ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό πρόβλημα


Σε χθεσινή παρέμβασή του για την προσφυγική τραγωδία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε μεταξύ άλλων: «Οι παράνομες ροές πρέπει με κάθε μέσο να σταματήσουν τώρα
Αυτό λέμε κι εμείς κύριε Μητσοτάκη! Εκείνο όμως που εσείς οφείλετε να υποδείξετε στην κυβέρνηση, δημοσίως ώστε να το μάθουμε κι εμείς, είναι ποια είναι αυτά τα μέσα. Αριθμήστε τα φωναχτά, 1, 2, 3. Τι θα κάνατε εσείς αν αύριο το πρωί γινόσασταν πρωθυπουργός; Ξεκάθαρα πράγματα θέλουμε ν' ακούσουμε, όχι γενικόλογους αφορισμούς.

Ώστε με κάθε μέσον πρέπει να σταματήσουν οι "παράνομες ροές"! Δηλαδή υπάρχουν και νόμιμες ροές; Ποιες είναι αυτές; Γιατί δεν τις κατονομάζετε; Υποθέτω ότι θα εννοείτε τις ροές των πραγματικών προσφύγων. Και ποιοι ευθύνονται για τις νόμιμες ροές; Οι τζιχαντιστές μόνο; Ποιοι, όμως, τους χρηματοδοτούν και τους εκπαιδεύουν;  Δεν είναι οι "σύμμαχοί" μας στο εγκληματικό ΝΑΤΟ; Και ποιοι βομβαρδίζουν ανελέητα τον δύστυχο Συριακό λαό; Ποιοι υποδαυλίζουν τον εμφύλιο στο Ιράκ, αφού πρώτα το ισοπέδωσαν;

Τους ξέρετε, φαντάζομαι, τους ενόχους εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Αν δεν τους ξέρετε, δεν κάνετε για αυριανός πρωθυπουργός. Κι αφού, λοιπόν, τους ξέρετε γιατί δεν τους κατονομάζετε; Γιατί δεν τους καταγγέλλετε δημόσια ώστε να ενημερωθεί και η παγκόσμια κοινή γνώμη; Τους φοβάστε, ε; Μα προφανώς... Ίσως μάλιστα να 'χετε και δίκιο που τους φοβάστε. Είδατε τι έπαθε ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Καντάφι που όρθωσαν ανάστημα; Και τι έπαθαν οι χώρες τους και οι λαοί τους;  Εκδικητικός, γαρ, ο παγκόσμιος "Ηγεμόνας"... Όποιος του αντισταθεί πεθαίνει.

Κι αν, λοιπόν, υποθέσουμε ότι αναλαμβάνονται «δράσεις ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης» για το τι τραβάμε εμείς οι Έλληνες με τις παράνομες ροές εκατοντάδων χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων, τι νομίζετε ότι θα γίνει; Ποιος υπολογίζει την κοινή γνώμη; Θα φοβηθούν την κοινή γνώμη οι αδίστακτοι νονοί της απατηλής παγκοσμιοποίησης που μεθόδευσαν και έστησαν τούτο το καταχθόνιο σκηνικό της μαζικής μετανάστευσης σε υλοποίηση των σκοτεινών στόχων τους; Και μάλιστα θησαυρίζουν κι από πάνω τα ανθρωπόμορφα τέρατα, πουλώντας όπλα στους εμπλεκόμενους...

Ή μήπως είστε τόσο απληροφόρητος και τόσο αφελής ώστε να νομίζετε ότι αυτή η ανεπανάληπτη προσφυγική τραγωδία είναι κάτι που συνέβη τυχαία κι ότι δεν έχουν γνώση οι "φύλακες";

Είπατε ότι πρέπει «να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους η δράση του Λιμενικού Σώματος». Απ' ό,τι ξέρουμε, το Λιμενικό μόνο διασώσεις κάνει μέχρι τώρα. Όσους και να βάλετε εκεί διασώσεις θα κάνουν. Τι άλλο; Να τους αφήσουν να πνιγούν τους δυστυχισμένους ανθρώπους; Ακόμη και οι περιπολίες του ΝΑΤΟ διασώσεις θα κάνουν, όπως ομολόγησε δημόσια Νατοϊκός αξιωματούχος. Δεν πρόκειται να τους επαναπροωθούν στην Τουρκία. Άνθρακες, λοιπόν, ο θησαυρός των Νατοϊκών περιπολιών όσον αφορά την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Βέβαια δεν είναι άνθρακες γενικώς, διότι αλλού το πάνε οι "σύμμαχοι"... Μας έπιασαν στον ύπνο!

Φοβάμαι ότι οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα θα συνεχιστούν ακάθεκτες όσο δεν γίνεται κατάπαυση του πυρός στις φλεγόμενες περιοχές... Το μεταναστευτικό πρόβλημα θα λυθεί μόνο με Ειρήνη και γενναία παροχή οικονομικής βοήθειας ώστε να συγκρατηθούν οι πληθυσμοί στις πατρίδες τους και να ανοικοδομήσουν τα ερείπια.

Αλλά αυτό, βεβαίως, είναι άπιαστο όνειρο για ρομαντικούς, σαν και του λόγου μου... Τα ανθρωποειδή επενδύουν τρισεκατομμύρια δολάρια στα όπλα του θανάτου και δεν είναι διατεθειμένα να τα φυλάνε στις αποθήκες τους. Επόμενο είναι να θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν. Ο διάβολος που έχει θρονιαστεί μέσα τους διψάει για ζεστό ανθρώπινο αίμα... Τι δεν καταλαβαίνετε;

«Και μετεμελήθη ο Κύριος ότι έπλασε τον άνθρωπον επί της γης· και ελυπήθη εν τη καρδία αυτού.» (Γένεσις ΣΤ: 6)Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

 «Η κατάσταση στην πατρίδα μας, κάθε μέρα γίνεται πιο κρίσιμη. Η Ελλάδα δέχεται, πέρα από τις δυνάμεις της, αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων και μεταναστών. Η συνοχή της Ευρώπης δέχεται ισχυρά πλήγματα.Ένα μεγάλο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα με ανθρωπιστική διάσταση τείνει να εξελιχθεί σε μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας και τελικά εθνικής κυριαρχίας για την Ελλάδα.

Οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, με εθνικό σχέδιο, που σήμερα δεν υπάρχει. Συζήτησα το θέμα σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι απολύτως αναγκαίο να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πριν και ενόψει της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης - Τουρκίας, για να έχει η χώρα ενιαία εθνική στρατηγική και σχέδιο δράσης πριν τις 6 Μαρτίου. Το ίδιο επανέλαβα σε τηλεφωνική επικοινωνία στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Συναντήθηκα σήμερα με τον πρέσβη της Τουρκίας. Η γειτονική χώρα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οφείλει να αντιληφθεί ότι η ανεμπόδιστη συνεργασία Ε.Ε. - Τουρκίας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών είναι προς αμοιβαίο όφελος. Δεν χωρούν ούτε υπαναχωρήσεις από τα αρχικώς συμφωνηθέντα στο ΝΑΤΟ, ούτε κωλυσιεργίες. Το έγκλημα της παράνομης διακίνησης απελπισμένων ανθρώπων πρέπει να σταματήσει τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, καθήκον της ελληνικής Κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει επειγόντως ένα εθνικό σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης. Να σταματήσει την ασύδοτη μετακίνηση των μεταναστών μέσα στην ελληνική επικράτεια.

Να δημιουργηθούν, όχι μόνον ανοιχτοί φυλασσόμενοι χώροι, αλλά και κλειστού τύπου χώροι προσωρινής διαμονής για τους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, αντίστοιχα. Να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους η δράση του Λιμενικού Σώματος.

Να αναληφθούν δράσεις ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης, ώστε να “αναδειχθεί” η σημερινή πραγματικότητα. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν αντέχει να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Η συγκινητική στάση αλληλεγγύης του ελληνικού λαού δεν αρκεί από μόνη της. Οι παράνομες ροές πρέπει με κάθε μέσο να σταματήσουν τώρα. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να διαφυλάξει την έννομη τάξη, την ασφάλεια των πολιτών και τη σταθερότητα της χώρας».

real.gr