ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Πανάκριβοι οι μυστικοσύμβουλοι της "αριστερής" κυβέρνησης των παραδομένων

Αποκάλυψη: Μοιράζουν 800.000 ευρώ σε μυστικοσυμβούλους για να… υπογράψουν!

Με μία… λιτή ανάρτηση στη «Διαύγεια» μάθαμε πόσο θα κοστίσουν στους Έλληνες φορολογουμένους οι «διακεκριμένοι» συμβουλάτορες της ελληνικής κυβέρνησης!

Η ανάρτηση, λοιπόν, αυτή λέει ότι το κράτος «θα προσλάβει διακεκριμένους εμπειρογνώμονες –έναντι του ποσού των 800.000 ευρώ– για να αναλάβουν το συμβουλευτικό έργο της υποστήριξης της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους εταίρους μας για την επίτευξη συμφωνίας».

Και επειδή η «Διαύγεια» είναι σαν το «πόθεν έσχες» των πολιτικών (δηλαδή μας λέει για περιουσιακά στοιχεία, αλλά όχι για το πώς αποκτήθηκαν), θα πρέπει κάποιος κυβερνητικός παράγοντας – τη στιγμή που θα κληθούμε να επιβαρυνθούμε με αυτό το ιλιγγιώδες ποσό – να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες, τι θα κάνουν, πόσο αναγκαίοι είναι σε αυτήν τη φάση της διαπραγμάτευσης και γιατί ο πολιτικός προϊστάμενος και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη διαπραγμάτευση, για την οποία εκλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν σε αυτές τις θέσεις ευθύνης.

Και, φυσικά, θα πρέπει να μας εξηγήσει ο υπουργός, κ. Τσακαλώτος, τι θα κερδίσουμε από αυτή την «επένδυση» των 800.000 ευρώ.

Οι… διαχρονικοί σύμβουλοι Kιμ και Λέγκλερ

Διότι η ιστορία αυτή των «εξωτερικών συμβούλων» δεν είναι σημερινή… Τη ζήσαμε επί ημερών του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος απολάμβανε τις υπηρεσίες του Κορεάτη συμβούλου, κ. Κιμ, αλλά μάλλον μόνο εκείνος επωφελήθηκε.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, και ο διάδοχός του, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, χρησιμοποιεί τον κ. Γκλεν Kιμ και τον κ. Πίτερ Λέγκλερ, τους οποίους πληρώνουμε αδρά για να τους συναντά, έστω και αν πρέπει να τους φέρει στο Λονδίνο από τη μακρινή Βοστώνη των ΗΠΑ!

Δεν είναι λίγα τα ταξίδια που έχουν κάνει τους τελευταίους δύο μήνες οι παραπάνω αλλοδαποί σύμβουλοι για να συναντήσουν τον κ. Τσακαλώτο, στην Αθήνα, στο Λονδίνο ή στις Βρυξέλλες.

Και για την ιστορία, να πούμε ότι κάθε φορά που συναντώνται «προκειμένου να συνεργαστούν για τρέχοντα οικονομικά θέματα» (όπως διευκρινίζεται στη «Διαύγεια»), οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουμε τα αεροπορικά τους εισιτήρια, τις διανυκτερεύσεις τους, την ημερήσια αποζημίωσή τους και, φυσικά, τις εργατοώρες τους, οι οποίες κάθε άλλο παρά φτηνές είναι, αν αναλογιστούμε ότι μόνο ο κ. Kιμ αυτήν τη στιγμή διεκδικεί για τις υπηρεσίες του 130.000 ευρώ.

Τέλος, εάν κάνουμε έναν μικρό υπολογισμό, δεν θα πέφταμε και πολύ έξω αν λέγαμε ότι μέχρι τώρα οι σύμβουλοι και οι συμβουλάτορες (τουλάχιστον αυτοί που γνωρίζουμε) έχουν στοιχίσει τους Έλληνες περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ και συνεχίζουμε…

Έλεος, κύριοι… Αν χρειάζεστε τόσο ακριβή υποστήριξη για να κλείσετε μία συμφωνία, τότε αλλάξτε επάγγελμα!

 «Παρασκήνιο»