ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

"Φόβος" είναι το όνομα του μακάβριου παιχνιδιού


Peter Koenig

Το κοινό πρέπει να κρατείται στο σκοτάδι, «για να διευκολυνθεί η έρευνα», μήπως οι αντιφατικές εκθέσεις, που συνήθως υπάρχουν σε επιχειρήσεις ψευδή σημαία, φυτέψουν αμφιβολία στο μυαλό των ανθρώπων. Αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί.

Τρεις εκρήξεις σκότωσαν 34 ανθρώπους. Κάπου 200 ​​άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Δύο εκπυρσοκροτήσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Zaventem, μια από αυτές η αστυνομία είπε ότι ήταν από βομβιστή αυτοκτονίας, σημάδι μουσουλμάνου Τζιχαντιστή - φυσικά. 

Μάρτυρες επίσης ανέφεραν ότι πυροβολούσαν «κραυγάζοντας στα αραβικά». Η πρώτη καταμέτρηση νεκρών έδειξε ότι 14 άτομα σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο. Μια άλλη έκρηξη στον σταθμό του μετρό Maelbeek στην περιοχή της ΕΕ, κοντά στην καρδιά των Βρυξελλών, δολοφόνησε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε 73.

Μια ακόμη «Ψεύτικη Σημαία», μια κατασκευασμένη δυτική τρομοκρατική επίθεση;

Σύντομα η αστυνομία ίσως να βρει ένα από αυτά τα βολικά απολεσθέντα διαβατήρια ή ταυτότητες, από τη Συρία, το Ιράκ ή την Υεμένη, ή κάποια άλλη από αυτές τις χώρες διασποράς τρόμου, τις οποίες η Δύση προσπαθεί σθεναρά να θέσει υπό έλεγχο.  
Κι όλα αυτά για να δικαιολογήσει στην Ευρώπη περισσότερο αστυνομικό κράτος, περισσότερη στρατιωτική καταστολή που οι μορφωμένοι δυτικοί άνθρωποι – ή οι δυτικά μορφωμένοι άνθρωποι (κατανόησε τη διαφορά) - όχι μόνο θα αποδεχτούν, αλλά θα τη ζητήσουν κιόλας. 

Φόβος είναι το όνομα του παιχνιδιού.

Εν τω μεταξύ, η Βελγική κυβέρνηση έχει διατάξει περιορισμό στην αστυνομία και στους δημοσιογράφους που ασχολούνται με την υπόθεση. [Καμία αναφορά στα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τους χορηγούς της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας στην υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS-Daesh) σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον και το  στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.]

Το κοινό πρέπει να κρατείται στο σκοτάδι, «για να διευκολυνθεί η έρευνα», μήπως οι αντιφατικές εκθέσεις, που συνήθως υπάρχουν σε επιχειρήσεις με  Ψεύτικη Σημαία, φυτέψουν αμφιβολία στο μυαλό των ανθρώπων. Αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί.

Παραδόξως, οι ειδήσεις του Sputnik αναφέρουν χωρίς αμφισβήτηση ότι το Daesh/IS έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για τις εκρήξεις - και ότι η επίθεση ήρθε μόλις «ημέρες αφού ο Salah Αμπντεσλάμ, ο [φερόμενος] ως ιθύνων νους πίσω από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, συνελήφθη στο Βέλγιο».

Δεν θα μπορούσε να είναι μια κατασκευασμένη σύμπτωση; Μια πιστευτή επινόηση; Μια περαιτέρω άμβλυνση στα μυαλά του κοινού; 
- Πώς γίνεται οι επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης να λαμβάνονται ως αλήθεια, χωρίς περαιτέρω αναζήτηση ή έρευνα, ακόμα και από τα λεγόμενα προοδευτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;

- Μήπως κάποιος είδε και ανέλυσε τη δήλωση του Daesh (Ισλαμικό Κράτος);

- Μήπως κάποιος εξέτασε την ενοχή του Salah Abdeslam;

- Και αν είναι όντως ένοχος, ποιος ήταν πίσω του, ο οποίος τον διέταξε;

- Χρειαζόμαστε ανεξάρτητες πηγές για ν' αναλύσουν αυτούς τους φρικιαστικούς ισχυρισμούς που οι άνθρωποι πιστεύουν χωρίς αμφισβήτηση. Οι παραδοσιακές CIA-FBI και οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι αξιόπιστες· εργάζονται κάτω από διαταγές· έχουν χαραγμένα σενάρια.

Φυσικά η κυβέρνηση δεν θ’ αφήσει κανέναν ανεξάρτητο να έχει πρόσβαση στα «αρχεία» της,  για την τεκμηρίωση των πραγματικών περιστατικών και την έρευνα του εγκλήματος. 
Ο λαός πρέπει να ζητήσει ανεξάρτητη πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Hollande, χρησιμοποιώντας ακόμη και την πρόφαση των δύο «τρομοκρατικών επιθέσεων» στο Παρίσι το περασμένο έτος,  δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους στο Κοινοβούλιο για να κατοχυρώσει μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Γαλλικό Σύνταγμα.

Μήπως αυτό είναι ένα καλό σημάδι αφύπνισης; Μετά από αυτή την επίθεση των Βρυξελλών, μπορεί να είναι μια βόλτα στο πάρκο, κάτι που δεν χρειάζεται σκέψη, ένα δεδομένο – το να σπρώξει αυτή την συνταγματική τροποποίηση στο Γαλλικό Κοινοβούλιο· ούτε καν να σπρώξει, κατά πάσα πιθανότητα απλά να «γλιστρήσει» μέσα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο Βέλγιο επίσης.

Αυτή η επίθεση τρόμου των Βρυξελλών είναι ένα διπλό χτύπημα για τους ηθικούς αυτουργούς. Μπορεί να πείσει το λαό ν’ αμφιβάλλει όλο και περισσότερο, και – με τις Βρυξέλλες να είναι η έδρα της ΕΕ - μπορεί να δώσει στους σούπερ νεοφιλελεύθερους του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μια επιπλέον ώθηση. Είναι ενδιαφέρον - πώς δύο νεοφιλελεύθεροι και νεο-αποικιοκρατικοί γείτονες, σύντροφοι στην απόσπαση πλούτου από τη Δυτική Αφρική, μπορούν να συνεργάζονται όταν πρόκειται για την επίτευξη περισσότερο κακόβουλων στόχων.

Άνθρωποι σκοτώνονται. Δεν υπάρχει έλεος. Ακόμη και «δικοί τους». Η αυτοκρατορία του Κακού παρέδωσε ήδη πολλαπλά παραδείγματα. Και συνεχίζουν να έρχονται, καθώς παρακολουθούμε με δέος. Δεν υπάρχουν ενδοιασμοί για δολοφονίες που εξυπηρετούν ένα συγκεκριμένο στόχο: την παγκόσμια κυριαρχία επί των (πλουτοπαραγωγικών) πόρων και των ανθρώπων - και χρήματα-χρήματα-χρήματα.

Φόβος είναι το όνομα του παιχνιδιού.

Οι άνθρωποι τυφλωμένοι εν μέσω  φόβου - κάτω από το σοκ, αποδέχονται οποιοδήποτε δόγμα -  περισσότερη αστυνομική προστασία, «σας παραδίνουμε τα πολιτικά δικαιώματά μας και το υπόλοιπο της ελευθερίας μας , αλλά σας παρακαλούμε προστατέψτε μας». 
Στρατιωτικά καθεστώτα θα εγκατασταθούν κατ’ απαίτηση του λαού.

Πού και ποια φρίκη θα είναι η επόμενη; Γερμανία - Βερολίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη - ή μάλλον ένα λιγότερο γνωστό μέρος που χρειάζεται προσοχή;

Σε τι είναι οι Γερμανοί ηγέτες πειθήνιοι για να ευχαριστήσουν τα αφεντικά  στην Ουάσιγκτον;
 - Ή αλλιώς, η Βιέννη και η Γενεύη μπορεί να είναι υποψήφιες, η έδρα και τα γραφεία του ΟΗΕ.  Η Γενεύη, που φιλοξενεί σήμερα τις «Ειρηνευτικές Συνομιλίες για τη Συρία» μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους «τζιχαντιστές». Θα έδινε στην Ουάσιγκτον και στους υποτελείς της περισσότερα επιχειρήματα για να εισβάλουν στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, για την καταπολέμηση των πολύ κακών ανθρώπων που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, εκπαιδεύσει, χρηματοδοτήσει και οπλίσει - και να βομβαρδίσουν ό,τι έχει απομείνει από τις χώρες αυτές ώστε να ξεχαστούν.

Ευτυχώς, υπάρχει ο Πούτιν και η Ρωσία. Οι Ρώσοι έχουν επανειλημμένα προσφέρει θυσίες για να σώσουν την ανθρωπότητα, παρεμβαίνοντας για την ειρήνη, πολύ πέρα ​​από την προστασία των συνόρων τους. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η Συρία· πριν από εβδομήντα χρόνια ο σοβιετικός στρατός συνέθλιψε τον Χίτλερ, και τερμάτισε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Αυτή η χαμηλού ορίζοντα, υψηλού επιπέδου παγκόσμια ελίτ συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ίδια επιθετική πατέντα και το ίδιο ψέμα-προπαγάνδα για να δικαιολογήσει τις επιθέσεις της - και οι άνθρωποι συνεχίζουν να πέφτουν στην ίδια παγίδα. 

Δεν θα υπάρξει καμία διακοπή μέχρις ότου σταματήσουν το ίδιο το τέρας; Μόνο μια λαϊκή επανάσταση μπορεί να το κάνει. Είμαστε μακριά από αυτό. Ο καταναλωτισμός και η ροπή για άνεση έχει κάνει το δυτικό κόσμο εγκεφαλικά νεκρό, κυριολεκτικά.

Μήπως η ανθρωπότητα χρειάζεται ένα λουτρό αίματος για να ξυπνήσει - ή υπάρχει ελπίδα ότι η αλήθεια θα φτάσει τη συνείδηση ​​των ατόμων που στη συνέχεια θα επιδοθούν στην εξάπλωση της αλληλεγγύης - με τέτοιο τρόπο ώστε άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί, καθώς και στρατιώτες θ' αρχίσουν να αναγνωρίζουν ότι χρησιμοποιούνται από αυτή την απατηλή ομάδα των ελιτιστών, την κρέμα της συγκομιδής της ανθρωπότητας, τους επικεφαλής εκμεταλλευτές του σύμπαντος, ως απλή βορά των κανονιών, ή στην καλύτερη περίπτωση, ως σκλάβοι για να υπερασπίζονται τον αισχρό πλούτο και τη δύναμή τους;

Θα ξυπνήσουν τελικά στο γεγονός ότι αποτελούν μέρος «Ημών, του Λαού» - το 99,99% του οποίου διατάσσονται να συντρίψουν και να ξανασυντρίψουν, κάθε φορά που εκείνοι, οι κινούντες και σείοντες πίσω από την Αυτοκρατορία του Χάους, αισθάνονται διαφαινόμενο κίνδυνο; Όταν αυτό συμβεί σε μεγάλη κλίμακα σε όλη την υδρόγειο, και σε σπάνιες και μεμονωμένες περιπτώσεις συνέβη, ελπίδα για αλλαγή προς μια ειρηνική συμβίωση των εθνών και των λαών μπορεί να είναι στον ορίζοντα.

***********

Ο Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Είναι επίσης ένας πρώην υπάλληλος της Παγκόσμιας Τράπεζας και εργάστηκε εκτενώς σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων. Γράφει τακτικά για το Global Research, ICH, RT, Sputnik, PressTV, CounterPunch, Telesur, The Vineyard of The Saker Blog και άλλους δικτυακούς τόπους
Είναι ο συγγραφέας του  Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed , μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και στην εμπειρία 30 χρόνων στην Παγκόσμια Τράπεζα σε όλο τον κόσμο. Είναι, επίσης, συν-συγγραφέας του βιβλίου The World Order and Revolution! – Essays from the Resistance.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research

Copyright © Peter Koenig, Global Research, 2016

Μετάφραση Μαρία Σεφέρου