ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Πολιτικά απόβλητα νοσταλγούν μερίδιο από την πίτα της Εξουσίας


Στη γραφική γιορτούλα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε πολυχώρο της Αθήνας, ο Giorgo και η παλιοπαρέα του βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη νοσταλγία τους για την επανακατάληψη των βΟλευτικών εδράνων ώστε να τσιμπολογάνε και πάλι από την λαχταριστή πίτα της εξουσίας.
Βλέπετε, η κοπή της μιας πίτας δημιούργησε συνειρμούς για την άλλη, τη μεγάααλη πίτα της εξουσίας, και ο Γιωργάκης, εφιάλτης δικαιωμένος από τους εφιάλτες που τον διαδέχτηκαν στην εξουσία, ξαναζεσταίνει τις μηχανές του Δημοκρατο-Σοσιαλιστικού κουνήματος για να μας ξανανέβει στο σβέρκο με τη βοήθεια της Φώφης. Μεγάααλη σοσιαλίστρια κι αυτή, συνταξιούχος του αμαρτωλού δημοσίου από τα '40, ως άλλη κλώσα φιλοδοξεί να ενώσει κάτω από τα "κεντροαριστερές" (χα, χα, χάαα) φτερούγες της όλα τα αμαρτωλά πολιτικά απόβλητα για να ξαναματασώσουν εμάς τους επί έξι χρόνια "σωζόμενους" και στο γκρεμό ριγμένους!

Εκεί λοιπόν, στον πολυχώρο - συμβολική η επιλογή της τοποθεσίας - ο ΓΑΠ ή GAP (λόγω των πολλών gaps στη φαιά ουσία, όπως λένε οι κακές γλώσσες) εκφώνησε βαρυσήμαντο λογύδριο στο άκουσμα του οποίου ρίγησαν οι παρευρισκόμενοι, πολλοί από τους οποίους μάλιστα δάκρυσαν κιόλας, καθώς σιγοτραγουδούσαν το γνωστό πένθιμο εμβατήριο "περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις..." Διευθυντής ορχήστρας ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γιώργος Πεταλωτής, με ύφος εκστασιασμένου αυτιστικού οπαδού, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία αριστερά.

Τι είπε, λοιπόν, στο λογύδριο ο ΓΑΠ; Και τι δεν είπε, να ρωτάτε, σύντροφοι στην απελπισία.

Το πιο βαρύγδουπο που είπε ο Giorgo στους εξουσιολιγούρηδες, που όταν το διάβασα μ' έπιασαν ρίγη συγκίνησης, ήταν το εξής συγκλονιστικό:

«Με μια κουβέντα: ας ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε - εκτός από ένα, τη συνέπειά μας στις αρχές και τις αξίες μας, στα ιδανικά μας».

Βρε κοίτα πώς τα λέει ο μπαγάσας του Καστελλόριζου και δεν κοκκινίζει!

Τι εννοούσε όμως ο "ποιητής"; Τι άλλο ήξερε η παλιοπαρέα του GAP εκτός από τη συνέπεια στις (αόρατες)"αρχές, αξίες και τα ιδανικά" τους; (Εδώ ξελιγώθηκα στα γέλια, τη λέω την αμαρτία μου, παίδες). Λέτε να εννοούσε τις ρεμούλες, τους διορισμούς, τις κοπάνες από τη Βουλή, και το να ψηφίζουν δολοφονικά μνημόνια χωρίς να τα έχουν διαβάσει;
Ωστόσο ποιες ήταν εκείνες οι αρχές, αξίες και ιδανικά τα οποία υπηρέτησαν με συνέπεια οι πράσινοι κηφήνες κάτω από την πρωθυπουργία του και που η αχάριστη κοινωνία δεν τους αναγνώρισε; Έμεινα με την απορία...

Είπε όμως κι άλλα ενωτικά ο Giorgo στη χθεσινή κοπή της πίτας τους. Το κίνημά τους λέει, έχει τρεις στόχους, εκ των οποίων ο ένας είναι «να εκφράσει τους προοδευτικούς πολίτες που πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της πολιτικής οικολογίας»!

Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου! Και προοδευτικό είναι και δημοκρατικό και σοσιαλιστικό και μεταρρυθμιστικό αριστερό είναι και πολιτικά φιλελεύθερο είναι και οικολογικό είναι! Τι άλλο θέλετε βρε αχάριστοι για να προσχωρήσετε στις τάξεις του; Ο Πεταλωτής είναι εκεί για να πεταλώσει όλους τους προσερχόμενους ώστε με σταθερά βήματα να υπηρετήσουν τα "ιδανικά" του ΚΟΥΝΗΜΑΤΟΣ.

Τι είπατε; Σε όλους αυτούς τους χώρους έχει κάνει διαρκή κατάληψη ο Τσίπρας με τους (τ)ΣΥΡΙΣΑΙΟΥΣ;

Δίκιο έχετε, όντως! Ο Τσίπρας δηλώνει και προοδευτικός και δημοκράτης, και σοσιαλιστής και αριστερός (αυτό το δηλώνει με λόγια αλλά το διαψεύδει εμπράκτως) και μεταρρυθμιστής (απορρυθμιστής), και φιλελεύθερος (αυτό δεν το δηλώνει με λόγια αλλά το βεβαιώνει εμπράκτως) και οικολόγος (επιλεκτικά, όταν η οικολογία κάνει καλό στο κόμμα του) είναι.

Άρα ο χώρος που φιλοδοξεί να κατακτήσει ο ερωτιάρης Giorgo είναι πλήρως κατειλημμένος.

Δεν έχει χώρο να σταθεί
χώρο να κατακτήσει,
καινούργια ψέματα να πει,
ώστε στην εξουσία να ξαναγυρίσει...

Αααα! Δακρύζω από συμπαράσταση στο Giorgo!

Σαν υπνοβάτης περπατεί,
χωρίς να ξέρει πού πατάει,
τα περασμένα μεγαλεία νοσταλγεί,
κι ο νους του σ' άπιαστα όνειρα πετάει...

Ώωωω! Ωιμέ, βαβαί, παπαί, αλί και τρισαλί, βρε τι το βρήκε το παιντί!

Περισσότερα για τα μεγαλεπήβολα σχέδια του παιντιού θα βρείτε εδώ.

Από μένα καλή ξελεφτεριά από τη "δημοκρατική" μα@@κία που μας δέρνει και συγχωρούμε και λιβανίζουμε όλους τους προδότες και τους εφιάλτες που κατέστρεψαν τη χώρα μας, ξαναγυρίζοντας, όπως ο κύων στο ξέρασμα αυτού.

Πολύ ψυχοπονιάρης ο ραγιάς, σύντροφοι... Και πολύ μαζοχιστής ο τύπος! Το γουστάρει το μαστίγωμα ο Έλληνας, ηδονίζεται όταν οι πολιτικάντηδες τον εξαπατούν καθ' έξιν και κατ' εξακολούθησιν, όταν τον δέρνουν κατά πρόσωπο, όταν του τα παίρνουν.
Γνήσιος απόγονος των αρχαίων Κορινθίων, προς τους οποίους ο Απόστολος Παύλος, πριν από 2000 χρόνια, έγραφε: «ἡδέως γὰρ ἀνέχεσθε τῶν ἀφρόνων φρόνιμοι ὄντες· 20 ἀνέχεσθε γὰρ εἴ τις ὑμᾶς καταδουλοῖ, εἴ τις κατεσθίει, εἴ τις λαμβάνει, εἴ τις ἐπαίρεται, εἴ τις ὑμᾶς εἰς πρόσωπον δέρει», ο εστί μεθερμηνευόμενον. «Διότι εσείς ευχαρίστως ανέχεστε τους άφρονες, παρόλο ότι είστε φρόνιμοι· διότι ανέχεστε αν κάποιος σας υποδουλώνει, αν σας κατατρώει, αν σας τα παίρνει, αν επαίρεται, αν σας δέρνει κατά πρόσωπο». (Προς Κορινθίους Β:11- 19,20)

Εδώ επαληθεύεται η παροιμία που λέει πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Και επειδή οι Έλληνες είναι εφτάψυχοι και η ράτσα τους θα διαιωνίζεται εσαεί, παρ' όλη την μα@@κία που τους δέρνει και την υπογεννητικότητά τους, τα χούγια τους δεν θα τ' αφήσουν. Αυτό το ξέρουν οι παμπόνηροι πολιτικάντηδες και οι ξένοι επικυρίαρχοι και επενδύουν στη βλακεία τους...