ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Ν. Μιχαλολιάκος: "γουέστερν σπαγγέτι" η μονομαχία Αλέξη-Κυριάκου!


Βουλή, 26/01/2016- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός ότι έγινε ενημέρωση σχετικά με το μεγάλης σημασίας αυτό εθνικό και κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι το ασφαλιστικό, όλων των κομμάτων. Λέει ψέματα. Ο κ. Κατρούγκαλος, ο αρμόδιος Υπουργός, δεν ενημέρωσε τη Χρυσή Αυγή και ασφαλώς είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν δική του προσωπική επιλογή, αλλά κυβερνητική επιλογή.
Ό,τι και να κάνετε, όμως, οι Έλληνες εθνικιστές δεν είναι φαντάσματα. Είναι και μέσα στη Βουλή, είναι στους δρόμους, στις πλατείες, στα χωριά και στις πόλεις. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ, είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

Μας ψήφισαν σχεδόν τετρακόσιες χιλιάδες άτομα. Αυτοί δεν πληρώνουν ασφάλιστρα νομίζετε; Δεν είναι εργαζόμενοι; Δεν έχουν συντάξεις; Τι θα τους κάνετε αυτούς τους τετρακόσιες χιλιάδες; Θα τους εξαφανίσετε; Γιατί, λοιπόν, αυτή η μονομερής διάκριση από εσάς, που είστε κατά των διακρίσεων;

Φαίνεται πως μία μόνο διάκριση παραμένει σε εσάς, η διάκριση εναντίον αυτών οι οποίοι τολμούν σ’ αυτούς τους δύστυχους καιρούς, που θέλουν να πεθάνουν οι πατρίδες, να παραμείνουν εθνικιστές.

Θα ήθελα, επίσης, να θέσω κι ένα άλλο ερώτημα. Με ρώτησε ένας πολίτης, ένας φίλος τι ώρα γίνεται η ψηφοφορία σήμερα και του είπα ότι δεν γίνεται ψηφοφορία. Πώς ξεκίνησε η έμπνευση γι’ αυτήν εδώ τη συζήτηση; Από μια δήλωση, καταρχάς, του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι «Εγώ δεν θα συζητήσω το ασφαλιστικό. Θα καταθέσω δική μου πρόταση για το ασφαλιστικό».

Και πράγματι σήκωσε το γάντι ο Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας και προκάλεσε τη σημερινή συζήτηση, η οποία βεβαίως, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, γίνεται στον αέρα, γιατί δεν υπάρχει κοστολογημένο πρόγραμμα ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά. Και έτσι η σκληρή μονομαχία, η οποία είχε αναγγελθεί, έχει πλέον πάρει στη μορφή ενός «γουέστερν-σπαγγέτι», Αλέξης κόντρα Κυριάκου. 
Αλλά ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από όλες αυτές τις άνευ ουσίας μονομαχίες.

Άλλωστε, για να είμαστε ειλικρινείς, η ρύθμιση του ασφαλιστικού, τα μέτρα για τους αγρότες, αυτά τα επαχθή μέτρα, όλα αυτά τα ζητήματα είχαν τεθεί στις 14 Αυγούστου του 2015. Και άκουσα με έκπληξη τον κ. Μητσοτάκη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας να κατηγορεί τον Πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, και να του λέει: «Ψηφίσατε μνημόνιο». 
Μόνος του το ψήφισε ο Τσίπρας το μνημόνιο; Εδώ σ’ αυτήν την Αίθουσα ήμασταν. Το ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν η φράση: «Φέρτε συμφωνία και δικός σας λογαριασμός τα μέτρα».

Επειδή υπάρχουν και κάποια δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό ότι συνετελέσθη μια εθνική προδοσία, διότι υπήρξαν σκέψεις για δεύτερο νόμισμα, επιτέλους ας σταματήσει αυτός ο πατριωτισμός του ευρώ. 
Δεν οφείλουμε κανέναν σεβασμό σ’ αυτήν τη σημαία με τα κίτρινα αστέρια, σ’ αυτήν την Ευρώπη, η οποία σήμερα μας εγκαταλείπει, η οποία έχει εγκλωβίσει σχεδόν ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες και πρόσφυγες μέσα στην ελληνική επικράτεια και η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως γνωρίζετε, κλείνουν τα σύνορά τους.

Επιτέλους, το ασφαλιστικό ζήτημα είναι το πρόβλημα ή είναι μέρος ενός γενικότερου προβλήματος; Μήπως είναι ένα κομμάτι το ασφαλιστικό του προβλήματος που λέγεται μνημόνιο;

Επειδή είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι ο Αρμαγεδδώνας ήρθε πριν πέντε χρόνια – αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια –, εννοώντας την έλευση του πρώτου μνημονίου, έχω να ρωτήσω: Τι έκανε για να σταματήσει τον Αρμαγεδδώνα; Τίποτα. Τι έκανε; Μνημόνιο κι αυτός. Τι έγινε με την περίφημη καταγγελία του χρέους; 
Όσο υπάρχει αυτό το χρέος σαν αγχόνη στον λαιμό του ελληνικού λαού, δεν είναι δυνατόν να λυθεί ούτε το ασφαλιστικό ούτε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ούτε να υπάρξει η οποιαδήποτε ανάπτυξη.

Μέγα ζήτημα των ημερών είναι το ζήτημα των αγροτών, οι οποίοι αγρότες ήδη από το καλοκαίρι –τα είπαμε αυτά μέσα σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα- πρόκειται να υποστούν σκληρά το μνημόνιο και τη λεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Συγκεκριμένα είπε, μάλιστα, προηγουμένως ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Καμμένος, ότι θέλει αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες. Είστε σίγουροι ότι θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από την Κυβέρνησή σας; Διότι εδώ ακούσαμε εντελώς διαφορετικά πράγματα απ’ όσα ακούστηκαν τον Αύγουστο του 2015 και απ’ όσα ακούστηκαν και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Οι αγρότες, λοιπόν, από εκεί που πλήρωναν το χιλιόλιτρο του πετρελαίου περίπου 66 ευρώ, θα φτάσουν μέσα στο 2016 να πληρώνουν πάνω από 300 ευρώ το χιλιόλιτρο του πετρελαίου. Και αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρώπη οι περισσότεροι αγρότες δεν πληρώνουν φόρο στο πετρέλαιο και, μάλιστα, σε μια περίοδο -έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί αυτό- που η τιμή του πετρελαίου έχει κατρακυλήσει προς τα κάτω και έχει φτάσει τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Μίλησε, επίσης, ο κύριος Πρωθυπουργός για τη λεηλασία των αποθεματικών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των προηγούμενων τεσσάρων δεκαετιών, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Σωστή η καταγγελία του. Φτάνει; Ασφαλώς και δεν φτάνει, διότι στους εργαζόμενους, που θα πάρουν συντάξεις πείνας, δεν αρκεί το γεγονός ότι καταγγέλλεται η λεηλασία του ιδρώτα τους, θέλουν απόδοση ευθυνών. Θέλουν αυτοί οι οποίοι ήταν πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων, αυτοί οι οποίοι ήταν οι Υπουργοί, που εντέλλονταν τους προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων, επιτέλους να δώσουν λόγο. Και πάλι ορθώνετε τείχος.

Νόμος περί ευθύνης υπουργών. Είστε ένα χρόνο Κυβέρνηση. Συνταγματολόγοι σας είπαν ότι μπορεί με αυξημένη πλειοψηφία να καταργηθεί αυτός ο νόμος και -γιατί όχι;- αφού υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία της πατρίδας και το δίκαιο του λαού, να έχει ακόμα και δυσμενή αναδρομική ισχύ. Γιατί όχι; Και έτσι να λογοδοτήσουν αυτοί οι οποίοι λεηλάτησαν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Ισχυρίζεται η Κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξει μείωση των συντάξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα που γίνεται αυτή εδώ η συζήτηση, δεν έχει κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο για να ψηφιστεί. Είναι γενική και αόριστη η συζήτηση, διότι ακόμη οι συζητήσεις με την τετράδα, την πρώην τρόικα, συνεχίζονται. Και είναι γνωστό -έχει διαρρεύσει- ότι ο Μοσκοβισί και ο Ντάισελμπλουμ, από την πλευρά τους, απαιτούν οριζόντια μείωση των συντάξεων.

Ζητάτε πρόταση. Τι θέλετε; Να κάνουμε μια πρόταση ωσάν αυτές του κ. Σαμαρά με τα «Ζάππειο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ» και πάει λέγοντας; Ή μήπως μία πρόταση σαν την πρόταση της δικής σας Κυβερνήσεως, την πρόταση της Θεσσαλονίκης, ότι ο κατώτερος μισθός θα είναι στα 751 ευρώ κ.λπ.; Προτάσεις, προτάσεις, προτάσεις! Αυτά είναι λόγια άνευ ουσίας και άνευ σημασίας. Ο λαός ζητάει δικαιοσύνη, ζητάει τιμωρία των ενόχων για όσα συμβαίνουν σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα.

Και, επιτέλους, εάν είναι να λιμοκτονήσει ο ελληνικός λαός, ας οδηγηθούμε στα βράχια! Το επέλεξε αυτό ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το οποίο δημοψήφισμα δεν το σεβαστήκατε.

Εις ό,τι αφορά στους αγρότες, είναι πολύ σημαντικό να λεχθεί και να τονισθεί ότι η αναγέννηση και η οικονομική ανάπτυξη αυτής της χώρας περνά μοιραία από τον πρωτογενή τομέα. Το ότι ο αγρότης είχε μια φορολογική προστασία επί τόσα χρόνια ήταν απόλυτα λογικό, γιατί είναι ο άνθρωπος που παράγει, ο άνθρωπος που εξάγει, που μειώνει τις εισαγωγές. Είναι διπλό κέρδος για την εθνική οικονομία η παραγωγή του αγρότη. Ο αγρότης είναι η ψυχή του έθνους.

Και επειδή ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε τον Πρωθυπουργό και τον ρώτησε γιατί δεν πάει στα μπλόκα που υπάρχουν τα τρακτέρ, θα μπορούσε κανείς να ρωτήσει και τον κ. Μητσοτάκη γιατί δεν πάει αυτός στα μπλόκα που είναι τα τρακτέρ. 
Δεν πάει, γιατί και οι δύο ψήφισαν το ίδιο στα προαπαιτούμενα τον Αύγουστο του 2015, όταν είπαν «ναι στη Συμφωνία, δικός σας λογαριασμός τα μέτρα!».

Τώρα, λοιπόν, αφού ψήφισαν το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται να καταψηφίσουν τα μέτρα. Είναι μια πονηρή, πολιτικάντικη τακτική, η οποία αποσκοπεί σε άγραν ψήφων και σε τίποτε πέραν αυτού.

Μίλησε, επίσης, προηγουμένως ο κύριος Πρωθυπουργός για το τι ίσχυε παλιά με τον αγροτικό κόσμο και για το μεγάλο σκάνδαλο που αποτέλεσε το συνεταιριστικό κίνημα. Θα ήθελα να ρωτήσω: Όλοι αυτοί που ήταν στο συνεταιριστικό κίνημα, πού είναι σήμερα; Μήπως είναι στο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως εκεί όδευσε η μεγάλη μάζα των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι πήγαν μετά στον ΣΥΡΙΖΑ; Δική σας υπόθεση, λοιπόν, είναι επί του προκειμένου!
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ, ησυχία.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Εις ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών, είναι χαρακτηριστικό ότι στην πατρίδα μου, στη Σκάλα Λακωνίας, οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό και απέκλεισαν ένα συγκεκριμένο κατάστημα αλυσίδας τροφίμων, το LIDL, θέλοντας με τη στάση τους αυτή να αποκαλύψουν τη μεγάλη απάτη που γίνεται εις βάρος του ελληνικού λαού.

Και μέσα σε αυτήν εδώ την Αίθουσα έχω καταγγείλει το καρτέλ των τροφίμων που υπάρχει. Κυβερνάτε έναν ολόκληρο χρόνο και δεν έχετε κάνει τίποτε! Όλες οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων έχουν τιμές μεγαλύτερες απ’ αυτές που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ της Γερμανίας, του Βελγίου και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών! Ταυτόχρονα, οι εταιρίες αυτές παρουσιάζουν υπερκέρδη, ενώ οι εργαζόμενοί τους εργάζονται σε συνθήκες πραγματικής σκλαβιάς.

Θέλετε να εξοντώσετε κυριολεκτικά με αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ό,τι υγιές και παραγωγικό υπάρχει στον τόπο αυτό. Δεν είναι μόνο οι αγρότες.

Χαρακτηριστικό είναι το νομοθέτημά σας, εάν τελικά κατατεθεί όπως έχει δημοσιευθεί σαν προσχέδιο, σχετικά με τους δικηγόρους, όπου προβλέπεται για έναν δικηγόρο ο οποίος έχει ετήσια έσοδα 5.000 ευρώ – δηλαδή, λιμοκτονεί κατ’ ουσίαν, βγάζει 400 ευρώ τον μήνα περίπου- να πληρώνει ασφάλιστρα 2.823 ευρώ. Ο δικηγόρος με εισόδημα 15.000 ευρώ θα καταβάλλει 5.887 ευρώ. Όποιος δικηγόρος είναι επιτυχημένος και έχει την αριστεία, η οποία, σύμφωνα με ορισμένους στο κίνημά σας, είναι χιτλερικής εμπνεύσεως έννοια, τότε θα πληρώνει σχεδόν το 82% των εισοδημάτων του, αφού θα πληρώνει 26% φόρο εισοδήματος, 23% ΦΠΑ και 75% προκαταβολή φόρου.

Προκαταβολή φόρου, βεβαίως, θα πληρώνουν και οι αγρότες, τη στιγμή που ένας αγρότης δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τον επόμενο χρόνο ποια θα είναι η παραγωγή του, αν έρθει μία καταιγίδα, αν έρθει μία καιρική κακή περίσταση, η οποία θα του καταστρέψει τη σοδειά. Πρέπει, όμως –εσείς, η Κυβέρνησή σας το επιβάλλει- να πληρώνει προκαταβολικά τον φόρο.

Όλα αυτά τα χρόνια ζήσαμε πολλά. Eίχαμε τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις στις τράπεζες, όπου πλήρωσε ο ελληνικός λαός περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία έχουν μείνει σήμερα, με τη χειραγώγηση των μετοχών, μόνο 800 εκατομμύρια ευρώ. 

Ήδη συζητάτε ότι μπορεί να περάσουμε και σε τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Αυτά τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Δεν τα επέστρεψε ποτέ κανείς στον ελληνικό λαό. Έγιναν χαρτί και κομφετί στα «πορνεία του καπιταλισμού», όπως είναι τα χρηματιστήρια, όπως πιστεύατε πολλοί από εσάς που κυβερνάτε σήμερα και υποστηρίζει ο μαρξισμός.

Για τις τράπεζες βρέθηκαν λεφτά, για να έχει ο λαός εγγυημένες τις καταθέσεις του. Πού τις έχει ο λαός εγγυημένες τις καταθέσεις του, όταν έχουμε σχεδόν έξι μήνες capital controls και ο Έλληνας πολίτης έχει κάποια χρήματα στην τράπεζα και δεν μπορεί να τα πάρει; Κατ’ ουσίαν, έχετε δεσμεύσει τις οικονομίες του μέσου Έλληνα πολίτη.

Γιατί, λοιπόν, αφού έγινε ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες, να μην μπορεί να γίνει μία ανάλογη ανακεφαλαιοποίηση και για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία δέχθηκαν δύο ισχυρά χτυπήματα, ένα με το Χρηματιστήριο, όταν κάποιοι τζόγαραν τα αποθεματικά τους και ήταν επί των ημερών του κ. Σημίτη και του κ. Γιαννίτση; 
Διότι, κατά το κοινώς λεγόμενον, ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται και φαίνεται πως η νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία μαζί με το εκσυγχρονιστικό «Σημιτικό» ΠΑΣΟΚ κάπου τα έχουν βρει και προχωρούν μαζί.

Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε αυτό το πρώτο χτύπημα που έγινε στο Χρηματιστήριο. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, μόλις δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει. Θα έπρεπε να τεθεί αυτό το θέμα, να δούμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

Βεβαίως, είχαμε και το περίφημο PSI, όπου όσοι είχαν κρατικά ομόλογα ξαφνικά βρέθηκαν στον δρόμο.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ησυχία, παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Δεν αναφέρομαι μόνο στους μικροομολογιούχους που είχαν κάνει την οικονομία μίας ολόκληρης ζωής ένα κρατικό ομόλογο το οποίο χάθηκε, δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτούς, αλλά να μιλήσουμε για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που, χωρίς να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι, είχαν γίνει κρατικά ομόλογα. Αυτά «κουρεύτηκαν». 
Την ίδια στιγμή που ένας Άγγλος – εντός εισαγωγικών – «επενδυτής», ένα «κοράκι» του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, αρνήθηκε το «κούρεμα» των ομολόγων, τι κάνει το ελληνικό κράτος; Του πληρώνει στο ακέραιο το κρατικό ομόλογο.

Και ερωτώ: Τους Έλληνες εργαζόμενους, όταν έγινε το PSI και τους κούρεψαν τον ιδρώτα του προσώπου τους, τους κούρεψαν τα αποθεματικά τους, τους ρώτησε κανείς; Επιτέλους, μία κόκκινη γραμμή!

Μιλούσατε για κόκκινες γραμμές. Δεν βλέπουμε καμία κόκκινη γραμμή. Το μόνο που βλέπουμε είναι συνεχώς μνημόνια και να φτάνουμε στο σημείο να πληρώνει στην ίδια τιμή το πετρέλαιο, σύμφωνα με τα σχέδια που έχετε, ο ιδιοκτήτης της Mercedes 600 με τον ιδιοκτήτη τρακτέρ που πάει να οργώσει το κτήμα του. Αυτό σημαίνει να μην υπάρχει αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εργαζόμενους.

Όσο για το όριο της ηλικίας, που το επεκτείνετε, θα έπρεπε να συνυπολογίσετε κάτι, ότι η επέκταση των ορίων ηλικίας θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη ανεργία στους νέους.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο Υπουργός της δικής σας Κυβέρνησης, ο κ. Κοτζιάς. Είπε ότι η διαρροή περίπου τριακοσίων χιλιάδων Ελλήνων επιστημόνων έχει κόστος για το ελληνικό έθνος 14 δισεκατομμύρια, αν υπολογίσουμε τι σήμαινε η σπουδή τους μέσα στο κράτος αυτό. Θα φέρετε, λοιπόν, μεγαλύτερη ανεργία στους νέους, η οποία θα οδηγήσει σε μετανάστευση.

Θα ήθελα να πω, τελειώνοντας, ότι το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την καθιέρωση του οκταώρου, της αργίας της Κυριακής, της δεκαπενθήμερης αδείας, της απαγορεύσεως εργασίας σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών, τα έκανε ένας φασίστας, όπως τον αποκαλείτε, ο Ιωάννης Μεταξάς. Αυτός έχτισε πρώτος το κοινωνικό κράτος. 

Και κάποιος άλλος φασίστας, κάποια χρόνια αργότερα, χάρισε τα χρέη στους αγρότες, που εσείς θέλετε να τα κάνετε ακόμη μεγαλύτερα.

Είστε το ίδιο επικίνδυνοι με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζετε την ίδια πολιτική. Φύγετε. Η χώρα δεν αντέχει άλλο με το μνημόνιο. Η Ελλάδα πεθαίνει. Ας ξυπνήσουν επιτέλους οι Έλληνες!

Σας ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου -Χρυσή Αυγή)

*************

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Δευτερολογία): Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Μιχαλολιάκο, περιμένετε ένα λεπτό.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Ναι, περιμένω. Δεν έχω πρόβλημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ και στη Νέα Δημοκρατία! Ήσυχα! Κύριε Βορίδη, κύριε Τσακαλώτο, σας παρακαλώ.
Κύριε Μιχαλολιάκο, έχετε τον λόγο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σύγκρουση που υπήρξε μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ποιος είναι και ποιος δεν είναι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τελικά, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, τέσσερα χρόνια που συγκυβερνούσατε με το μνημόνιο δεν ήσασταν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Με ποιον ήσασταν;

Εγώ ξέρω ότι πράγματι όπου πάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αφήνει πίσω του ερείπια. Και αυτό συμβαίνει. Όμως, θα ήθελα προηγουμένως να κάνω μια αναφορά σε αυτό που είπε ο κ. Τσακαλώτος περί δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας. Θα πρέπει να ξέρει το Σώμα ότι από πλευράς ανταγωνιστικότητος η Ελλάδα είναι στην ογδοηκοστή πρώτη θέση κάτω από την Μποτσουάνα, τη Ρουάντα και το Τατζικιστάν. Εκεί κατάντησε την Ελλάδα η πολιτική των μνημονίων που δυστυχώς συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ο κ. Μητσοτάκης - για να αναφερθώ πρώτα σε αυτόν - ότι δεν πρέπει να υπάρχει κομματικό κράτος. Δεν ξέρω πώς μίλησε, ως Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα ήθελε να απολύσει εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ή ως Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας που έχει διορίσει από το 1974 μέχρι σήμερα εκατομμύρια; Ο ποιητής λέει: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι όλο λιώνουν και τελειώνουν σαν στήλες δύο-δύο μες στα γραφεία. Ηλεκτρολόγοι θα είναι η Πολιτεία και ο Θάνατος που τους ανανεώνουν».


Έχουν όμως ένα ελάττωμα οι δημόσιοι υπάλληλοι: Δεν είναι τόσο ευγνώμονες προς αυτούς που τους διόρισαν, γιατί αλλιώς τώρα θα έπαιρνε 40% η Νέα Δημοκρατία και 40% το ΠΑΣΟΚ. Και εσείς από την πλευρά σας ως ΣΥΡΙΖΑ, μια και τους κληρονομήσατε ως εκλογική πελατεία, πασχίζετε να τους περιποιηθείτε.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μέσα στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού τον οποίο πρεσβεύει – και το έχει δηλώσει δημόσια  – ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε την πλήρη κατάργηση του ελληνικού κράτους, ακόμη και των Ενόπλων Δυνάμεων και την αντικατάστασή τους με κάποια εταιρεία security.

Άκουσα τις αντιρρήσεις τους σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 
Δεν δικαιούνται να έχουν αντιρρήσεις. Όλα αυτά τα πράγματα ήταν προαπαιτούμενα στις 14 Αυγούστου. Και αυτά που λένε ότι «το κάναμε για να μείνουμε στο ευρώ και δεν φταίμε για το περαιτέρω έγκλημα» είναι λόγια του αέρα. Τα ψήφισαν τότε όλα. Ήταν εννιακόσιες εβδομήντα σελίδες.

Εις ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, δεν είδαμε να κατατίθεται κάποιο συγκεκριμένο νομοθέτημα σήμερα. Επειδή αρκετοί μέσα από την Κυβέρνηση είναι άριστοι γνώστες τις λενινιστικής τακτικής, βλέπω να έρχονται και κάποιες βελτιώσεις. Δύο βήματα μπρος, ένα βήμα πίσω. Το είδαμε αυτό και σε προηγούμενες συζητήσεις και σε προηγούμενα νομοθετήματα.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης είπε να δοθεί βάρος στην ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό μου θυμίζει την κοινωνική ζούγκλα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου δεν υπάρχει δημόσια ασφάλιση, υπάρχει μόνο ιδιωτική ασφάλιση. Εκεί θέλουμε να οδεύσουν τα πράγματα; Στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους;

Μια και μιλάμε για το ασφαλιστικό, ας μην ξεχνάμε και τη «μαύρη» εργασία. Και έχει ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το εξής: Υπήρχε ένας νόμος που προέβλεπε πρόστιμο για όποιον απασχολεί ανασφάλιστο από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Το πρόστιμο αυτό το κάνατε 150 ευρώ μόνο. Κατ’ ουσίαν δηλαδή αφήσατε ελεύθερη τη «μαύρη» εργασία.

Βεβαίως, για να επανέλθω στα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος περί αναπτύξεως, είχε μιλήσει και στο παρελθόν ο κ. Δραγασάκης και είχε πει για παράλληλο τραπεζικό σύστημα. Κυβερνάτε ένα χρόνο και δεν έχουμε δει καμία αναπτυξιακή τράπεζα να ιδρύεται. Είναι ένα φάντασμα. Μακάρι να γίνει πραγματικότητα.

Πολύ θετικό σε όλες τις περιπτώσεις το να υπάρχουν γενικοί γραμματείς των υπουργείων υπηρεσιακοί, ώστε να μη διαλύεται το κράτος όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις και να μην πέφτουν τα μολύβια κάτω όταν προκηρύσσονται εκλογές, γιατί αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα.

Έχουμε το παράδειγμα μιας γειτονικής μας χώρας, της Ιταλίας, η οποία επί σειρά ετών είχε κάθε έξι μήνες εκλογές και άλλαζε κυβερνήσεις, αλλά το κράτος συνέχιζε να λειτουργεί. Γιατί λειτουργούσε; Γιατί ακριβώς υπήρχε κρατικός μηχανισμός. Αυτόν τον κρατικό μηχανισμό, τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ, τον είχαν για δεκαετίες ολόκληρες, για σαράντα ολόκληρα χρόνια ως έναν κομματικό μηχανισμό.

Μιλήσατε ως Κυβέρνηση διά στόματος του Πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, για αναδιανομή. Εγώ δεν βλέπω να γίνεται καμιά αναδιανομή. Βλέπουμε οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Το σύνθημα που κυριαρχεί εν τέλει είναι «όλοι φτωχοί». Γιατί τι άλλο να σημαίνει, όταν λέμε ότι θα έχουμε εθνική σύνταξη 384 ευρώ; Ποιος άνθρωπος μπορεί να ζήσει σήμερα με 384 ευρώ;

Επίσης, έκανε κάποιες αναφορές ο συνεργάτης σας στην Κυβέρνηση –κυβερνάτε μαζί- ο κ. Καμμένος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες πραγματικά, τόσο οι προηγούμενες Κυβερνήσεις του μνημονίου, όσο και η δική σας, τις έχετε οδηγήσει στην ανέχεια, στην πείνα κυριολεκτικά και υποφέρουν οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Ακόμη και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επιστροφή στα εισοδήματα του 2012 δεν τη σεβαστήκατε και δεν την έχετε υλοποιήσει.

Θα ήθελα, επίσης, να πω ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο καταθέτετε, πρόκειται να αποτύχει. Και πρόκειται να αποτύχει, όχι επειδή είναι ένα κακό νομοθέτημα από μόνο του, αλλά γιατί πρόκειται να αποτύχει γενικά η πολιτική του μνημονίου, όσο υπάρχει αυτό το υπέρογκο χρέος και δεν καταγγέλλεται, το οποίο είναι εξ ορισμού επαχθές.

Πότε ένα χρέος είναι απεχθές; Όταν έχει ληφθεί όχι επ’ ωφελεία του λαού. Όταν εδώ σε αυτά τα κυβερνητικά έδρανα ήταν ο κ. Νικολούδης, είχε καταγγείλει ότι τα δημόσια έργα στην Ελλάδα, οι δρόμοι κ.λπ., έγιναν σε τιμή πέντε φορές μεγαλύτερη από τις τιμές που υπάρχουν κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αναζητήσατε ευθύνες γι’ αυτήν τη σπατάλη από αυτούς που πήραν αυτά τα χρήματα; Όταν για τα εξοπλιστικά υπάρχουν ανοιχτές δίκες, δεδομένες μίζες, τα πήραμε σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές, κάνατε τίποτε; Όχι. Και πάλι, βεβαίως, εμπόδιο είναι ο νόμος Περί Ευθύνης Υπουργών.

Ακούσαμε, επίσης, από τον κύριο Πρωθυπουργό να επαίρεται σχετικά με τον ασφαλιστικό νόμο ότι δεν θα παίρνουμε φόρο από τους ανέργους. Αυτό είναι πρωτοφανές. Δηλαδή θέλετε να είναι και άνεργοι και να τους παίρνετε φόρους; Το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να λυθεί. Εάν το ενάμισι εκατομμύριο των Ελλήνων το οποίο σήμερα βρίσκεται στην ανεργία πλήρωνε κάθε μήνα ασφάλιστρα, το μικρότερο ασφάλιστρο που είναι δυνατόν να υπάρχει, θα είχαμε έσοδα έξι δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Θα μπορούσε να λυθεί.

Και βεβαίως, υπάρχει το έγκλημα του PSI, για το οποίο όμως δεν βλέπουμε να υπάρχει καταγγελία του ενόχου. Δεν είστε υπεύθυνοι εσείς ως ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι. Γιατί δεν ανοίγετε το φάκελο PSI
Και γιατί επιτέλους η Κυβέρνηση τότε, όταν διαπραγματεύτηκε, δεν είπε ότι αυτά είναι χρήματα των Ελλήνων εργαζομένων, να εξαιρεθούν από το PSI; Δεν κάνατε τίποτε από αυτά.

Λέτε ότι δεν θα μειώσετε τις συντάξεις, όμως πριν λίγες μέρες ο κ. Κοτζιάς έδωσε μια συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα, στην οποία είπε ότι για τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες σπατάλησε, δαπάνησε, αν θέλετε, το ελληνικό κράτος 2.000.000.000 ευρώ. Και είπε συγκεκριμένα: «Για εμάς 2.000.000.000 ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα. Είναι για την ακρίβεια περισσότερα από όσα θα αποφέρουν – προσέξτε τα λόγια του – οι περικοπές συντάξεων που τώρα μας επιβάλλει η τρόικα». Μας επιβάλλει περικοπές συντάξεων η τρόικα, το λέει Υπουργός σας και εσείς λέτε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.

Τους αγρότες τους εξοντώνετε. 
Είναι δεδομένο, λοιπόν, και να μην απορεί ο Πρωθυπουργός γιατί δεν δέχονται να συνομιλήσουν μαζί του. Δεν υπάρχει περιθώριο συνομιλίας, αφού από το τρίτο μνημόνιο ακόμη έχει αποφασιστεί η εξόντωσή τους. 

Και αν θέλετε να πάμε και παραπέρα, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Ελλάδος έχει αποφασιστεί από τότε που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θυμηθείτε τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των αγροτών.

Αυτήν τη στιγμή αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αποσύρετε το νομοσχέδιο αυτό, να μην το καταθέσετε ποτέ. Οι γιατροί και οι δικηγόροι θα κλείσουν τα γραφεία τους, οι αγρότες είναι στα μπλόκα. Εκεί στα μπλόκα χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος, της Ελλάδος που επιμένει ενάντια στα μνημόνια και δεν συμβιβάζεται με αριστερές παρόλες και λόγια του αέρα.

Σας ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή)