ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρας χέρι-χέρι με τον "Αριστερό Καρατζαφέρη"


"Ποιος είναι ο αριστερός Καρατζαφέρης;" θα ρωτήσουν οι μη παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Ο Φανούρης, βρε παιδιά! Ποιος Φανούρης; Ο Φώτης ο Κουβέλης, ντε! Είναι ο Φώτης που πάει παντού, μετά από σχετική γκρίνια. Γνωστός στις φυλές του Διαδικτύου και ως Κουνέλης ή Κουρέλης, χώνεται παντού, αρκεί να εξασφαλίζει καρέκλα, έστω και για λίγο. Κι αν δεν του προσφέρουν την καρέκλα που ονειρευόταν, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, με διάφορες ηθικοφανείς προφάσεις.

Αυτός είναι ο πολιτικός γυρολόγος, ο 68χρονος Φώτης Κουβέλης, που αντί να γηράσκει αεί διδασκόμενος, σοβαρευόμενος και εαυτόν σεβόμενος, εξακολουθεί να κυνηγάει καρέκλες και αξιώματα και, σαν τον κύνα, επιστρέφει στο ξέρασμα αυτού και γλείφει εκεί που έφτυνε.

Βέβαια, ο παμπόνηρος Αλέξης Τσίπρας, που μάζεψε στο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα απόβλητα του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχε καμία αντίρρηση να στεγάσει και το Φώτη. Σιγά τα ωά! Άλλωστε, "προοδευτικός" δηλώνει ο ένας, "προοδευτικός" δηλώνει και ο άλλος· "αριστερός" δηλώνει ο ένας, "αριστερός" δηλώνει κι ο άλλος, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του για να γίνει πιστευτός, καθότι οι κακές γλώσσες τον φέρουν να έχει 80 ακίνητα· ευρωπαϊστής ο ένας, καραευρωπαϊστής ο άλλος· καραμνημονιακός ο ένας, μνημονιακός κι ο άλλος· είπα ξείπα ο ένας, είπα-ξείπα κι ο άλλος!

Έχουν πολλά κοινά σημεία τα παιδιά για να συνάψουν πολιτικό σύμφωνο συμβίωσης, και η προχθεσινή συνάντησή τους στο Μαξίμου επιβεβαιώνει τα χαρμόσυνα νέα. Βλέπετε, από τότε που ο Τσίπρας απώλεσε το μέγα asset του, τον Μπαρουφάκη, αναζητούσε εναγωνίως αντικαταστάτη του. Και ο Φανούρης είχε όλες τις προδιαγραφές για να γίνει το νέο asset του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάτε ότι ένα φεγγάρι, τότε που ο Κουβέλης συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι στημένες δημοσκοπήσεις τον έφερναν ως τον δημοφιλέστερο αρχηγό κόμματος!

Ας δούμε επί τροχάδην το βίο και την πολιτεία του Φώτη Κουβέλη, διότι, κατά τη γνώμη μου, είναι η αντιπροσωπευτικότερη περίπτωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού και υποκρισίας στη "δημοκρατία" της Εσπερίας, κοινώς Ελλαδιστάν.

25 Ιουνίου 1989 εξελέγη γραμματέας της Ε.ΑΡ. (Ελληνική Αριστερά), που ήταν η μετεξέλιξη του ευρωκομμουνιστικού ΚΚΕ Εσωτερικού. 

2 Ιουλίου 1989 - 12 Οκτωβρίου 1989 : Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση ΝΔ Συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά, με το Συνασπισμό, στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989 και του Απριλίου 1990.

30 Ιουνίου του 1991, στην Α' Πανελλαδική Συνέλευση του Συνασπισμού εξελέγη μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και της πολιτικής επιτροπής, και τρεις μέρες αργότερα ορίστηκε γραμματέας του κόμματος.

Στις εκλογές του 1993 απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής (ο Συνασπισμός δεν μπήκε στη Βουλή) και επανεξελέγη με το Συνασπισμό στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.

Το 2002 έθεσε υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων με την υποστήριξη του Συνασπισμού και συγκέντρωσε το 5,91% των ψήφων και μία έδρα.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2008 ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Συνασπισμού, αλλά έλαβε μόνο 28,67% έναντι 70,41% του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 5 Ιουνίου του 2010, ως επικεφαλής της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού, ανακοίνωσε την αποχώρηση αυτού και 4 μελών από το κόμμα, επειδή ένιωθε «Ασφυξία από τον αριστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ». Λίγες μέρες αργότερα ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος με την ονομασία Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ).

Στις 10 Ιουλίου 2010 εξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, χωρίς να υπάρχει άλλος υποψήφιος.

Στις εκλογές της 17/06/2012 η ΔΗΜ.ΑΡ έλαβε ποσοστό 6,26% και εξέλεξε 17 βουλευτές. Στη συνέχεια συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Την 01/09/2012, στην εξάωρη κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Φώτης Κουβέλης εξήγησε στα μέλη του κόμματος την αναγκαιότητα των μέτρων, τονίζοντας ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για την οικονομία και πρέπει να γίνουν περικοπές.

Στις 22/06/2013, η ΔΗΜ.ΑΡ απέσυρε τη στήριξή της από την κυβέρνηση, με πρόφαση την κατάργηση της ΕΡΤ.

Στις Ευρωεκλογές της 25/05/2014, η ΔΗΜ.ΑΡ συνεργάστηκε με διάφορους ανένταχτους, αλλά απέτυχε να εκλέξει Ευρωβουλευτή.

Στις 28/05/2014 ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αποτυχία στις Ευρωεκλογές και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή συνεδρίου.

Στις 08/06/2014 η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του κ. Κουβέλη. Αποφάσισε επίσης να γίνει έκτακτο Συνέδριο το Φθινόπωρο, το οποίο ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «συνέδριο ενότητας κι όχι ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».

Στις 04/10/2014 η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ απαίτησε από τον κ. Κουβέλη να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του για επανεκλογή στην προεδρία του κόμματος.

Στις 07/10/2014 έγινε το 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος του κόμματος, πλην όμως αποδυναμωμένος, καθώς είχε προηγηθεί η ομόφωνη έκκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να μην είναι υποψήφιος.

Στις 29/12/2014 ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι οι συνεργαζόμενοι της ΔΗΜ.ΑΡ θα έπρεπε να τεθούν στη δοκιμασία του σταυρού. Δηλαδή ο Φώτης Κουβέλης δεν θα έμπαινε πρώτος στο Επικρατείας, ευσεβής πόθος του ίδιου που ψιθυριζόταν από τον Οκτώβριο του 2014. Έτσι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ έληξε πριν ξεκινήσει.

Στις εκλογές της 25/01/2015, η ΔΗΜ.ΑΡ συνεργάστηκε με τους πράσινους του Νίκου Χρυσόγελου αλλά έμεινε εκτός Βουλής. Ο κ. Κουβέλης ανέλαβε την ευθύνη της πανωλεθρίας (13ο κόμμα με ποσοστό 0,49%).

Στις 28/02/2015 ο Κουβέλης δηλώνει  πως νιώθει την ευθύνη της ήττας, προσθέτοντας ότι η ΔΗΜΑΡ χρειάζεται νέα ηγεσία. «Μένω στη θέση μου ως το Συνέδριο και δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου», είπε.

Στις 07/06/2015, στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ εξελέγη πρόεδρος ο 36χρονος Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στις 03/09/2015 αποχώρησε από τη ΔΗΜ.ΑΡ ο Φώτης Κουβέλης, επικεφαλής 111 στελεχών, καταγγέλλοντας ότι η εκλογική συνεργασία της "μεταλλαγμένης" ΔΗΜ.ΑΡ με το ΠΑΣΟΚ αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές του κόμματος.

Στις 11/09/2015  ο Φ. Κουβέλης και πρώην στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ κάλεσαν όλα τα μέλη και τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ να στηρίξουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 16/09/2015 ο Φ. Κουβέλης προαναγγέλλει την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης.

Την 01/10/2015, ο Φ. Κουβέλης ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής κίνησης υπό τον τίτλο «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς», με τους αποχωρήσαντες από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Στις 17/10/2015 ο Φώτης Κουβέλης ανακοινώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο χώρος του αριστερού ευρωπαϊσμού δεν έχουν πλέον λόγους να μην συναντηθούν.

Στις 02/02/2016, στην πολυπόθητη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η πολιτική σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι προοδευτική...Η διέξοδος από την κρίση και από τα πολλά και μεγάλα ζητήματα του τόπου δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ο προοδευτικός δρόμος».

Αυτός είναι εν συντομία ο προοδευτικός παλιάτσος, γυρολόγος της εκφυλισμένης πολιτικής της χώρας μας, Φώτης Κουβέλης.
Είναι προφανές ότι το μόνο που τον ενδιέφερε πάντα ήταν η καρέκλα. 
Και το μόνο που γνωρίζει καλά είναι να αποχωρεί από συνεργασίες και κόμματα και να φτιάχνει καινούργια κομματίδια, ώστε να είναι πάντα αρχηγός.  
Ποιος νουνεχής άνθρωπος μπορεί να εμπιστευθεί το Φανούρη Κουβέλη; 
Να τον χαίρεται κι αυτόν ο Τσίπρας. Ουδέν το παράδοξον στην επαναπροσέγγιση, βεβαίως, αφού όπως λέει και η παροιμία, όμοιος ομοίω αεί πελάζει.