ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Κυβερνητική υποκρισία και σχιζοφρένεια περί το προσφυγικό


Τον τελευταίο χρόνο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την οργανωμένη κλιμάκωση ενός δράματος -  στην ουσία, εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας - που εκτυλίσσεται στη Συρία, στο Αιγαίο, στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα· ενός δράματος που νομοτελειακά θα καταλήξει σε τραγικό αδιέξοδο για τη χώρα μας και τους εγκλωβισμένους σ΄αυτήν πρόσφυγες.

Εκείνο, όμως, που προκαλεί αηδία είναι η υποκριτική και συγχρόνως σχιζοφρενική ρητορεία των κυβερνώντων και των ΜΜΕ γύρω από το δράμα των προσφύγων και οι αφορισμοί τους εναντίον των διακινητών, που μέχρι πρότινος αποκαλούσαν δουλεμπόρους.

Για όλα, λοιπόν, φταίνε αυτά τα τέρατα, οι διακινητές. Ναι, αυτοί στους οποίους οι πρόσφυγες προσβλέπουν για να τους σώσουν από τις δολοφονικές ενέργειες των αδίστακτων τζιχαντιστών και από τους βομβαρδισμούς των εμπλεκόμενων εχθρών της ειρήνης. Οι πρόσφυγες πληρώνουν όσα όσα στους διακινητές-σωτήρες τους για να τους απομακρύνουν από τις εστίες του πυρός, μη λογαριάζοντας το ρίσκο κάποιοι ενδεχομένως να πνιγούν στη θάλασσα. Και μερικοί, δυστυχώς και μικρά παιδιά, όντως πνίγονται.

Ποιος φταίει όμως; Φταίνε που διακινητές που με το αζημίωτο οδηγούν τους πρόσφυγες στη γη της επαγγελίας ή φταίνε εκείνοι που δημιουργούν τις συνθήκες για να τρέψουν σε φυγή όσους κινδυνεύουν από τα πυρά τους; Ποια είναι η πρωτογενής αιτία του ξεριζωμού των πληθυσμών από τις εστίες τους; Οι διακινητές ή οι γνωστοί-άγνωστοι αιμοσταγείς διεθνείς ταραχοποιοί που χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν τους τζιχαντιστές υποδαυλίζοντας τον πόλεμο σε Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν, με στόχο να διαμορφώσουν μια "δημοκρατική" κατάσταση στη Μέση Ανατολή κομμένη και ραμμένη στην υπηρεσία των συμφερόντων τους; 

Και τι θα έκαναν, βρε υποκριτές, οι πρόσφυγες για τους οποίους χύνετε κροκοδείλια δάκρυα αν δεν υπήρχαν οι διακινητές; Θα έφταναν κολυμπώντας από τις ακτές της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά; Ή θα επέλεγαν να παραμείνουν στις εστίες τους περιμένοντας τον θάνατο;

Και γιατί, βρε υποκριτές, "συγκινείστε" μόνο με τα πνιγμένα στο Αιγαίο προσφυγόπουλα και δεν "συγκινείστε" με τα εκατοντάδες φορές περισσότερα νεκρά και ακρωτηριασμένα παιδάκια, θύματα του πενταετούς πολέμου στη Συρία, ώστε να υψώσετε στεντόρεια φωνή καταγγελίας εναντίον των πολεμοχαρών και άφιλων "συμμάχων" μας;

Ωστόσο, αφού "συγκινείστε" τόσο πολύ εσείς οι "αριστεροί" φιλάνθρωποι, που μας "κυβερνάτε" με το 17%, γιατί δεν βάζετε τακτικά καθημερινά δρομολόγια πλοίων να μεταφέρουν με ασφάλεια τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά; Γιατί τους αφήνετε έρμαια στα νύχια των διακινητών; Κι αν δεν έχετε αρκετά πλοία για να διαθέσετε, γιατί δεν ζητάτε ασφαλή πλωτά μέσα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και από τις ΜΚΟ του Soros που τόσο αγαπάνε τους πρόσφυγες?

Ποιους κοροϊδεύετε, βρε υποκριτές, με το να εξορκίζετε τους διακινητές προσφύγων χωρίς να προσφέρετε ασφαλή εναλλακτική λύση ώστε να μην υπάρχουν πνιγμένα παιδάκια στο Αιγαίο; Ή μήπως προτιμάτε τα παιδιά να πεθαίνουν στη γη που γεννήθηκαν αντί στο Αιγαίο;

Αηδίασα με την υποκρισία του Προέδρου της Βουλής και του Πρωθυπουργού στη χθεσινή Ολομέλεια. Θα παραθέσω αποσπάσματα υποκρισίας που μ' έκαναν να βγω από τα ρούχα μου.

Βουλή, 20/02/2016- Πρόεδρος, Νικόλαος Βούτσης: Πριν δώσω τον λόγο στον Πρωθυπουργό, επειδή σήμερα βρισκόμαστε εν ολομελεία, θέλω να σας αναφέρω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι, όπως, δυστυχώς, γνωρίζουμε όλοι, είχαμε στη χώρα μας καταγεγραμμένες διελεύσεις  848.000 (οκτακοσίων σαράντα οκτώ χιλιάδων) προσφύγων και μεταναστών· πρόσφατα, δηλαδή, τους τελευταίους μήνες επί της ουσίας. 
Ανάμεσα σε αυτούς,  391 (τριακόσιοι ενενήντα ένας) δεν έφτασαν ποτέ στα νησιά μας και αγνοούνται 172 (εκατόν εβδομήντα δύο). 
Γνωρίζουμε όλοι ότι έχουν στηθεί πρόχειρα νεκροταφεία στα νησιά μας, με ονοματεπώνυμα αλλά και ανώνυμα. Προτείνω, ως ελάχιστη υποχρέωση, ως έκφραση θλίψης και αποτροπιασμού της Βουλής των Ελλήνων, να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή.
(Στο σημείο αυτό όρθιοι όλοι οι Βουλευτές τηρούν ενός λεπτού σιγή)
Με την ευχή να μην υπάρχει άλλος νεκρός και αγνοούμενος! 
Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε τον λόγο.  

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Βουλής αποτελούν μία αδήριτη πραγματικότητα, η οποία πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα αλλά κάθε Ευρωπαίο πολίτη, ότι αυτό που συμβαίνει για μήνες τώρα στο Αιγαίο είναι μια μεγάλη ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. 
Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει τρόπος να χτυπηθούν οι διακινητές και να σταματήσει το δράμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που διωγμένοι, κατατρεγμένοι από τον τόπο τους, από τα σπίτια τους, περνούν μια πραγματική «Οδύσσεια», προκειμένου κάποια στιγμή να τους δοθεί η δυνατότητα να ζήσουν, η δυνατότητα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Καταλάβατε τώρα το μέγεθος της υποκρισίας; Κατά το πρώτο μυαλό που μας έλαχε για πρωθυπουργός, τον Αλέξη Τσίπρα, το πρόβλημα είναι οι διακινητές. Αν βρεθεί τρόπος να χτυπηθούν και να εξολοθρευτούν οι διακινητές, τότε δεν θα υπάρχουν πνιγμένα παιδάκια στο Αιγαίο. Θα δολοφονούνται "αξιοπρεπώς" και θα θάβονται στις εστίες τους. Καταλάβατε;
Αυτά μας λέει ο πολιτικός νάνος, Αλέξης Τσίπρας!
Και ποιος θα δίνει στους κατατρεγμένους τη δυνατότητα να ζήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον, αν εκλείψουν οι διακινητές-σωτήρες, Αλέξη;
Μούγκα ο υποκριτής και πτωχός τω πνεύματι Αλέξης Τσίπρας!

Βρε τι μας βρήκε, αλί και τρισαλί! Η χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή...

Η τραγική αλήθεια για το βρώμικο πόλεμο στη Συρία και τη μαζική μετανάστευση εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.