ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Υπάρχει ελπίδα αποφυγής του ολέθρου;


Επιτέλους, τι δεν καταλαβαίνετε;

Βασίλης Στεφανακίδης

Μωραίνει ο Κύριος...

Την ώρα που, κυριολεκτικά, χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια της χώρας,

Την ώρα που δεν λειτουργεί τίποτα σχεδόν σ' αυτό τον τόπο,
Την ώρα που δεν πληρώνονται δάνεια, μισθοί και υποχρεώσεις επιχειρήσεων και πολιτών,

Την ώρα που το προσφυγικό απειλεί να πνίξει στην κυριολεξία τη χώρα,

Την ώρα που η περίφημη αξιολόγηση μετατράπηκε ξανά σε ζήτημα ζωής και θανάτου,

Την ώρα που τα 3/4 των πολιτών της χώρας, όχι απλά πένονται, αλλά τους λείπουν πλέον και τα στοιχειώδη,

Την ώρα που οι επενδυτές που εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα πριν από 40 μόνο ημέρες, τα έχασαν κιόλας από την εξαΰλωση των μετοχών,

Την ώρα που όλη η κοινωνία έχει ξεσηκωθεί και διαμαρτύρεται γιατί τέλεψαν οι αντοχές και η υπομονή,

Την ώρα που όλη η οικονομική δραστηριότητα μετατράπηκε σε ένα απέραντο δοσατζίδικο με ατέλειωτα φέσια,

Την ώρα που η μόνη αναλλοίωτη αξία στη χώρα απόμεινε η ταυτότητα μέλους του κυβερνητικού κόμματος,

Την ώρα που ακόμα και τα όνειρα απόκτησαν ορίζοντα ολίγων ημερών,

Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει άλλη αντίληψη για τις προτεραιότητες της χώρας.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχε θέση ως ύψιστη προτεραιότητα το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη των καθαριστριών. Φέτος θεωρεί ότι αυτό που επείγει είναι να βάλει τάξη στα τηλεοπτικά κανάλια και στις άδειες τους.

Άλλη σκασίλα δεν είχε ο απελπισμένος Έλληνας από το να περιοριστούν σε 4 οι τηλεοπτικές άδειες και να εκδιωχθούν οι διαπλεκόμενοι.

Λες και, αν γίνουν όπως τα προγραμματίζει η κυβέρνηση και πληρώσουν για τις άδειες 4 υποψήφιοι καναλάρχες το ποσό των 32 εκατομμυρίων, σώθηκε η οικονομία μας και ξεμπερδέψαμε δια παντός με τους αεριτζήδες και θα ανθίσει η ελευθεροτυπία!

Δεν ξέρω, αλλά προσωπικά, περίμενα κάτι διαφορετικό από την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Περίμενα μια ρεαλιστική αποτύπωση της σκληρής πραγματικότητας στην οποία περιδινείται η χώρα και κινήσεις συναίνεσης και συνεννόησης τόσο με την κοινωνία όσο και με τα άλλα κόμματα.

Δεν περίμενα για άλλη μια φορά αυτό το κυνήγι μαγισσών και την επίθεση κατά πάντων.

Δεν περίμενα ξανά κατασκευή φανταστικών εχθρών που απεργάζονται ύπουλα σχέδια μόνο και μόνο για να εκθέσουν την κυβέρνηση που τα κάνει όλα τόσο καλά! Από το υποδειγματικό ασφαλιστικό, το δίκαιο φορολογικό, ως το μεγαλοφυές σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος.

Αν όμως ούτε τώρα, μετά από τόσους μήνες ουτοπικής και εικονικής διακυβέρνησης δεν πήρατε χαμπάρι ποιες είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις σας, τότε μάλλον δεν υπάρχει καμιά ελπίδα αποφυγής του ολέθρου.

Δεν ξέρω από πού αντλείτε την αισιοδοξία και την πίστη σας πως όλα θα εξελιχθούν με βάση το σχέδιό σας αλλά αν καταφέρνατε να έρθετε σε επαφή με την κοινωνία (και όχι με τους κομματικούς) είναι βέβαιο ότι θα αλλάζατε γνώμη και προτεραιότητες.

Υ.Γ 
Ποσώς με ενδιαφέρει αν συντρίψετε τη διαπλοκή, τους καναλάρχες και όλους αυτούς τους εχθρούς που έχετε επινοήσει. Άλλωστε αυτοί έχουν τον τρόπο να αμυνθούν.

Ο κόσμος δυστυχώς δεν μπορεί να αμυνθεί στα εξοντωτικά σχέδια σας κι αυτό είναι που γεννά την απελπισία και την απόγνωση εκατομμυρίων συμπατριωτών σας.

(πηγή)