ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Υπάρχει και νόμιμη διακίνηση προσφύγων;

Μα γιατί τόση διεθνής υποκρισία; Για να χαρακτηριστεί κάτι ως παράνομο πρέπει να υπάρχει το νόμιμο.  Μήπως έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ κάποια νόμιμη διακίνηση προσφύγων και οι δουλέμποροι τους κλέβουν τη δουλειά για να κερδοσκοπήσουν παράνομα; Όχι φυσικά! Άρα ποιο είναι το νόμιμο, εν προκειμένω; Η μη-διακίνηση, προφανώς! Δηλαδή να καθίσουν στον τόπο τους οι επίδοξοι πρόσφυγες περιμένοντας το θάνατό τους από ξηράς ή από αέρος! 
Ωστόσο, τα σχέδια της απατηλής παγκοσμιοποίησης απαιτούν άγρια ανάμιξη των πληθυσμών για να εκλείψει η αίσθηση της εθνικής ταυτότητας... 
Άρα ποιοι είναι οι προστάτες των λαθροδιακινητών; Οι γνωστοί-άγνωστοι αδίστακτοι νονοί της βίαιης παγκοσμιοποίησης (Πύργος της Βαβέλ), προφανώς. Με αυτά τα τέρατα μοιράζονται τα κέρδη τους οι λαθροδιακινητές...

******
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Δείτε ΠΟΣΑ είναι τα κέρδη από την παράνομη διακίνηση προσφύγων για το 2015

Κέρδη έως και 6 δισ. ευρώ αποκόμισαν τα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων για το 2015 από την παράνομη (Σ.σ.: υπάρχει και νόμιμη μεταφορά;) μεταφορά προσφύγων, σύμφωνα με τη Europol, η οποία προειδοποιεί ότι ο αριθμός ενδέχεται να διπλασιαστεί, ή ακόμα και να τριπλασιαστεί, εάν οι προσφυγικές ροές συνεχίσουν με την ίδια ένταση.

Περίπου το 90% του ενός και πλέον εκατομμυρίου προσφύγων που εισήλθε παράνομα στην Ευρώπη το 2015 χρησιμοποίησε «μια υπηρεσία διευκόλυνσης», δήλωσε ο διευθυντής της ευρωπαϊκής αστυνομίας, Ρομπ Ουεϊνράιτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη, όπου βρίσκεται η έδρα του οργανισμού, διευκρινίζοντας ότι «στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτές οι υπηρεσίες παράσχονται από εγκληματικές οργανώσεις που αποκομίζουν σημαντικά κέρδη».

Παράλληλα, αναφερόμενος στα κέρδη των παράνομων δικτύων, ο διευθυντής της Europol διαβεβαίωσε ότι «αυτός ο κύκλος εργασιών θα διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί εάν το ύψος των προσφυγικών ροών που καταγράφεται τώρα συνεχίσει και το τρέχον έτος». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να προσθέσει πως ήδη για το 2016 έχουν εισέλθει στην Ευρώπη δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Η παράνομη «διακίνηση προσφύγων» αποτελεί για την Europol «μία από τις βασικότερες προτεραιότητές της» προσέθεσε ο αξιωματούχος παρουσιάζοντας μια νέα μονάδα που θα βοηθάει στην εξάρθρωση των δικτύων διακινητών που εκμεταλλεύονται προς όφελός τους την χειρότερη προσφυγική κρίση που βιώνει η Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τη Μάχη κατά της Διακίνησης Μεταναστών (EMSC ) θα έχει ως αποστολή να παράσχει υποστήριξη στα ευρωπαϊκά κράτη στον εντοπισμό και την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακινητών, κυρίως μέσω της ταυτοποίησης στοιχείων και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Η Europol σημειώνει ότι διαθέτει πληροφορίες για σχεδόν 40.000 ανθρώπους για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι εμπλέκονται σε δραστηριότητες παράνομης διακίνησης προσφύγων και μεταναστών. Οι ύποπτοι προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, στην πλειονότητά τους ωστόσο από τη Βουλγαρία, την Αίγυπτο, την Ουγγαρία, το Ιράκ, το Κόσοβο, το Πακιστάν, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Συρία, την Τυνησία και την Τουρκία.

Η ομάδα EMSC της Europol θα επικεντρώσει τη δράση της σε δύο πόλεις κλειδιά στην προσφυγική κρίση: την Κατάνια στην Ιταλία και τον Πειραιά.

Την ίδια ώρα, ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε πως «η μάχη για την καταπολέμηση της διακίνησης προσφύγων και μεταναστών αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΕΕ με στόχο την άμβλυνση της προσφυγικής κρίσης».

(πηγή)