ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Με το πιστόλι στον κρόταφο των αγροτών δεν γίνεται διάλογος


Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β' ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

ΕΥΤΕΛΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΑ.Ε ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΝΕΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης αντί να απολογηθεί για τα μνημονιακά μέτρα εξόντωσης του αγροτικού κόσμου που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπολύει μια βρώμικη συκοφαντική επίθεση κατά της ΛΑ.Ε με ψευδέστατα στοιχεία και φτάνει στο σημείο να καταγγέλλει, περίπου, τους αγρότες για “διαπλοκή” και “λαμογιά”.
Η επίκληση της ανάγκης του διαλόγου ενάντια στους διαμαρτυρόμενους αγρότες στην “μουλωχτή” εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ραιδεστό στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης ούτε εξιλεώνει ούτε εξωραΐζει τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποτρόπαιη πολιτική του.
Διότι όταν η κυβέρνηση βάζει το πιστόλι στον κρόταφο των αγροτών δεν είναι δυνατόν να τους καλεί μετά και υποκριτικά σε δήθεν δημοκρατικό διάλογο.

Ο διάλογος γίνεται πριν την ανακοίνωση μέτρων ή με την απόσυρσή τους από μηδενική βάση, πολύ περισσότερο όταν τα προτεινόμενα μέτρα δεν πλήττουν απλώς τους αγρότες, αλλά τους αφανίζουν.

Το δίλημμα για τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και πιο αμείλικτο: αν δεν αποσύρει το μνημόνιο, πρέπει να τα μαζεύει και να φεύγει. Το γρηγορότερο δυνατόν. Λύση για τον τόπο είναι μόνο η ακύρωση των μνημονίων!

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης για την εύλογη διαμαρτυρία αγροτών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ραιδεστό έχει ως εξής:

«Στη Νέα Ραιδεστό η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσ/νίκης είχε σήμερα εκδήλωση για το αγροτικό ζήτημα, με συνέπεια στην άποψή μας για δημοκρατία και διάλογο, παρά το γεγονός ότι στελέχη άλλων κομμάτων και αγροτοσυνδικαλιστές μας προέτρεπαν από χθες να ακυρώσουμε την εκδήλωση ακόμα και με απευθείας επικοινωνία μαζί μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής

Όπως προσθέτει αναφορικά με όσα συνέβησαν:

Στην έναρξη της εκδήλωσης με παρουσία πολλών εθνικών τηλεοπτικών καναλιών μια συντονισμένη ομάδα 20 ατόμων (από υποψήφιους βουλευτές άλλων κομμάτων και αγροτοσυνδικαλιστών της Ν.Δ. και της ΛΑΕ) προσπάθησαν να διακόψουν τον συντονιστή της εκδήλωσης και να μην επιτρέψουν στον πρώτο ομιλητή να πάρει το λόγο. 

Δημιούργησαν ένταση και προσπάθησε στέλεχος της ΛΑΕ να δημιουργήσει επεισόδια με βιαιοπραγία κατά συντρόφου μας, όταν ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι έκαναν λεκτικές επιθέσεις κατά πολιτών που ήρθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να συμμετέχουν στον διάλογο.

Οι είκοσι εισβολείς δεν δέχθηκαν να ακούσουν τις απαντήσεις μας στις ερωτήσεις που έθεταν πριν να γίνουν οι εισηγήσεις. Εμείς τους δώσαμε το λόγο ακόμα και πριν τους εισηγητές.

Επαναλήφθηκε εκ μέρους τους η θέση ότι δεν πρέπει να γίνει διάλογος με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Δεν τους κάναμε τη χάρη να εισάγουμε τη βία και την ένταση στο δημόσιο διάλογο.

Μετά την άρνησή μας να υποκύψουμε και να τους ακολουθήσουμε στην ένταση αποχώρησαν και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς άλλο πρόβλημα.

Αλλά τι περίεργο .... και χωρίς κανάλια τα οποία ακολουθούσαν μόνο τους αγρότες που αποχώρησαν και προφανώς δεν αποτύπωσαν ούτε μια στιγμή από την εκδήλωση ούτε μια δήλωση εκπροσώπου μας. Βεβαίως ούτε μια εικόνα από την αίθουσα που παρέμεινε γεμάτη από εκατό και πλέον πολίτες της περιοχής που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Και ενώ εμείς συζητούσαμε για την αγροτική παραγωγή και το ασφαλιστικό ζήτημα, στον προαύλιο χώρο της αίθουσας κάποιοι σκηνοθετούσαν δηλώσεις.

Εμείς έχουμε να κάνουμε την εξής δήλωση: Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε τον Νοέμβριο για το άνοιγμα του κόμματος μας στην κοινωνία. Δεν θα σταματήσουμε το διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις, γιατί ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αλλαγή της κοινωνίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, όπως υποσχεθήκαμε πριν από ένα χρόνο στον ελληνικό λαό. 

Και στα πλαίσια αυτού του αγώνα δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στα πάρτι της διαπλοκής, της λαμογιάς και της στήριξης των ψευτοαγροτών που λυμαίνονται τις κοινοτικές ενισχύσεις και κάποιοι θέλουν ακόμα να συνεχιστούν. 

Είμαστε εδώ για να διορθώσουμε τα στραβά, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με την κοινωνία, είμαστε εδώ για να δεχτούμε κριτική και διορθώσεις είμαστε εδώ για τη δικαίωση του αγώνα μας.

Θεσσαλονίκη 31/1/2016,

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσ/νίκης

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

(πηγή)