ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Τρικυμία εν κρανίω Τρύφωνος του Ζηλωτή

Θέλει ο Τρύφων να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή, αλλά η κούτρα του δεν τον βοηθάει...

Τελευταία στιγμή τρέχει και δεν φτάνει ο Τρύφων, αγκομαχώντας για να καταλήξει τελικά στο τι θα κάνει με τις αποδείξεις φέτος. Ό, τι θυμάται χαίρεται ο κ. Αλεξιάδης, αλλά όπως το πάει δεν θα χαίρεται για πολύ διότι θα γίνει ρεζίλι.

Εν τω μεταξύ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, έμποροι λαϊκών αγορών, ψιλικατζίδικα, περίπτερα, καστανάδες, κουλουράδες, καφενεία, σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μαραγκοί, κηπουροί, καθαρίστριες και λοιποί βιοπαλαιστές δεν διαθέτουν τα μαγικά μηχανάκια υποδοχής πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, κι ο καιρός περνάει γρήγορα...

Χαράς ευαγγέλια για τους καθ' έξιν και κατ' εξακολούθησιν τιτανοτεράστιους φοροφυγάδες γιατρούς και οδοντιάτρους, διότι ο Τρύφων είπε - άκουσον άκουσον και φρίξον - ότι αυτοί δεν θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μηχανάκια, αφού οι ιατρικές δαπάνες μπαίνουν με άλλο κωδικό στις φορολογικές δηλώσεις ώστε να υπάρξει η ανάλογη φοροαπαλλαγή, εκείνη που, μαζί με άλλες, επρόκειτο να καταργηθεί ντε κατ' απαίτηση των δανειστών-"σωτήρων" μας.

Φαρσοκωμωδία! Τραγέλαφος!

Κατά πως ακούγονται οι απειλές του Τρύφωνα, η τσιγκουνιά-οικονομία χάριν αποταμίευσης για ώρα ανάγκης ή για μελλοντικές σπουδές των παιδιών, ή για αγορά σπιτιού, κλπ., θα είναι κολάσιμη πράξη, διότι αν δεν ξοδέψεις όσα σου καθορίσει ο Τρύφων, και μάλιστα με πλαστικό χρήμα, θα σου τα παίρνει αλλιώς, μειώνοντάς σου το αφορολόγητο. Όσο για το χαρτζιλίκι στα παιδιά, τα εγγόνια, τα ανίψια ή τον οβολό στο παγκάρι της Εκκλησίας ή στον αναξιοπαθούντα, αυτά θα φορολογούνται εμμέσως αφού θα γίνονται με μετρητά και δεν τσοντάρουν στο χτίσιμο του αφορολόγητου!

Εξάλλου, οι συνταξιούχοι άνω των 75 ετών τα έχουν χαμένα διότι δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Θα έχουν ή δεν θα έχουν αφορολόγητο, ως μπόνους επειδή ο Τρύφων ευελπιστεί ότι όπου να 'ναι θα του αδειάσουν τη γωνιά, λόγω κατάθλιψης και μακροχρόνιου υποσιτισμού από τις περικοπές των μνημονίων; Το τοπίο του αφορολόγητου είναι θολό για τους υπερήλικες, που στη δύση του βίου τους βιώνουν τα αβίωτα...

Θολό είναι επίσης και για τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών της χώρας. Υποθέτω ότι θα βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδίαση ειδικού φορολογικού χάρτη του Τρύφωνα - ζήσε Μάη μου...- που να εμφανίζει αυτά τα χωριά ένα προς ένα, είτε είναι στα νησιά είτε στην ηπειρωτική χώρα, ώστε να ξέρουν οι αποσβολωμένοι χωρικοί αν εξαιρούνται από την τυραννία του πλαστικού χρήματος ή όχι.

Κατά τ' άλλα οι πλουτοκράτες, που ταξιδεύουν συχνά-πυκνά στο εξωτερικό, θα χτίζουν στο άψε σβήσε το αφορολόγητό τους ψωνίζοντας έξω με πλαστικό χρήμα, ενώ το ελληνικό κράτος δεν θα έχει λαμβάνειν επιστροφή ΦΠΑ! Στη συνέχεια οι ίδιοι, επιστρέφοντας στο Λαμογιστάν, θα μπορούν να ψωνίζουν χωρίς να ζητούν αποδείξεις, με μετρητά που έχουν κρύψει στα χρηματοκιβώτιά τους ή στα ιερά άβατα των τραπεζικών θυρίδων τους.

Αλίμονο από τη μαρίδα...

Ιδού και σχετικό άρθρο που επιβεβαιώνει την τρικυμία εν κρανίω του συμπαθέστατου Τρύφωνα:

Τι θα ισχύει για τις αποδείξεις φέτος

Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί για το ποιες τελικώς δαπάνες πρέπει να… κάνει (και πώς να τις κάνει) κάθε φορολογούμενος πολίτης, με το νέο σύστημα αφορολογήτου βάσει αποδείξεων και πληρωμών με κάρτες. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμοδίου υπουργού, κυρίου Τρύφωνα Αλεξιάδη, να δώσει εξηγήσεις μέσω συνεντεύξεών του σε κανάλια και ραδιόφωνα, οι φορολογούμενοι καταναλωτές ​εξακολουθούν να ​ζουν ​στα μαύρα μεσάνυχτα.

Το μόνο σίγουρο που προκύπτει από τις απανωτές συνεντεύξεις του αναπληρωτού υπουργού Οικονομικών είναι όλες αδιακρίτως οι δαπάνες που γίνονται από 1.1.2016 και μετά μέσω πιστωτικής κάρτας ή ηλεκτρονικής τραπεζικής, είτε έγιναν σε σούπερ μάρκετ είτε πχ για αγορά αυτοκινήτου, θα «μετράνε» για τον σχηματισμό το ατομικού αφορολογήτου της χρονιάς, πλην μόνον εκείνων που δηλώνονται ούτως ή άλλως ξεχωριστά στο Ε1 ( όπως των ενοικίων, των ιατρικών δαπανών ή των τόκων στεγαστικών δανείων).

Σίγουρο​, αλλά ίσως όχι και τόσο, είναι πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θεωρεί τα 2.000 ευρώ το χρόνο σαν ένα …μεγάλο εισόδημα. Δεν ​αποκλείεται ​όμως να εννοεί και λιγότερα!

​Δεν ​είναι σίγουρο ​επίσης αν η απαίτηση για το ύψος των δαπανών που θα γίνεται με κάρτα, θα μειώνεται ή θα αυξάνεται ​αναλογικά με το δηλωθέν εισόδημα του φορολογουμένου. Δηλαδή ​εφόσον είναι χαμηλότερο, αν θα είναι λιγότερες και ​οι ​πληρωμές μέσω κάρτας ​που ​θα απαιτούνται.

Προκειμένου να διαλύσει την σύγχυση που επικρατεί για το τι τελικώς θα ισχύσει εφέτος και για ποιους, o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες στον Real FM ότι η σχετική διάταξη τελεί ακόμα υπό επεξεργασία (πιθανώς σε συνεννόηση και με την Τρόικα) αλλά όπως τόνισε ο κ.Αλεξιάδης, «τις επόμενες μέρες» θα ανακοινωθεί, για να μπορεί να κανονίζει την πορεία του και ο κάθε φορολογούμενος.

Ο ίδιος πάντως, αν και η διάταξη δεν είναι έτοιμη, έδωσε τα εξής παραδείγματα για το πώς λειτουργεί το μέτρο. Και είπε επί λέξει:

– «Αν κάποιος έχει 25.000 ευρώ εισόδημα (λέμε ένα θεωρητικά μεγάλο εισόδημα) δεν θα του πούμε “εσύ φέρε μας το 10%” μόνον με πλαστικό χρήμα. Εκεί θα του πούμε, “κύριε φέρε μας 9.500 ευρώ” αν είναι τελικά τόσο το αφορολόγητο».

– «Αν κάποιος φορολογούμενος έχει ετήσιο εισόδημα 8.000, δεν θα του πούμε “φέρε και τις 8.000 ευρώ -για να έχεις αφορολόγητο- με αποδείξεις”. Εκεί θα είναι φυσικά μικρότερο. Εκεί θα είναι πχ στις 4.000 ευρώ».

(πηγή)