Αμ έπος (ότι χλωμόν το αριστερόν) αμ έργον, την επόμενη κιόλας ημέρα άρθρο του ίδιου του ηγεμόνος σε απογευματινή εφημερίδα, με τίτλο: «Τι εστί αριστερή πολιτική σήμερα»Για παράδειγμα, αριστερό σήμερα είναι να λες ότι «ο θρησκευτικός φονταμεταλισμός αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή και συνιστά πλέον ευθεία τρομοκρατική απειλή για την Ευρώπη», χωρίς ταυτοχρόνως να μη λες ούτε λέξη για τη Δύση που έχει αιματοκυλίσει τη Μέση Ανατολή.  
Αριστερά σήμερα είναι να κλαις τον πεθαμένο που έσφαξες με τα χεράκια σου, όπως ο κ. Σπίρτζης, όταν υπογράφει την (αδιανόητη κατά τον κ. Φλαμπουράρη) ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, δηλώνοντας ότι δεν συμφωνεί με την υπογραφή του..!  
Αριστερά σήμερα είναι η γραμμή Λούλη. Να ανεβαίνουν δηλαδή καθημερινώς οι μουεζίνηδες στους μιναρέδες και να ουρλιάζουν στον Θεό: «Ο λαός όταν μας ψήφιζε ήξερε τι θα κάναμε. Γιατί τώρα παραπονούνται όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο πολύ; Με ποιο δικαίωμα;». Εδώ ο Πανάγαθος σχίζει τα πτυχία του.  
Εν πρώτοις, ο λαός δεν γνώριζε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου για όσα του κάνει τώρα η κυβέρνηση, αλλά του έλεγε: για παράλληλα μέτρα και για εξεύρεση ισοδυνάμων. Ότι τα κόκκινα δάνεια ήταν κόκκινη γραμμή και ότι οι συντάξεις θα ήταν ιερές και απαραβίαστες.  
Τώρα αριστερό έγινε να έχεις εξαπατήσει τον λαό και να επιχειρείς κι από πάνω να του φορτώσεις την ενοχή σουΝα αποκαλείς το θύμα σου αυτόχειρα! Αυτό δεν είναι αριστερό, αυτό είναι αισχρό. Είναι σόφισμα αντάξιο ενός Λούλη, αλλά ανάξιο για όποιον έχει περάσει απ’ την Αριστερά, έστω κι απ’ έξω απ’ την πόρτα.  
Κάποτε οι αριστεροί, οι κομμουνιστές, έκαναν κόκκινα μεροκάματα. Τώρα ο κ. Δραγασάκης, ο κ.Φλαμπουράρης κι άλλοι ζητούν έξτρα λεφτά για υπερωρίες (!) και νυχτερινά (!!) των συνεργατών τους, ακόμα και για τα κινητά των δικών τους και τα δικά τους (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).  
Μαγαζιά κλείνουν, σπίτια μαραζώνουν, θλίψη (και κατάθλιψη), στρες, αγωνία, φόβος θερίζουν την επικράτεια και οι σύμβουλοι των Υπουργών δεν καταδέχονται ένα νυχτέρι (κι εκατό) υπέρ πατρίδος. 
Πολύ αριστερό! (που προσέτι εκθέτει τους όντως φιλότιμους, δεξιούς ή αριστερούς, συμβούλους ή δημοσίους υπαλλήλους που πράγματι ξενυχτάνε υπέρ πατρίδος σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χωρίς να ζητούν πρόσθετη αμοιβή).  
Ας αφήσει λοιπόν το αριστερόμετρο ο κ. Τσίπρας στην άκρη (ράβδος εν γωνία, Λούλης) κι ας στήσει αυτί στις οιμωγές των ασθενών που διώχνονται απ’ τα νοσοκομεία σε κατάσταση πόνου λόγω ελλείψεως φαρμάκων. Ή μήπως η βοή της απελπισίας δεν φθάνει στα σεπτά δώματα του Ιερού Παλατιού, ξεθυμαίνοντας στους παραδείσιους κήπους ένα γύρω; 
Αριστερό είναι να έχεις κόψει το σβέρκο σου για να μην πονούν οι ασθενείς, να έχεις λάβει πρόνοια για να παίρνουν τα φάρμακά τους στην ώρα τους οι οροθετικοί. Μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης της Αριστεράς, 200.000 μαθητές (από τους 600.000 που φοιτούν) φυτοζωούν και υποσιτίζονται. Αυτό δεν είναι αριστερό, είναι διασυρμός της Αριστεράς - για παιδιά πρόκειται, μωρέ! Διασυρμός της ιστορίας της Αριστεράς αλλά και της προοπτικής της. Εγκλημα, που διαπράττεται ελαφρά τη καρδία. 
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έτσι όπως έγινε, δεν είναι«πρώτη φορά Αριστερά», αλλά «για μιαν ακόμα φορά Δεξιά». Ούτε είναι αριστερό να εξαπατάς τον κοσμάκη για τα σπίτια του - δεν θα σας τα φάει τώρα ο Μολώχ, θα σας τα φάει μετά δυο δόσεις, τον Φλεβάρη!! Αλλά έως τότε μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ (!!!).  
Δεν ήξεραν στις εκλογές του Σεπτέμβρη οι Έλληνες ότι στη συνέχεια θα «κυβερνήσει» ο κ. Λούλης. Δεν είναι λοιπόν συνένοχοί σας. Θύματά σας είναι. Που τα λοιδορείτε κι από πάνω με ελαφρόμυαλες συμπεριφορέςλες και είσθε «οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας», ή με ιταμές συμπεριφορές, όταν τους εκβιάζετε, όταν τους εκφοβίζετε, όταν ξετσίπωτα τους δηλώνετε ότι «δεν μπορούσατε να κάνετε αλλιώς»...
*Δημοσιεύθηκε στο enikos.gr την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015