ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Αριστερόπληκτοι αλαζόνες προσγειωθείτε!


Διαβάζω συχνά σπαραξικάρδια και οργισμένα άρθρα καθαρόαιμων "αριστερών", εκείνων που δεν μπορούν να χωνέψουν την προδοσία της "Αριστεράς" από τον Τσίπρα, και μάλιστα έχω αναρτήσει μερικά από αυτά στο ιστολόγιό μου διότι σε πολλά με εκφράζουν.
Ωστόσο, μου δίνουν την εντύπωση ότι οι αρθρογράφοι πάσχουν από αθεράπευτη αριστερή οίηση, μια χρόνια νοητική και ψυχολογική ίωση, που τους κάνει να πιστεύουν ότι ο όρος "Αριστερά" είναι μια αξία καθεαυτή που ενσωματώνει κάθε αρχή και δόγμα της δημοκρατίας, όπως βέβαια την καταλαβαίνουν οι αριστεροί, έχοντας υποστεί μακροχρόνια πλύση εγκεφάλου.

Πιστεύουν δηλαδή οι κατά τ' άλλα συμπαθείς καθαρόαιμοι "αριστεροί" (πλείστοι όσοι με "δεξιές" τσέπες!) ότι οι εκτός Αριστεράς πολίτες πάσχουν από δημοκρατική, ηθική και λογική αναπηρία, διαφορετικά θα είχαν συστρατευθεί με την άσπιλη, αμόλυντη και άχραντη "Αριστερά" που, κατά το πιστεύω τους, κατέχει πάσαν την γνώσιν, πάσαν την δικαιοσύνην και πάσαν την αλήθειαν και είναι πανάκεια δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν της κοινωνίας.

Με αυτά δεν θέλω να δικαιώσω τον Τσίπρα που υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών με ασύστολα ψέματα, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια. Κάθε άλλο. Τον καταδικάζω κι εγώ γι' αυτά και προπάντων διότι προκάλεσε, ως μη όφειλε, πρόωρες εκλογές για να μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι συντάσσομαι με τους απογοητευμένους "αριστερούς" οι οποίοι νομίζουν ότι κατέχουν ολόκληρη την αλήθεια και ότι ενσωματώνουν όλες τις αρετές. Αυτό το "πας αριστερός δημοκράτης", "πας αριστερός παντογνώστης", "πας αριστερός δίκαιος", "πας αριστερός άσπιλος και αμόλυντος", τα οποία πιστεύουν οι καθαρόαιμοι αριστεροί της ΛΑ.Ε. και του ΚΚΕ, εγγίζουν τα όρια της παραφροσύνης και οφείλονται σε διαχρονική πλύση εγκεφάλου παρόμοια μ' εκείνη που υφίστανται οι φανατικοί οπαδοί των διαφόρων θρησκειών.

Οι σκληροπυρηνικοί αριστεροί που πιστεύουν ότι η αριστεροσύνη τους και μόνο τους καθαγιάζει δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους φανατικούς θρησκόληπτους που είναι ικανοί - και το έχουν κάνει - να διαπράξουν οποιαδήποτε εγκλήματα εν ονόματι της θρησκείας τους. Διότι και η "Αριστερά" ένα είδος θρησκείας είναι και, όπως κάθε θρησκεία, κάνει κακό στον εγκέφαλο και στη λογική σκέψη του οπαδού, που παθαίνει αχρωματοψία και βλέπει τα πάντα κάτω από τον παραμορφωτικό φακό της ιδεοληψίας του.

Η Αλήθεια, αγαπητοί "καθαρόαιμοι" αριστεροί, δεν είναι μονοπώλιο καμιάς πολιτικής ιδεοληψίας. Η Αλήθεια δεν έχει χρώμα. Δεν είναι ούτε αριστερή, ούτε κεντρώα ούτε δεξιά, ούτε ακροδεξιά ούτε εθνικιστική. Η Αλήθεια είναι συμπαντική και μπορεί να βρει κανείς στοιχεία αλήθειας και μέσα στην καθαρόαιμη Αριστερά και μέσα στη μεταλλαγμένη Αριστερά του Τσίπρα και μέσα στη Δεξιά και μέσα στο ερμαφρόδιτο ΠΑΣΟΚ, ακόμη και μέσα στους ακροδεξιούς, τους εθνικιστές και τους αναρχικούς. «Τα πάντα δοκιμάζετε, το καλόν κατέχετε» λέει η Βίβλος.

Καμία πολιτική ιδεοληψία δεν είναι 100% σωστή ή 100% λάθος, 100% ωφέλιμη για την κοινωνία ή 100% βλαπτική. Όλες ενσωματώνουν και αλήθειες και ψέματα (τα δεύτερα μπορεί να είναι εξ αγνοίας ή από σκοπιμότητα), όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις διάφορες θρησκείες, κι αυτό διότι ο πεπερασμένος νους του ανθρώπου δεν μπορεί να συλλάβει την απόλυτη Αλήθεια. Γι' αυτό ο φανατισμός του οποιουδήποτε οπαδού για τη δική του "αλήθεια" είναι παραλογισμός και παραφροσύνη.

Αν τα πολιτικά κόμματα ξεκινούσαν από αυτή τη βάση, αντί να απορρίπτει συλλήβδην το ένα τις ιδέες του άλλου, θα υπήρχε καλύτερη συνεννόηση ως προς το πρακτέον για το καλό του συνόλου του λαού και την πρόοδο της κοινωνίας.

Δυστυχώς όμως, και αυτό είναι το δράμα μας, η πολιτική αλαζονεία είναι το βατερλό της δημοκρατίας.
Ο κατακερματισμός του Κοινοβουλίου και του εκλογικού σώματος σε αριστερούς, δεξιούς και δε συμμαζεύεται είναι εκ του πονηρού, και τις ολέθριες συνέπειες αυτής της παράνοιας τις βιώνουμε οδυνηρά στο πετσί μας.

Το θεμελιώδες αξίωμα "εν τη ενώσει η ισχύς" δεν μας το δίδαξαν ποτέ οι άρχοντές μας διότι βολεύονται καλύτερα με το "διαίρει και βασίλευε"...