ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Η Γερμανική ωρολογιακή βόμβα των "παραγώγων"


Tην ίδια στιγμή που κούναγαν το δάχτυλο στην Ελλάδα για 80 δις, το γερμανικό τέρας έφτιαχνε την φούσκα της χιλιετίας, ύψους 73 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε παράγωγα! Aποσύρουν τα λεφτά οι μεγαλοκαταθέτες και επενδυτές σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα της τράπεζας.
Έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί αλλά τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα CDS δείχνουν κατάρρευση και ο Σόιμπλε ψελλίζει ακόμα για Grexit…

Είναι τέτοια η μόλυνση που έχει επιφέρει η Deutsche Bank που δεν θα μιλάμε πλέον για οικονομικό ολοκαύτωμα αλλά για παγκόσμιο όλεθρο. Για να κατανοήσετε το μέγεθος, δείτε το γράφημα:


Η αριστερή στήλη δείχνει το Γερμανικό ΑΕΠ. Η μεσαία στήλη, το ΑΕΠ ολόκληρης της Ευρωζώνης και η δεξιά στήλη την έκθεση της Deutsche Bank που περιγράψαμε. Όπως καταλαβαίνετε, μπροστά της, τα μεγέθη της Ελλάδας είναι μία ευθεία γραμμή. Με άλλα λόγια, η πτώση της Deutsche Bank ισοδυναμεί με χρεοκοπία 220 χωρών με το πρόβλημα της Ελλάδας.

Δείτε τώρα τι αποκαλύπτουν τα CDS τις τελευταίες ημέρες:


Ήδη βρίσκονται στα επίπεδα της εποχής Lehman Brothers, με την διαφορά ότι τότε η DB ήταν από τους διοργανωτές του κολοσσιαίου σκανδάλου.

Ουδείς μπορεί να στηρίξει αυτή την φούσκα όταν σκάσει και γνωρίζοντας την ιστορία, όταν σκάνε οι Γερμανοί, έχουμε παγκόσμιο πόλεμο.

Μην υποτιμάτε μάλιστα την πρόσφατη χολιγουντιανή ταινία «Το σορτάρισμα» η οποία πραγματευόταν το σκάνδαλο Lehman. Η ταινία περιγράφει την DB ως οργανωτή του σκανδάλου, κοινώς οι Αμερικάνοι τραβούν το χαλί, τουλάχιστον επικοινωνιακά στους Γερμανούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ολυμπία, από τα τέλη Νοέμβρη σημειώνονται κολοσσιαίες μετακινήσεις κεφαλαίων, αφού η πορεία στον όλεθρο είναι εμφανής.

Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις με φόντο τον επικίνδυνο Σόιμπλε να μιλά ακόμα για Grexit.

**********
Το 1990, ο Ουαλός τραπεζίτης Sir Julian Hodge είχε πει: «Σε κάποια στιγμή στο μέλλον, τα Παράγωγα θα μπορούσαν να γονατίσουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα»

Εξάλλου, το 2002, ο μεγαλομέτοχος και διοικητής της Berkshire Hathaway, 79χρονος Warren Buffettείχε πει«Θεωρώ τα Παράγωγα σαν ωρολογιακές βόμβες, τόσο γι’ αυτούς που τα διαπραγματεύονται όσο και για το οικονομικό σύστημα. (…)
Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα δεν έχουν βρει αποτελεσματικούς τρόπους για να εμποδίζουν, ακόμη και να ελέγχουν, τους κινδύνους που παρουσιάζουν αυτά τα συμβόλαια. 

Κατά την άποψή μου, τα Παράγωγα είναι χρηματιστηριακά όπλα μαζικής καταστροφής, που ενέχουν κινδύνους οι οποίοι, ενώ τώρα είναι αφανείς, έχουν τη δυναμική να γίνουν θανατηφόροι.» (Περισσότερα εδώ.)

Διαβάστε κι εδώ για την ωρολογιακή βόμβα του $1,5 τετράκις εκατομμυρίων (1.5 quadrillion dollars) των "παραγώγων" παγκοσμίως.