ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Ο Τσίπρας πίστεψε ότι ο αντίπαλος θα πάει πάσο...

Economist: Ο Τσίπρας δεν ήταν το όνειρο στο οποίο πίστεψε η Ελλάδα 

Τη στιγμή που ο Τσίπρας απεικονίζεται να κρατά στα χέρια του ένα μόνο χαρτί, την ώρα που ο αντίπαλός του κρατά 4 άσους, εμφανίζεται να πιστεύει ότι ο αντίπαλός του «ανά πάσα στιγμή θα πάει πάσο».


Mε αποτυχημένο παιχνίδι πόκερ παρομοιάζει ο Εconomist τη διαπραγματευτική τακτική του πρωθυπουργού το χρόνο που πέρασε, τακτική η οποία οδήγησε στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.
«Ο Τσίπρας δεν ήταν το όνειρο στο οποίο πίστεψε η Ελλάδα» σχολιάζει χαρακτηριστικά το βρετανικό περιοδικό.

Ο γνωστός γελοιογράφος ΚΑL καυτηριάζει αυτή τη διαπραγματευτική τακτική παρουσιάζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό να παίζει χαρτιά γυμνός αφού στην τσόχα έχει ποντάρει ακόμη και τα ρούχα του.

Ωστόσο, τη στιγμή που ο Τσίπρας απεικονίζεται να κρατά στα χέρια του ένα μόνο χαρτί, την ώρα που ο αντίπαλός του κρατά 4 άσους, εμφανίζεται να πιστεύει ότι ο αντίπαλός του «ανά πάσα στιγμή θα πάει πάσο».

Πίσω τους ένας άνδρας και μια γυναίκα παρακολουθούν την παρτίδα με την γυναίκα να σχολιάζει «πότε μπορούμε να περιμένουμε αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη για το χρέος;» και τον άνδρα να απαντά «σύντομα, πιστεύω...». 

(πηγή)