ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΕ έχει αφήσει την Ελλάδα και τους πρόσφυγες στη μοίρα τους...

Έργα και ημέρες της "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνησης Τσίπρα. Να στηθεί ο ανδριάντας του Αλέξη στην πλατεία Βικτωρίας για να τον προσκυνάνε όλοι οι "ευεργετηθέντες" πρόσφυγες.


Απίστευτο μπάχαλο σε βάρος απελπισμένων ανθρώπων
Χωρίς κανένα σχέδιο 
Τώρα αφήνουν τους μετανάστες στα νησιά
Και ο Δρίτσας λέει ότι από την απόφαση αυτή «δεν θα επιβαρυνθούν τα νησιά!» - Ζήτησε από ναυτιλιακές να μην μεταφέρουν όλους τους μετανάστες που μπορούν στον Πειραιά

- Περισσότεροι από 1.700 έφτασαν το πρωί στον Πειραιά, όπου επικρατεί χάος

-Φωνάζουν «Μακεδονία-Μακεδονία» και φεύγουν πεζοί

- Εικόνες-σοκ στις εθνικές οδούς

Εικόνες, που σαν αυτές δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα στην νεότερη ιστορία της, βιώνουν οι Έλληνες και πάνω από 25.000 πρόσφυγες που έχουν δημιουργήσει ένα ανθρώπινο καραβάνι περίπου στα 600 χιλιόμετρα που χωρίζουν το λιμάνι του Πειραιά από την Ειδομένη.

Χθες, σε μια κίνηση χωρίς ουσία και με σκοπό να ανασχεθεί η ροή των προσφύγων προς την ηπειρωτική Ελλάδα, η κυβέρνηση έδωσε διαταγή στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να επιβιβάζουν στα καράβια μόνο τους μισούς από τους επιβάτες που μπορούν να μεταφέρουν. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να πλημμυρίσουν για μια ακόμη φορά τα ελληνικά νησιά από πρόσφυγες, μιας και οι ροές από την Τουρκία δεν έχουν σταματήσει στιγμή τα τελευταία 24ωρα.

Το νέο σχέδιο της πανικόβλητης κυβέρνησης προβλέπει ουσιαστικά τη μετάθεση του προβλήματος στα νησιά προκειμένου να σταματήσουν οι εικόνες με απελπισμένους μετανάστες να περπατούν κατά μήκος των εθνικών οδών ή να κοιμούνται στο δρόμο.

Τις σχετικές πληροφορίες που διέρρευσαν από χθες επιβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο για «σχέδιο επιβράδυνσης των μεταναστών» μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε, πάντως, αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα πλοία θα αναχωρούν από όλα τα νησιά με το 50% του αριθμού των προσφύγων που θα μπορούσαν να μεταφέρουν εξηγώντας ότι αυτό θα γίνεται ανάλογα με τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σχέδιο θα εφαρμοστεί για το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο «ώστε να δοθεί χρόνος για να διαμορφωθούν νέοι χώροι στο εσωτερικό της χώρας». Κατά τον ίδιο από την κατάσταση αυτή «δεν θα επιβαρυνθούν τα νησιά». Όπως αποκάλυψε ο κ. Δρίτσας η κυβέρνηση ζήτησε από τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα τουριστικά πρακτορεία να μην εξαντλούν τα διαθέσιμα εισιτήρια ενώ στα σχέδια της είναι για τις επόμενες τρεις ημέρες να μετατρέψει σε «ξενοδοχεία» για μετανάστες τα τρία πλοία που έχουν ναυλωθεί ώστε να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έχει ήδη προκαλέσει ένταση σε πολλά νησιά -κυρίως σε όσα έχουν hotspots -, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στα λιμάνια, αδυνατώντας να κατανοήσουν για ποιο λόγο τα πλοία δεν «φορτώνουν» ακόμα περισσότερους εξ αυτών, και γεμίζουν μόνο κατά το ήμισυ.

Έτσι, το πρόβλημα μεταφέρεται και πάλι στα νησιά, όπως π.χ. η Κως και η Λέσβος, που «βουλιάζουν» από πρόσφυγες, μολονότι οι ίδιοι οι αλλοδαποί είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα παραμένουν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης για περισσότερες από 48 ώρες.

Με δεδομένο ότι, για παράδειγμα, από τα Δωδεκάνησα τα τακτικά δρομολόγια είναι δύο φορές την εβδομάδα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κίνδυνος είναι να προκληθεί ένα χάος άνευ προηγουμένου.

Με τα πόδια στην Ειδομένη

Μανάδες με παιδιά στην αγκαλιά σέρνουν με δυσκολία τα βήματά τους σε εθνικές οδούς και αγροτικά δρομάκια με την ελπίδα να φτάσουν κάποτε στα σύνορα με τα Σκόπια. Άλλοι, νεότεροι, τα βάζουν με τους άνδρες της αστυνομίας που δεν τους αφήνουν να φτάσουν, στα κλειστά σύνορα της Ειδομένης. Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν με τα πόδια στα σύνορα, ενώ μόλις 150 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ πέρασαν το τελευταίο 24ωρο από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ που παραμένει κλειστή από το πρωί. Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη βρίσκονται πάνω από 3000 άτομα και άλλα 1300 έχουν κατασκηνώσει στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.

Οικογένειες ξεκληρισμένες από τον πόλεμο ελπίζουν να συναντήσουν κάποια στιγμή έστω έναν (τυχερό) μακρινό συγγενή τους που τα κατάφερε και έφτασε στη Γερμανία.

Η κατάσταση εν τω μεταξύ συνεχώς επιδεινώνεται και στην Αθήνα καθώς το πρωί της Παρασκευής έφτασαν στον Πειραιά περισσότεροι από 1.700 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα με το Αριάδνη έφτασαν 1.331 άτομα από τη Μυτιλήνη και 142 από τη Χίο. Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει επίσης στις 8 περίπου το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2 μεταφέροντας 279 μετανάστες και πρόσφυγες από Ρόδο, Κω και Λέρο. Λίγο μετά τις εννέα το πρωί μια ομάδα περίπου από 500 μετανάστες και πρόσφυγες ξεκίνησαν πεζοί από το λιμάνι προκειμένου να φύγουν. Φώναζαν μάλιστα «Μακεδονία-Μακεδονία», δηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το κλείσιμο των συνόρων.

Μια χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μια κυβέρνηση σε πανικό αφού μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες οι περισσότεροι υπουργοί της είχαν στοιχηθεί πίσω από το δόγμα «έλα μωρέ και τι έγινε, αφού οι πρόσφυγες περνούν από εδώ και μετά φεύγουν για την Ευρώπη».

Μια κυβέρνηση που αδυνατεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει αφού μέχρι και χθες στην σύνοδο των υπουργών ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μουζάλας είπε ότι Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ανθρωπιστική βοήθεια από την ΕΕ.

Ένας πρωθυπουργός που στη σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα αρκέστηκε σε μια προφορική διαβεβαίωση για ανοιχτά σύνορα, μια διαβεβαίωση που την έκαναν σε ένα 24ωρο κουρελόχαρτο κάποιοι αστυνομικοί διευθυντές από τα Σκόπια και το Κόσσοβο.

Τέλος μια Ευρώπη που ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας και όλοι τρέχουν να σώσουν ό,τι σώζεται από την κρατική τους οντότητα.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι έχει σχέδιο και για την φιλοξενία 70 χιλιάδων προσφύγων που θα «ξεμείνουν» στη χώρα μας. Όμως ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τις καθημερινές ροές από την Τουρκία θα επιτευχθεί σε μερικές μόνο ημέρες.

Τα πολυδιαφημισμένα 5 hotspot που καμάρωνε ότι έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ξεχειλίζουν από χιλιάδες πρόσφυγες και αδυνατούν να φιλοξενήσουν άλλους. Ήδη σε Καβάλα,Τρίκαλα, Κοζάνη Αλμυρό κλειστά γυμναστήρια και κολυμβητήρια στεγάζουν πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες ενώ το Τπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να προετοιμαστούν ακόμη πέντε στρατόπεδα στο Κιλκίς και στα Γιαννιτσά για να φιλοξενήσουν μετανάστες.

Οι δήμαρχοι πολλών πόλεων της Ελλάδας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι σε ένα μήνα το πολύ η Ελλάδα και οι πόλεις τους θα έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot.

Από την πλευρά της η αστυνομία προσπαθεί να κόβει τον δρόμο προς τα σύνορα στους μετανάστες χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού είναι αδύνατον μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ να αντιμετωπίσουν ανθρώπινα ποτάμια που στόχο έχουν να φτάσουν στα σύνορα. Ήδη καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας που πέρασε εκατοντάδες μετανάστες διανυκτέρευσαν στο ύπαιθρο δίπλα στους οδικούς άξονες.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ με έγγραφο της ζήτησε να νοικιάσει ξενοδοχεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για εννιά μήνες για να φιλοξενήσει μόνο μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες.

Από την πλευρά της η ΕΕ έχει αφήσει την Ελλάδα στην μοίρα της αφού χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών ο οποίος είπε ότι η κρίση στις σχέσεις Ελλάδας-Αυστρίας αποτελεί ένα διμερές πρόβλημα. Τέλος ο αρμόδιος επίτροπος για το μεταναστευτικό Δ. Αβραμόπουλος προειδοποίησε ότι το ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών θα καταρρεύσει σε δέκα το πολύ ημέρες αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

(protothema)