ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Το ΝΑΤΟ αδυνατεί να τα βάλει με τη Μόσχα σε θέματα διπλωματίας και ενέργειας

Ο Πούτιν νίκησε τον μονοπολισμό της Νέας Τάξης

Την δικαίωση του Πούτιν, 7 χρόνια μετά την περίφημη ομιλία του στο Μόναχο, όπου είχε καταγγείλει τις πρακτικές της Νέας Τάξης, παραδέχονται ειδικοί σε θέματα διεθνούς πολιτικής.

Το σχέδιο συγκέντρωσης της εξουσίας σ' ένα κέντρο, οι δήθεν δανεισμοί βοήθειας των λαών, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς και οι παράνομοι πόλεμοι είχαν καταγγελθεί στην ομιλία του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία είχε αποκρυφτεί για ευνόητους λόγους από τα δυτικά ΜΜΕ.

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Από τη μία βρίσκεται η Νέα Τάξη, η οποία επιδιώκει την συγκέντρωση της εξουσίας και του πλούτου σε ένα κέντρο αποφάσεων και από την άλλη η Ρωσία του Πούτιν που θέλει την διατήρηση του παρόντος πολυκεντρικού κόσμου στα πλαίσια της διπλωματίας και του ενεργειακού ανταγωνισμού.

Φαίνεται όμως ότι η Ατλαντική Συμμαχία αδυνατεί να τα βάλει με την Μόσχα σε θέματα διπλωματίας και ενέργειας και γι' αυτό ίσως προβεί σε άλλες μεθόδους αντιμετώπισής της αναγκάζοντας την Ρωσία να παρέμβει με στρατιωτικά μέσα.

Η πολυκεντρικότητα που υπεράσπισε ο Πούτιν στον λόγο του το 2007 έχει κερδίσει έδαφος και αυτό το παραδέχονται ακόμα και οι «εξέχοντες» εκπρόσωποι της παγκοσμιοποίησης. Η επιβολή μονοπολικού συστήματος με «ειρηνικά» μέσα απέτυχε.

«Η ομιλία του Πούτιν στην Σύνοδο Ασφαλείας στο Μόναχο το 2007 παραμένει πρότυπο για την ρωσική εξωτερική και αμυντική πολιτική», αναφέρουν ρώσοι ειδικοί στο Ria Novosti, το οποίο θυμίζει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είχε αναφέρει τότε ότι η ιδέα ενός μονοπολικού κόσμου είναι απαράδεκτη.

Προφανώς, το μονοπολικό μοντέλο κρύβει την προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών - της Νέας Τάξης που ελέγχει την Ουάσινγκτον συμπληρώνουμε εμείς - να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στον πλανήτη, αναφέρει το Ria Novosti, επικαλούμενο την τότε ομιλία του «Τσαρ Βλαντ».

«Η εισβολή των Η.Π.Α. στο Ιράκ το 2003 έδειξε ότι είναι ανίκανες να διαχειριστούν μόνες τους παγκόσμια προβλήματα», τονίζει όμως ο διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Αναλύσεων, Sergej Osnobischtschew και προσθέτει ότι πλέον η Δύση δεν μπορεί να παραγνωρίσει την θέση της Ρωσίας:

«Το φαινόμενο του μονοπολικού κόσμου είναι πια ιστορία, εξαιτίας συγκεκριμένων διεθνών επιφυλάξεων, οι οποίες οδηγούν την Ουάσινγκτον να συνεργαστεί (αναγκαστικά) με την Μόσχα».

Ο ειδικός σε θέματα γεωστρατηγικής, Wladimir Batjuk, από το Ινστιτούτο Αμερικανικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, σημειώνει: «Ένας κόσμος, στον οποίο οι Η.Π.Α. θα κατέχουν την απόλυτη εξουσία, αντίκειται στα ρωσικά εθνικά συμφέροντα. Γι” αυτόν τον λόγο η Ρωσία αντιστέκεται, κάτι που, κατά τα φαινόμενα, θα κάνει για καιρό ακόμα».

Αυτός είναι και ο λόγος που η Νέα Τάξη αποφάσισε να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα σε Μέση Ανατολή και Ανατ. Ευρώπη αποφασίζοντας την αποστολής χερσαίων δυνάμεων κατά της Ρωσίας.

Ο Πούτιν θα κληθεί να αποδείξει την ρωσική ικανότητα σύντομα και στο πεδίο της μάχης, καθώς στο πεδίο της πολιτικής και της οικονομίας νίκησε τον μονοπολισμό.

(πηγή)

Αυτή είναι η ομιλία του Πούτιν το 2007: