ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορεί ούτε θέλει να φυλάξει τα σύνορα!


Με ή χωρίς πρόσφυγες, δεν νοείται χώρα που δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της

Του Θέμου Αναστασιάδη

Δηλαδή, άμα επαληθευτούν είτε ο Ιωάννης της Αποκάλυψης είτε ο Αγιος Παΐσιος, και ξεσπάσει στην Ασία μια άγνωστη φονική επιδημία που σκοτώνει εκατομμύρια και ξεχυθούν ορδές προς την Ευρώπη για να γιατρευτούν, πώς ακριβώς θα τους αντιμετωπίσουμε; Θα κάνουμε το παν για να μην κολλήσουμε κι εμείς, ή θα τους πάρουμε αγκαλιά κι ό,τι γίνει; Προφανώς, τότε όλοι θα ζητάνε να μπετονάρουμε τα σύνορα και να βαράμε με ό,τι βρούμε όποιον μολυσμένο μας πλησιάζει. Έτσι δεν είναι; Αμ πώς θα το κάνουμε αυτό άπαξ και DE FACTO δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορά μας;

Κανείς δεν παρομοιάζει το Προσφυγικό με… την πανώλη, ούτε θεωρεί τους πρόσφυγες λεπρούς, κάθε άλλο. Το ουσιώδες όμως είναι αυτό: Είτε με πρόσφυγες είτε χωρίς πρόσφυγες, δεν νοείται χώρα που να μην μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της όταν το χρειάζεται!!! 

Και... αν το θέλει φυσικά! Διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς δεν μπορεί, αλλά πλέον τούτου μοιάζει να μη ΘΕΛΕΙ να φυλάει τα σύνορα... από κοσμοθεωρία!
Ξέρουμε π.χ. ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης διατύπωνε τη θεωρία ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» (και τάβλα από εγκεφαλικό όλο το διπλωματικό σώμα... Ελλάδας και Τουρκίας), ενώ ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης αποκάλυψε ότι προειδοποιούσε για το 1.000.000 μετανάστες, αλλά του έλεγαν ότι έχουμε πολιτική ανοιχτών συνόρων. Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με την αποπομπή από τη συνθήκη Σένγκεν, που είναι μια «γλυκιά» εισαγωγή στο GREXIT!!!

Με ή χωρίς εκατομμύρια πρόσφυγες, λοιπόν, μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι η χώρα είναι de facto και... από άποψη ξέφραγο αμπέλι είναι Η ΠΙΟ επικίνδυνη που μπορεί να υπάρξει. 

Σιγά τώρα, ναι, κάτι μας είπες! Το λέμε, όμως, γιατί ακόμη και σ’ αυτόν τον τομέα έπαιξαν και παίζουν με τον συναισθηματισμό και την έμφυτη καλοσύνη των Ελλήνων, που έτρεξαν να αγκαλιάσουν τους μισοπνιγμένους πρόσφυγες. Και καλά έκαναν. Όπως όμως διαπίστωσε τώρα και η Μέρκελ, το ζήτημα δεν είναι να τους υποδεχτείς, αλλά τι κάνεις μετά.

Στην Ελλάδα λειτούργησε και με το παραπάνω το σύστημα «Μάρθα Βούρτση» και... βραβείου Νόμπελ για τους νησιώτες, γιατί οι ιθύνοντες (αν μπορείς να τους πεις έτσι) και ο πολύς ο κόσμος είχαν στο μυαλό τους ότι οι Σύροι, κυ­ρίως, περαστικοί είναι, στο Μόναχο θα καταλήξουν, κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό.

Εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριπτε μετά βδελυγμίας τη βάσιμη, όπως αποδεικνύεται, πληροφόρηση ότι οι ξένοι μας βλέπουν ως μελλοντικό κεντρικό γκέτο μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών.

Όμως, τώρα που η Ε.Ε. καταλήγει σύσσωμη στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί ούτε η ίδια από μόνη της να λύσει το πρόβλημα της μισής ανθρωπότητας, θα το λύσουμε εμείς; 
Εδώ δεν μπορούμε να σώσουμε ούτε τους εαυτούς μας, θα σώσουμε τους άλλους;
Ή μήπως απλά τους παίρνουμε στον λαιμό μας;
Διότι ακούμε και ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ θεωρίες που παρουσιάζονται ως... «μαγικές», ότι… θα μας δώσουν το… «ΧΡΕΟΣ» (καραμέλα του αιώνα) σε αντάλλαγμα με το Προσφυγικό!!!
Το ψιλο-ψέλιζαν κάτι κυβερνητικά «πουλάκια». Και όπως τους είπε και ο Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή, αν το πάτε έτσι, τότε, για να μας διαγράψουν όλο το χρέος, θα πρέπει να δεχθούμε… 300.000.000 πρόσφυγες!

Περίεργο, φαίνεται ότι μόνο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων (απ’ όλη τη Βουλή...) έχει τις δέουσες απαντήσεις στις ΜΠΟΥΡΔΕΣ των Συριζαίων!

Μήπως ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ κι από πάνω Γερμανοί, Φινλανδοί και Δανοί για να φυλάμε εδώ όλους τους ξένους, να μην τους έχουν - ιδίως οι γυναίκες τους - μες στα πόδια τους;

Να γίνουμε, δηλαδή, ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων και να διοριστούν χιλιάδες ημέτεροι ως... δεσμοφύλακες - σόρι, σύντροφοι, φύλακες άγγελοι ήθελα να πω - αυτών των δυστυχισμένων, με το αζημίωτο; Πάντα με το αζημίωτο!

Σίγουρα το Προσφυγικό δεν είναι το πιο εύκολο ζήτημα του κόσμου για να το λύσουμε εμείς, ιδίως όταν η υπόλοιπη Ε.Ε. έχει άλλη άποψη ως προς τη μέθοδο αντιμετώπισής του.

Ναι, η Ελλάδα γεωγραφικά έχει ιδιαιτερότητες που την καθιστούν ευάλωτη. Αυτό που συνέβη, όμως, θα μπορούσε να είχε περιοριστεί τουλάχιστον στο 50%, χωρίς το παγκόσμιο προσκλητήριο κατατρεγμένων που έκανε ΕΠΙΣΗΜΑ ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Μια απ’ τα ίδια: Μας έφεραν λίγο πριν από το GREXIT με τους Βαρουφάκηδες και τους παλαβούς ομολόγους τους που θα τύπωναν χρήμα... κρυφά, θα έκαναν «ρεσάλτο» να κλέβουν ευρώ, και παράλληλα με τις «Τασίες» μας πάνε προς την έξοδο από τη Σένγκεν.

Κάθε χώρα έχει μια πολιτική για το Προσφυγικό και τους μετανάστες. Στην Ιταλία πια μπαίνουν πολύ λιγότεροι απ’ ό,τι παλαιότερα. Είναι... δηλαδή κρυφο...ναζί οι Ιταλοί; Στις ΗΠΑ εισέρχονται χιλιάδες, παρά ταύτα στα σύνορα γίνεται ΠΟΛΕΜΟΣ καθημερινά. Δηλαδή απαιτείται μία συγκροτημένη πολιτική διαρκείας, που μπορεί να είναι έτσι εδώ, διαφορετική αλλού, ανάλογα με τις συνθήκες.

Το μόνο ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ είναι η ελληνική θέση ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ - και ανεπίσημα δεν θέλει; - να φυλάξει τα σύνορά μας.

Αυτά είναι συριζιές της συμφοράς. Αριστερός Μεγαλοϊδεατισμός της πλάκας.
Στην αρχή λέγανε ότι όλη η Ευρώπη θα προσαρμοστεί στην οικονομική πολιτική Σύριζα, και φάγαμε τα μούτρα μας.
Τώρα επιμένουν ότι μόνο εμείς θα σώσουμε την Υφήλιο από τους απελπισμένους πρόσφυγες, την πείνα και τους πολέμους, ενώ όλοι οι λοιποί Ευρωπαίοι, από Αυστρία μέχρι Νορβηγία, οχυρώνονται.

Στην ουσία η Μεγάλη Αριστερή Ιδέα ότι ο Σύριζα θα αλλάξει τον ρου της ανθρωπότητας είναι τόσο γελοία όσο και το ότι ο γραμματέας-ράπερ με τη Mercedes θα προκαλέσει επιτέλους την παγκόσμια επανάσταση των προλετάριων που ονειρευόταν ο Λένιν.
Μόνο που δυστυχώς αυτός ο νεολαίος είναι μια φαρσοκωμωδία, ενώ η κυβερνητική πολιτική οδηγεί παντού σε αληθινή τραγωδία.

(πηγή)