ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Μισές αλήθειες από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο


Οι μισές αλήθειες, όταν μάλιστα λέγονται από τα χείλη ενός Μητροπολίτη και αφορούν ένα καυτό κοινωνικό θέμα, είναι εύκολο να διαστρεβλωθούν από τα ΜΜΕ, ώστε να εξυπηρετήσουν εκείνο στο οποίο είναι εντεταλμένα από τα αόρατα αφεντικά τους.
Έτσι συνέβη και με την πρόσφατη συνέντευξη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου στο tharrosnews. Άρπαξε μια φράση του το thetoc και για να υποστηρίξει αυτό που ήθελε!

«Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού.
Μια διαφορετική φωνή από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας για τους ομοφυλόφιλους. 

Tην ώρα που πολλοί ιεράρχες εκφράζουν ακραίες απόψεις με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης και καταφέρονται κατά των ομοφυλοφίλων, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος πάει... κόντρα στο ρεύμα. 
"Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη" τονίζει σε συνέντευξη του στο www.tharrosnews.gr.»

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων το thetoc.

Για να δούμε τώρα τι ακριβώς είπε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ο οποίος ως φαίνεται θέλει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή και τι εννοούσε.

Ερώτηση: «Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Κατ’ αρχάς, ποια η γνώμη σας για τους ομοφυλόφιλους, αλλά και ποια η άποψή σας για το συγκεκριμένο σύμφωνο.» 

Απάντηση κ. Χρυσόστομου: Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη. 
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής, χαρακτηρίστηκε από το λόγο Του, «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»
Αυτός ο κανόνας αποτελεί τη διοικούσα γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του. 
Η Εκκλησία δεν απορρίπτει τα πρόσωπα, αλλά τα σέβεται στο πλαίσιο των ελεύθερων επιλογών και των δικαιωμάτων τους. 
Εκείνο που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Εκκλησία είναι την κάθε μορφή συμφώνου η οποία αμαυρώνει το μυστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας».

Σας θυμίζει πολιτικάντη η απάντηση του Μητροπολίτη;  Ελάτε τώρα που δεν σας θυμίζει!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Ποια είναι η μισή αλήθεια του "άγιου" Μεσσηνίας;
Η φράση "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω" ελέχθη προς τους γραμματείς και Φαρισαίους που ήθελαν να λιθοβολήσουν - σύμφωνα με το νόμο του Μωυσή - την μοιχαλίδα που έπιασαν επ' αυτοφόρω.
Τι είπε όμως στη συνέχεια ο Ιησούς προς τη μοιχαλίδα, όταν οι Γραμματείς και Φαρισαίοι είχαν αποχωρήσει κατηφείς;
Της είπε: "Ύπαγε, και εις το εξής μηκέτι αμάρτανε".
Μήπως της είπε "Δημιούργημα του Θεού είσαι κι εσύ, σου αξίζει τιμή και υπόληψη,  σέβομαι τις  ελεύθερες επιλογές σου στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνέχισε να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί"; 

Όχι βέβαια! Της είπε "μηκέτι αμάρτανε"! Μην συνεχίσεις να διαπράττεις μοιχεία.
Πονηρός, λοιπόν, ο Μητροπολίτης που παρέλειψε το δεύτερο ήμισυ των λόγων του Ιησού για να δώσει άλλοθι στα ΜΜΕ να εκμεταλλευτούν τα λόγια του και να υποστηρίξουν, όπως το κάνουν, τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων.

Εκείνο, όμως,  που δεν σχολιάστηκε στο άρθρο του thetoc, διότι δεν συνέφερε, είναι το ότι στην ίδια απάντηση ο Μητροπολίτης, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας, καταδίκασε το Σύμφωνο Συμβίωσης διότι «αμαυρώνει το μυστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας».

Με άλλα λόγια, ο "άγιος" Μεσσηνίας, ως καλός πολιτικάντης, προσφέρει στους ομοφυλόφιλους καρότο και μαστίγιο: Ναι μεν είστε δημιουργήματα του Θεού, και είναι σεβαστές οι ελεύθερες επιλογές σας και τα ανθρώπινα δικαιώματά σας, μπλα, μπλα, μπλα, αλλά δεν συμφωνώ με το Σύμφωνο Συμβίωσης, διότι μπλα, μπλα, μπλα.

Τα δε πονηρά ΜΜΕ, αρπάζουν το καρότο και αγνοούν το μαστίγιο, παραπλανώντας το λαό ότι δήθεν ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος πάει κόντρα στο ρεύμα!

Αυτά παθαίνει όποιος λέει μισές αλήθειες... Απέφυγε ο κ. Χρυσόστομος να μιλήσει περί αμαρτίας, σύμφωνα με τη Χριστιανική διδασκαλία, ακριβώς για να μην τον ξεφωνίσουν τα καλά παιδιά, οι ομοφυλόφιλοι.


Απέφυγε επίσης να πάρει θέση για το παρά φύσιν Σύμφωνο Συμβίωσης Εκκλησίας και Πολιτείας, εξαιτίας του οποίου η Εκκλησία καθίσταται συνένοχη σε όλες τις αμαρτίες της Πολιτείας, συμπεριλαμβανομένου του Συμφώνου Συμβίωσης ομόφυλων ατόμων.

Περισσότερα για το Σύμφωνο Συμβίωσης εδώ.