ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Το πρώτο φάουλ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δεν ξεκίνησες καλά Κυριάκο! Άρχισες με απειλές προς τον Τσίπρα, αποκαλώντας τον "λαϊκιστή", την ίδια στιγμή που εκείνος σου έστελνε συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Λάθος! Μεγάλο λάθος! Διότι πρέπει να ξέρεις ότι "μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις". Και την έλαβες αμέσως, όταν σε αποκάλεσαν "νεοφιλελεύθερο".

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης. (...) (...)
Ας γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτι ακόμα. Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό καλά και ο κ. Τσίπρας. 
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα».

Κυριάκο, πρέπει να γνωρίζεις ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, έχει απαυδήσει από τους χαρακτηρισμούς, τις κορώνες και τις κοκορομαχίες των πολιτικών. Νισάφι πια! Έλεος!
Έτσι πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να ενώσεις τους Έλληνες;

Τι νομίζεις ότι καταλαβαίνει ο άνεργος, ο αγρότης, η νοικοκυρά, ο εργάτης, ο ηλικιωμένος συνταξιούχος με τον αφορισμό του λαϊκισμού;

Να σου πω εγώ τι καταλαβαίνει: ΤΙΠΟΤΑ!

Σε ποιον λοιπόν απευθύνεσαι; Στην εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα "ελίτ" της χώρας μόνο; Ο κόσμος ακούει ότι θα κηρύξεις πόλεμο κατά του λαϊκισμού και αγριεύει, ανησυχεί, φοβάται, δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει με σένα!

Άλλα περίμεναν οι πολίτες ν' ακούσουν στο παρθενικό σου μήνυμα ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κι όχι αοριστολογίες για πόλεμο στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης.

Μια και ο ίδιος έχεις αποκαλέσει τη Νέα Δημοκρατία "κώμα", έως ότου το κώμα αυτό γίνει κόμμα, έχεις πολύ δρόμο να διανύσεις για ν' αποδείξεις ότι η ΝΔ είναι ικανότερη να κυβερνήσει από τη μεταλλαγμένη (κρυφο-νεοφιλελεύθερη) "Αριστερά" του Αλέξη Τσίπρα.

Προς το παρόν, κάνε εποικοδομητική αντιπολίτευση με προτάσεις κι όχι με κορώνες.
Έχεις καλύτερες προτάσεις για το Ασφαλιστικό; Κατάθεσέ τες στη Βουλή να τις μάθουμε κι εμείς.
Έχεις ισοδύναμα για ν' αποφευχθεί ένα ακόμη κούρεμα των κατακρεουργημένων συντάξεων και να μην καταρρεύσει το ασφαλιστικό; Αποκάλυψέ τα. Τι τα κρατάς κρυφά; Για πότε;
Έχεις εφαρμόσιμες προτάσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας; Κατάθεσέ τες να τις ακούσουμε κι εμείς.
Συγκεκριμένα πράγματα, εδώ και τώρα, κι όχι όταν προκηρυχθούν οι επόμενες εκλογές.

Εμπρός λοιπόν! Δείξε μας το καινούργιο! Βαρεθήκαμε το παλιό. Γι' αυτό σε ψήφισαν τα μέλη του κώματος της ΝΔ. Για να φέρεις το καινούργιο.

Έξυπνος είσαι, γλωσσομαθής είσαι, περγαμηνές έχεις μπόλικες, εργασιακή πείρα στον ιδιωτικό τομέα επίσης έχεις, αν όμως σου λείπει το πολιτικό ένστικτο, η αγάπη για το λαό και την πατρίδα και ο σεβασμός του αντιπάλου, δεν θα πας πολύ μακριά.

Πολλοί περίμεναν ο νεαρός Αλέξης Τσίπρας να φέρει νέο ήθος στην πολιτική, αλλά τους απογοήτευσε. Βιάστηκε να γεράσει πολιτικά, να μοιάσει και δυστυχώς σε πολλά να ξεπεράσει τους προηγούμενους...

Τώρα πολλοί περιμένουν νέο ήθος στην πολιτική από σένα, αλλά και συ δεν ξεκίνησες καλά. Μπήκες με φάουλ... Πρόσεξε μη συνεχίσεις έτσι. Τα κόμματα δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες για να βάζουν γκολ με ατάκες και κορώνες. Τα κόμματα είναι μέλη του σώματος του Κοινο-βουλίου (βουλεύονται κι όχι βΟλεύονται από κοινού) και, όπως συμβαίνει με τα μέλη του ανθρώπινου σώματος, πρέπει να συνεργάζονται. Η αντιπολίτευση δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσον για σύνθεση απόψεων.

Μη μπαίνεις λοιπόν με φόρα να λες όχι σε όλα, κάτι που έκανε συστηματικά η Αριστερά όταν ήταν στην αντιπολίτευση, και που είναι σίγουρο ότι θα το ξανακάνει όταν βρεθεί πάλι στην αντιπολίτευση, επιδεικνύοντας σταθερά το ανύπαρκτο "ηθικό πλεονέκτημα" που χρόνια τώρα βαυκαλίζεται ότι εξ ορισμού έχει.

Σε κατηγορούν ότι είσαι από τζάκι, λες κι αυτό είναι μομφή. Απόδειξέ τους, λοιπόν, στην πράξη ότι τα"τζάκια" μπορεί να έχουν ανώτερο πολιτικό ήθος. Μπορείς; Κάποιος άλλος πριν από σένα, από τζάκι κι αυτός, δεν μπόρεσε, δεν θέλησε. Ο λόγος για τον εφιάλτη ΓΑΠ.

Καλή επιτυχία, για το καλό της χώρας, σου εύχομαι και προσοχή στο δρόμο. Φυλάξου από την αλαζονεία!
Να είσαι ταπεινός διότι και το κώμα σου έχει τεράστιες ευθύνες για την οικονομική και ηθική χρεοκοπία της χώρας, και είναι αυτό που μαζί με το ΠΑΣΟΚ έστρωσαν κόκκινο χαλί για να φέρουν στην εξουσία την "Πρώτη Φορά Αριστερά".

Και κάποια στιγμή, όταν ευκαιρήσεις, μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις τι σημαίνει "νεοφιλελεύθερος" και γιατί αυτό είναι μομφή;
Και να μας πεις αν το ξεπούλημα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σε ξένα funds αντί πινακίου φακής (δύο λεπτά η μετοχή της Εθνικής!) είναι νεοφιλελευθερισμός ή όχι, κι αν το ενέκρινες ή όχι.
Ντάξει; Περιμένω απάντηση. Μη με ξεχάσεις, Κυριάκο!
Εν ανάγκη πες στη Μαρέβα να σου το θυμίσει.