ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Το πρώτο τεστ αλήθειας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πολλά ερωτήματα γεννά η υπόθεση πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη

Όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως στο ΔΣ της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη. 

Αντί απαντήσεων, η Νέα Δημοκρατία εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας στην άκρη το επίδικο. 

Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κ. Μητσοτάκης άφησε κενή τη στήλη με τα στοιχεία της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υπόχρεη δήλωσης Πόθεν Έσχες μέσα από τη δική του δήλωση, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κατά το έτος 2009.
Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στα αρχικά μας ερωτήματα:
  • Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ;
  • Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;
  • Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;
  • Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;
*********

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2016

«Η χώρα σέρνεται στην καταστροφή
και αυτοί διαβάζουν … Hot Doc»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μπροστά στην οργή του κόσμου για τις πολιτικές της, ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων, συνεχίζει τα ψέματα, λασπολογεί και διχάζει συστηματικά.

Και αυτά, ενώ:

- Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων
-  Η πραγματική οικονομία ασφυκτιά
-  Όλες οι επαγγελματικές ομάδες αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές
-  Η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα καρκινοβατεί επικίνδυνα.

Η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν … Hot Doc.

Η λασπολογία είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας Κυβέρνησης σε αποδρομή. 

Οι κήρυκες του διχασμού και οι νονοί της λάσπης να ξέρουν ότι η αθλιότητα δεν θα περάσει».

**************
Κυριάκο Μητσοτάκη, τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξεις ότι έλεγες αλήθεια όταν δήλωνες ότι θα λες πάντα την Αλήθεια. Και να θυμάσαι τη Βιβλική ρήση «οὐ δύναται πόλις κρυβῆναι ἐπάνω ὄρους κειμένη».

Το ότι η χώρα σέρνεται πράγματι στην καταστροφή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  - και βεβαίως η ΝΔ έχει τις δικές της μεγάλες ευθύνες για το πώς φτάσαμε σ' αυτό - δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για υπεκφυγές. Ούτε μπορεί να υπάρχει συμψηφισμός των αμαρτιών της κυβέρνησης με τις όποιες αμαρτίες - αν υπάρχουν - του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή οποιουδήποτε αντιπολιτευόμενου πολιτικού.


Οφείλεις λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη, να απαντήσεις επί της ουσίας. Τι ακριβώς συμβαίνει;  Είναι όλα ψέματα αυτά που γράφονται; Θα είναι κρίμα να σκιάζεται το όνομα του αρχηγού της ΝΔ με "συκοφαντίες", ένα μόλις μήνα μετά την εκλογή του. Θα πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι αθώος με αδιάσειστα στοιχεία και όχι με επιθέσεις αντιπολιτευτικού χαρακτήρα για την πανθομολογούμενη και πασιφανή ανεπάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


By the way, δεν είδα στη λίστα των κινδύνων που αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ΝΔ να συμπεριλαμβάνεις και τον μεγαλύτερο εθνικό κίνδυνο που ελλοχεύει: τον κίνδυνο διαμελισμού της χώρας και απώλειας ελληνικών νησιών. Δεν σε απασχολεί άραγε αυτό ή μήπως δεν καταλαβαίνεις προς τα πού πάει το πράγμα με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο καθ' υπόδειξη της Τουρκίας; Δεν άκουσα να έχεις καμία αντίρρηση σε αυτό. 


Όλα καλά λοιπόν με το "προσφυγικό"; Συμφωνεί σε όλα η ΝΔ με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Ή μήπως η εθνική τραγωδία είναι αναπόφευκτη καθ' ότι ήγγικεν η ώρα να επαληθευτεί η (υπαγορευμένη άνωθεν) "προφητεία" της κας Ψαρούδα Μπενάκη περί περιορισμού των εθνικών συνόρων; Διαβάστε εδώ, αν την ξεχάσατε.


*******
Προστέθηκε στις 23/02/2016, 00:21 π.μ.


Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε απόλυτο συντονισμό με παρασυστήματα δημοσιογραφίας χυδαιολογεί ασύστολα.
Γυρίζει την πολιτική ζωή του τόπου πολλά χρόνια πίσω. Όταν ο αυριανισμός χρησιμοποιούνταν για τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χρονικό διάστημα 2006 – 2014 ήταν σε επίσημη διάσταση με τη σύζυγό του Μαρέβα και εξ αυτού του λόγου δεν υπέβαλλε κοινή φορολογική δήλωση και κοινή δήλωση πόθεν έσχες.
Και ενώ γνωρίζουν όλη την αλήθεια, συνεχίζουν να συκοφαντούν και να λασπολογούν.
Ο άθλιος κατήφορός τους δεν έχει τέλος».

*******
Παρατήρηση: Θα αρκούσε ως απάντηση η παράγραφος που επισημαίνω με κόκκινο. Τα υπόλοιπα γλοιώδη είναι συνέχιση του εκφυλισμένου παλαιοκομματικού λόγου που μας έχει κουράσει και αηδιάσει. Αυτή την "ανανέωση" της ΝΔ θα φέρει ο Κ. Μητσοτάκης;